Chrisas Chinchilla

 

Nyheder 2002

08.12.02 

Jeg har i dag hentet Tillas Mayra hjem. Hun er flyttet ind i bur nr. 5. Har nu 9 chinchillaer.   

 

05.12.02

Får lov at købe en homozygous beige hun af Dorte Hansen. Hun er født d. 14.11.02, hendes far er heterozygous beige og hendes mor er homozygous beige. Hun skal sættes sammen med Silkychins Cosmo. Hun kommer hjem d. 21.januar. 

 

01.12.02

Tillas Pils vægt begynder at forøges. Jeg har en mistanke om drægtighed og måske fødsel i februar. 

 

26.11.02

Går i gang med at lave et nyt bur magen til det nuværende, som kan inddeles i 4 bure. 

 

25.11.02

I løbet af de fem dage Pepito får penicillin får han det bedre, men da jeg stopper får han et tilbagefald, og vi må af sted til dyrlægen igen. Han kan ikke selv bekæmpe sin infektion, så han skal på penicillin i yderligere 10 dage, samtidigt ved denne konsultation får Pepito konstateret dårligt hjerte, så dyrlægen spår ham ikke mange chancer for overlevelse. Jeg skal fortsat fodre ham et par gange om dagen. 

 

18.11.02

Jeg tager til dyrlægen med Pepito, der giver ham noget penicillin mod en infektion i kroppen. I fem dage skal Pepito have penicillin. Jeg skal komme med ham igen hvis han ikke får det bedre. Jeg fodre ham stadig, men jeg trapper langsomt ned.

 

17.11.02

Pepito er nu så alvorlig syg og svækket, at jeg må fodre ham hver 3. time.

 

16.11.02

Jeg deltager med alle mine chinchillaer, (undtagen Pepito, da jeg synes han er for dårlig), til chinchillakæledyrsudstilling i Hald forsamlingshus i Hald ved Randers. Der deltog i alt 75 chinchillaer. Det var den første udstilling jeg deltog i, jeg synes selv det gik godt, og jeg glæder mig til den næste udstilling. Tillas Cassius er flyttet hjem. Han er flyttet sammen med Tellus Peja i reserveburet. Har nu 8 chinchillaer

 

10.11.02

Pepito er begyndt og tabe sig, og få det skidt.

 

30.10.02

En stor sorg rammer vores opdræt i dag. Tillas Chili afgår ved døden pga. en ufrivillig abort. Tillas Chili havde kæmpet for sig selv og sine unge/unger i nogle dage, men måtte til sidst give op. Tillas Chili vil altid være i vores hjerter. Har nu 7 chinchillaer. 

 

26.10.02

Jeg navngiver den beige ebony hun. Hun skal hedde Tillas Mayra.  

 

21.10.02

Får lov at købe en beige ebony hun hos Anette. Hun er fra sammen kul som Tillas Cassius, og har derfor samme forældre som ham og Tillas Mads. Hendes mor homozygous beige (Silas Tiat), hans far black homozygous ebony (Moon Kol Tino).

 

25.09.02

Tellus Peja kommer hjem fra Norge. En stor tak til Hanne & Michael (et par chinchillakæledyrsopdrættere) fordi de gjorde sig den ulejlighed og tage hende med hjem fra Norge. Tellus Peja flytter ind i reserveburet. Har nu 8 chinchillaer.  

 

24.09.02

Jeg navngiver den brown ebony han. Han skal hedde Tillas Cassius.

 

22.09.02

For lov at købe en brown ebony han hos Anette. Han er født d. 19.09.02 . Han er efter samme forældre som Tillas Mads. Hans mor homozygous beige (Silas Tiat), hans far black homozygous ebony (Moon Kol Tino). 

