Chrisas Chinchilla 

 

Nyheder 2004

29.12.04

En sorgens dag. Cheik fik det ikke bedre efter at have fået klippet tænder, tværtimod. Han tabte sig fortsat, og tvangsfodring havde desværre igen effekt. Idag måtte vi så erkende, at han ville få det bedst med at få fred. Selvom vi ved det var den rigtige beslutning, er det alligevel svært at tage afsked. Cheik har givet os mange gode minder, og han vil altid have en ganske særlig plads i vores hjerter. Ære være Cheiks minde. Har nu 31 chinchillaer og 3 unger.

 

24.12.04

Santiago´s Chopin og Santiago´s Passion violette hanunge reserveret.

 

20.12.04

Cheik har fået problemer med hans tænder, og vi har været ved dyrlægen idag. De har klippet han hans tænder, så nu håber vi det hjælper, så han kan spise lidt igen.

 

15.12.04

Har mærket liv i maven hos Santiago´s Perle.

 

11.12.04

Tillas Pinard og Colour Poins Chellis sidte 2 unger Chrisas Searching for love og Chrisas Morgan flyttet hjemmefra. Vi ønsker dem og deres nye ejere held og lykke fremover.

 

06.12.04

Santiago´s Misty reserveret.

 

05.12.04

Endelig kom dagen hvor Skovsgaarde´s Xennie kom hjem. Hun er en skøn mosaic pige. Vores datter har været så sød at tage hende med hjem til os ovre fra Dorthe Kaspersen, Skovsgaarde. Samtidig er Chrisas Chateau flyttet hjemmefra. Han har flyttet sammen med Skovsgaarde Xennie. De to virker glade for hinanden, og har brugt en del tid på at undersøge deres nye bolig. Har nu 32 chinchillaer og 5 unger.

 

01.12.04

Chrisas Chinchilla ønsker alle en rigtig glædelig jul, samt et godt nytår.

 

30.11.04 EN STOR OG GLÆDELIG DAG. Endelig fødte Santiago´s passion her til morgen. En fødsel som vi har ventet længe på. Der kom to hanunger. En homo beige violet på 52 g og en violet på 51 g. Fødslen gik meget hurtigt, og Santiago´s Chopin fulgte med fra sidelinien. Han har været ovre at hilse på sine børn, men kan vist ikke helt forstå hvor de er kommet fra og hvad det er for nogen. Det skal han tids nok finde ud af. Der er indtil videre ro hos den lille ny familie. Har nu 30 chinchillaer og 6 unger. Den homo beige violet han unge er allerede reserveret.

 

28.11.05

Har fået lov at Købe Capella´s Ferrero, std. grå, sapphire bærer han hos Kjersti Holmang. Han kommer hjem til januar 2005. Jeg håber at jeg kan finde ham en Sapphire hun, så jeg fremover vil være i stand til også at avle sapphire. Jeg glæder mig til at få Capella´s Ferrero hjem.

 

20.11.05

Så har vi været på udstilling i Sverige igen. Vi tog tidligt afsted for at være i Partille kl 10. Der var 107 tilmeldte dyr, så det blev en lang dag, men bestemt ikke kedelig.
Porschia (svensk champion) blev nr. 2 med 88,5 point i championklassen.
Chopin og McLaren var begge i juniorhanner klassen, men da den var meget stor blev den delt i 3 (A,B, og C)
MaClaren vandt A klassen med 87,5 point
Chopin vandt C klassen med 85,5
Begge fik deres andet cert.
Min nye Comtessa blev nr 6 i junior hunner med 83 point, og fik dermed sit første cert.
Sacha´s Milla fik en 3.-plads med 82 point i klassen for hunner over 15 måneder. 
Det var en god dag, og dejligt at møde nye som gamle ansigter.
Tak til "tur"holdet for en god tur.
Tak til SCAF for en god udstilling.

Cheik og Santiago´s Misty´s 2 violette unger er flyttet hjemmefra. Vi ønsker dem og deres nye ejere held og lykke fremover. Candis er også flyttet til hendes nye hjem, også et held og lykke til hende og hendes nye ejer. Også vores plejebarn Montana (pw fra Niels Sørig) er flyttet.

 

08.11.04

Jeg har overraskende mærket liv i maven på Santiago´s Passion. Vi er rigtig glade, vi ønsker os der kommer beige violet unge/r ud af det, så vi venter spændt. Det vil blive indenfor den næste måneds tid.

 

17.11.04

Cheik og Santiago´s Misty´s hununge navngivet Chrisas Plus.

 

15.11.04

Cheik og Santiago´s Misty´s hanunge navngivet Chrisas Herkoles. Tillas Pinard og Colour Point´s Chellis medium ebony hanunge navngivet Chrisas Morgan.

 

05.11.04

Tellus Peja er frisk igen, eller rettere så frisk som man nu kan være i hendes situation. Vi sætter hende ind til Tillas Cassius, og igen er der stor gensynsglæde. Sacha´s mosaic hanunge Pemas Chaplin (efter Pepito og Malou) reserveret.

 

04.11.04

Til morgen var Peja frisk igen, og til middag så frisk, at vi kunne sætte hende ind til Tillas Cassius igen. Det var den hel store gensynsglæde fra dem begge to, det var så dejligt at se, og man fik næsten tårer i øjnene af det syn. Desværre varede glæden kort, for til aften var Tellus Pejas sår gået op, og hun sad og var ved at hive fedtvæv ud af det. Afsted til vagtdyrlægen, som syede hende sammen igen. Desværre er der nu en risiko for at hun kan få betændelse i bughulen, og gør hun dette er der ikke noget at gøre. Denne risiko er på 50 %, og de næste 36-48 timer vil være afgørende. Vi håber selvfølgelig at alt går som det skal. Nu er vi igennem endnu en opvågning som igen går meget langsomt fremad. Stakkels lille Peja. Tillas Pinard og Colour Point´s Chelli´s medium ebony, v.c. han reserveret.

 

03.11.04 En kedelig dag. Tellus Peja blødte til morgen, og vi troede fødslen var gået igang. Til middag tog vi til dyrlægen med hende, da der ingenting var sket og hun ikke lod til at have veer. Der var ingen anden udvej end et kejsersnit. Triste og bange efterlod vi Tellus Peja i dyrlægens hænder. To timer senere ringede han og sagde Tellus Peja var ok, men hendes og Tillas Cassius 3 unger var døde. Dyrlægen mener det var en sen abort. Vi er selvfølgelig kede af ungerne ikke klarede den, men mere end glade for vi stadig har Tellus Peja hos os. Vi hentede hende hjem, men hun var lang tid om at vågne. Heldigvis kom hun til sig selv. Sacha har navngivet den mosaic hanunge, han skal hedde Pemas Chaplin.

 

31.10.04

EN STOR OG GLÆDELIG DAG, ikke mindst for vores datter Sacha. Hendes Malou har født en flot, flot mosaic han på 54 g. Allerede kort tid efter fødslen sad far Pepito sammen med Malou og deres lille ny i deres hus og hyggede sammen. Sacha har nu 4 chinchillaer og 1 unge. Santiago´s Misty og Cheik´s violette han unge reserveret.

 

30.10.04

Så fik Poncho humøret igen. Han har de sidste par dage hængt lidt pga. han manglede selskab. Nu er selskabet kommet, en utrolig flot wilson hun fra Topchinchilla v. Niels Sørig. De sidder allerede sammen i buret og nyder hinanden, hvor er det dejligt.                                             Chrias Polo og Chinchillastars Celine´s hununge Chrisas Müsli har ændret navn til Chrisas Fidi og er flyttet hjemmefra. Vi ønsker hende og hendes nye ejer held og lykke fremover. Har nu 31 chinchillaer og 6 unger. En pink white hun er midlertidigt flyttet ind. Hun er vores plejebarn indtil vi skal til Sverige, hvor hun flytter op til hendes nye ejer. En stor stor tak til Hanne Pedersen og Michael Brandtberg for deres store hjælp endnu engang.