 

10.09.02

Rebecka fra Norge skriver at hun har en Black heterozygous hun til salg hvis jeg er interesseret. Jeg er selvfølgelig interesseret, så jeg for lov at købe hende. Hun skal hedde Tellus Peja. Hun er født i august 2002. Hendes far er en violet ebony (Figaro), og hendes mor er en standard grå (Ofelia)

 

03.09.02

 

Endelig skal jeg hente Silkychins Cosmo hjem. Silkychins Cosmo flytter ind i bur nr. 4. Har nu 7 chinchillaer.

 

29.08.02

Får lov til at være med i arbejdsgruppen, der skal varetage klubarbejdet.

 

25.08.02

Jeg har været på udflugts tur sammen med andre chinchilla venner, til Igelsø Chinchilla (Alice & Preben Kristensen). Det var et godt arrangement, og et hyggeligt samvær med de andre.

 

24.08.02

Vi henter den lille ny silver mosaic hun hos Anja. Vi navngiver hende Malou. Malou flytter ind hos Pepito, som tager godt imod hende. De bor sammen på øverste etage i bur 2. Har nu 6 chinchillaer

 

18.08.02

En familie vil gerne af med deres ca. 8 måneder gammel standard grå han Pepito. Jeg henter ham hjem.  Har nu 5 chinchillaer. Kontakter Anja Johansen har at høre om hun har en silver mosaic hun til Pepito, da jeg ikke synes han skal sidde alene. Jeg er heldig, for det havde hun, og hun er afhentningsklar.

 

04.08.02

Henter SG Polle hjem. Han flytter sammen med Tillas Pil ind i det nylavede bur, på øverste etage (bur 1). Tillas Pil tager godt imod SG Polle, kort tid efter bliver han både nusset og vasket. Tillas Mads og Tillas Chili flytter også ind i det nye bur (bur 3). De flytter ind sammen i den nederste etage. Har nu 4 chinchillaer.  

 

26.07.02

Leder med stor kraft alle mulige steder her i landet, i Sverige, og i Norge efter en black ebony hun til Tillas Mads.  Er begyndt at bygge nye bure til alle de nye familier, bl.a. med inddeling i, så det hurtigt kan deles hvis behovet herfor skulle opstå.

 

25.07.02

Har været på besøg hos Gitte og se den lille ny. Jeg navngiver ham Silkychins Cosmo.

 

15.07.02

Får lov at købe Gittes heterozygous beige han unge. Samtidigt bliver jeg skrevet op på hendes venteliste til en black ebony hun til Tillas Mads. Det er meningen den lille ny fra Gitte skal gå sammen med Tillas Chili. Jeg regner med at hente ham 04.09.02

 

14.07.02

Kontakter Dorthe Ørgaard Kaspersen, og Gitte Alexandersen for at høre om mine mulige farvekombinationer med mine nuværende dyr. Begge tilbyder mig en Heterozygous beige han unge. Jeg får lov at købe SG Polle af Dorthe. Hans far pink White (SG Freddy), hans mor standard grå (Coco). Polle skal gå sammen med Tillas Pil.. Jeg regner med at kunne hente ham 04.08.02.

 

01.06.02

Henter Tillas Mads Hjem. Han flytter ind hos Tillas Pil og Chili.. Desværre giver de ham en lidt hård medfart, og der går lang tid før de bliver venner. Men de er heldigvis rigtig gode venner nu.    Har nu 3 chinchilla.

 

09.05.02

Jeg navngiver den lille ny. Han skal hedde Tillas Mads.

 

07.05.02

Nu synes jeg det kunne være sjovt at mine chinchillaer fik deres egne små chinchillaer. Så jeg tager kontakt til Anette for at høre om ikke jeg må købe den ene af hendes 2 nye han unger. Jeg var heldig, jeg fik lov at købe en heterozygous beige (mulig bære af ebony) han. Hans mor homozygous beige (Silas Tiat), hans far black homozygous ebony (Moon Kol Tino). Samtidigt overvejer jeg så småt at starte mit eget kæledyrsopdræt, som skal hedde: ”Chrisas Chinchilla”.