 

29.10.04

Chinca´s Diablo og Tellus & Kårby´s Zorin har været i hyggehjørnet. Vi håber Tellus & Kårbys Zorin er drægtig.

 

23.10.04

Har været på besøg Hos Rikke Østergaard fra Colour Point, for at hente Duchess hjem. Duchess er en dejlig pastel ebony hun. Vi præsenterede hende og Santiago´s Midnight for hinanden, og satte dem derefter i deres bur sammen. Duchess gik straks igang  med at undersøge de nye omgivelser, mens Santiago´s Midnight rendte rundt omkring hende og spillede smart. Til sidst blev det dog for meget for Duchess, hun tissede en gang efter Santiago´s Midnight og siden har han haft respekt for hende, og de er nu de bedste venner. Har nu 30 chinchillaer. Chrisas Seeking for Beauty har fået et nyt hjem. Vi ønsker hende og hendes nye ejer held og lykke fremover.

 

22.10.04

Klarabergs´s Pinochio har forsøgt at parre Chinchillastars Celine. Vi krydser fingre for det er lykkedes for ham.

 

18.10.04

Candis er reserveret.                                                                                                    Har haft på fornemmelsen, at Tellus Peja er drægtig igen. Nu fik jeg det bekræftet, der er nemlig en masse dejlig liv i hendes mave. Inden for den næste måneds tid, vil der være liv og glade dag hos Tillas Cassius og Tellus Peja. Vi glæder os som altid. Vores datter Sacha har også noget at glæde sig over. Hun var også heldig at mærke liv hos hendes Malou. Hun glæder sig selvfølgelig også meget til hendes unger kommer.

 

15.10.04

Silas Palisja og Klaraberg´s Pinochios 2 beige hununger Chrisas Clara og Chrisas Stitch, samt Tianna Masja har alle fået nye hjem. Vi ønsker dem og deres nye ejere held og lykke fremover. Har nu 7 unger og 29 chinchillaer.

 

13.10.04

Chrisas Beauty har fået nyt navn, hun kommer til at hedde Chrisas Seeking for Beauty, også Tillas Pinard og Colour Points Chellis violette hununge er navngivet. Hun skal hedde Searching for love. Helt unikke og flotte navne.

 

12.10.04

Tillas Pinard og Colour Points Chellis violette hanunge navngivet. Han skal hedde Chrisas Chateau.                                                                                                                    Sacha forsøgte atter at sætte Chrisas Beauty sammen med Pemas Chess og Milla. Desværre må hun sande at det ikke går mellem dem. Sacha tager den tunge beslutning at lade Chrisas Beauty sælge. Heldigvis bliver hun reserveret ret hurtigt. Da vi ikke har flere ledige reservebure, og ikke kunne skaffe flere vi kunne låne, har vi sat Chrisas Beauty ind til Poncho, som sad alene. Han er helt fantastisk og passer rigtig godt på Chrisas Beauty. Dette er kun en Midlertidig løsning indtil Chrisas Beauty flytter til sit nye hjem.

 

11.10.04

Chrisas Müsli (Chrisas Polo og Chinchillastars Celines beige hununge) reserveret.  Også Tillas Pinard og Colour Points Chellis violette hununge er reserveret.                                    Chinca´s Diablo og Tianna Masja´s black ebony hununge (Chrisas Beauty) flyttet hjemmefra. Har nu 9 unger.

 

10.10.04

Chrisas Polo og Chinchillastars Celines beige ebony hanunge navngivet. Han skal hedde Chrisa's The Heavenly Mistake.

 

09.10.04

Så kom dagen hvor vi tog til Udstilling i Habo, Sverige. Vi deltog med 4 dyr. Sørigs Porschia som vandt sin klasse med 85,5 point, og fik sit tredje cert, og dermed er hun nu svensk champion. Santiago´s McLaren vandt sin klasse med 86 point, og fik sit første cert. Santiago´s Chopin, vandt sin klasse med 85 point, og fik sit første cert. Santiago´s Passion fik en 6.-plads med 77,5 point og har sit første cert til gode. Også Sacha´s dyr klarede sig pænt. Vi var overrasket, men sandelig meget, meget glade over de pæne resultater vi fik med os hjem.                                                                                                                 Chrisas Polo og Chinchillastars Celines beige ebony hanunge er flyttet hjemmefra. Vi ønsker ham og hans nye ejer held og lykke fremover. Har nu 10 unger.

 

08.10.04

Vi bestemmer os for at beholde Tillas Pinard og Colour Points Chellis violette ebony han.        Har reserveret Duchess fra Colour Point. Hun skal sidde sammen med Santiago´s Midnight når han er klar til det, og vi har fået hentet Duchess hjem. Duchess er en flot pastel ebony.  Har også reserveret Skovsgaarde Xennie, en vældig flot mosaic hun, som skal sættes sammen med den violette ebony hanunge. Vi glæder os til at få dem alle hjem.

 

07.10.04

En trist dag. Candis hanunge fandt vi død i bunden af buret. Desværre nåede vi ikke at lære ham så godt af kende pga. hans korte liv her hos os. Vi håber han har det godt i rosinhimlen. Har nu 11 unger.

 

06.10.04

Santiago´s Midnight er i bedring, for en sikkerheds skyld vælger vi at få ha tilset af dyrlægen. Han konstatere at Santiago´s Midnight er sluppet med overfladiske skræmmer. Desværre er han hævet omkring munden, så vi må hjælpe ham med mad og drikke.                                         Vi forsøger at sætte Chrisas Müsli ind til Tianna Masja. Desværre synes hun ikke så godt om denne idé, så det må vi opgive. Tianna Masja og Chrisas Müsli er sat til salg. Chrisas Müsli sættes ind som selskab til Santiago´s Midnight indtil hun bliver solgt.                                  Har reserveret en Wilson hun hos Niels Sørig, til Poncho.

 

05.10.04

Candis har overfaldet Santiago´s Midnight. Vi fandt meget medtaget i bunden af buret midt på natten. Vi fik ha ud og med stor hjælp fra Hanne Pedersen fik vi vasket hans sår med kamillete. Efter et par timer med nusseri, varme mad og drikke lagde vi os alle til at sove igen. Midnight i transportkassen ved siden af vores seng. Han var i klar bedring da han blev puttet.

 

04.10.04

EN STOR OG GLÆDELIG DAG. Candis har født en dejlig medium ebony han på 38 g. Han havde lidt problemer med at åbne øjnene, de kom heldigvis op vha. af lidt lunken kamillete. Der er ro i buret, desværre er Candis slem til at efterlade ham alene i lidt for lang tid af gangen. Har nu 12 unger.

 

03.10.04

Tillas Mads og Colour Point´s Mira hanunge navngivet. Han skal hedde noget så flot som Chrisas Imiko Latona.

 

02.10.04

Tillas Mads og Colour Point´s Miras hanunge reserveret.

 

01.10.04

Man må sige at Silverstreaks Milovon og Silverstreaks Wicca er faldet godt til, ikke mindst i hinandens selskab. De er ihvertfald blevet så glade for hinanden, at vi fandt en parringsprop hos dem.

 

28.09.04

Endnu en trist dag hos Chrisas. Desværre gik forsøget med en ny plejefamilie til Chrisas Cerissa ikke. Chrisas Cerissa sov ind til aften og er nu i rosinhimlen med sin mor og søskende. Ære være hendes minde. Tak for tiden vi fik sammen, vi vil aldrig glemme dig.

 

27.09.04

Har været nød til at finde Chrisas Cerissa en ny familie, da hun ikke rigtig tog på, ikke fik vare nok, og Chinchillastars Celine ikke orkede en unge mere. Vi var så heldige at Hanne og Michael havde en familie der kunne bruges, så Chrisas Cerissa er flyttet til Kalundborg for en stund. Hun blev taget til sig med det samme af den nye familie, det var dejligt at se.

 

26.09.04

Endelig kom dagen hvor Silverstreaks Wicca, Silverstreaks Milovon, og Tellus Zorin kom hjem. De er vældig flotte, og vi er utrolig glade for de. Vi er Shamini (Silverstreak) og Rebecka (Tellus) evig taknemlig for at vi måtte købe dem. Silverstreaks Wicca og Silverstreaks Milovon blev sat sammen, mens Tellus Zorin flyttede ind til Chincs Diablo. Begge sammensætninger er gået godt. Der var dog lidt utilfredshed i begge bure til at starte med, men dette er lykkeligt glemt igen, for de sidder og sover sammen.

 

25.09.04

EN DOBBELT GLÆDELIG DAG. Midt i denne triste tid, har lykken valgt at tilsmile os igen. Vi havde været ude af huset det meste af dagen. En dag hvor to af vores hunner tilsyneladende valgte at føde. Det så ellers ikke ud til at der var fødsler på vej, da vi tjekkede inden vi tog hjemmefra. Da vi kommer hjem sidst på eftermiddagen har Colour Points Mira født en pastel/tan hanunge på 53 g., og Colour Points Chelli har født en ebony violet han på 42 g, en violet ebony hun på 43 g, og en medium ebony, violet bærer han på 47 g. I begge familier var der en dejlig ro. Det var bestemt en dejlig overraskelse at komme hjem til, og skønt at de begge har kunne klare fødslerne selv uden problemer. Vi synes det er sjovt at begge vores Colour Point chins føder samme dag. Har nu 12 unger.

 

24.09.04

Poncho og Wortbergs Marissas to hununger (Chrisas Nala og Chrisas Aiyana) fra det tidligere kuld er flyttet hjemmefra. Vi ønsker dem og deres nye ejere held og lykke fremover. Har nu 8 unger.

 

23.09.04

Vi vælger selv at beholde Poncho og Wortbergs Marissas hun unge, hvis hun klare skærene. Hun skal hedde Chrisas Cerissa.

 

22.09.04

EN MEGET TRIST DAG. Til morgen opdager jeg at der endnu en unge i Wortbergs Marissa. Jeg ringer til dyrlægen som beder os komme med det samme. Vi tager hendes unge med, så hun er hos hende. Dyrlægen tager et røntgen for at finde ud af præcis hvor mange flere unger der er i hende. Der er en, og han bliver desværre nød til at foretage et kejsersnit. To timer senere ringer jeg for at høre til Wortbergs Marissa. Med et forsvandt benene under mig. Wortbergs Marissa var stille sovet ind under kejsersnittet. Der var gået råd i unge samt livmoder, som havde forgiftet vores elskede Wortbergs Marissa. Jeg hentede Wortbergs Marissa og hendes overlevende unge hjem. Wortbergs Marissa blev begravet i vores have, og hendes unge satte vi ind til Chinchillastars Celine og Klarabergs Pinochio sat deres 3 unger. Denne løsning lader til at lykkes godt. Vi savner Wortbergs Marissa hun gav os så meget. Hun vil altid have en eget stor plads i vores alles hjerter. Vi håber vi kan holde liv i hendes efterladte unge, det skylder vi ungen, Poncho, og ikke mindst Wortbergs Marissa. Tusind tak Marissa for alt det du gav os. Har nu 27 chinchillaer

 

21.09.04

Der lå en død unge i buret hos Poncho og Wortbergs Marissa, hvilket betyder at hun har haft flere unger i sig. Heldigvis har Wortbergs Marissa selv kunne klare at få ungen ud.

 

19.09.04

EN STOR OG GLÆDELIG DAG. Endelig fødte Wortberg´s Marissa. Hun fødte 2 dage over tid en skøn homo beige hun på 44 g. Far Poncho fulgte fødslen på tætteste hold. Han sad nemlig ved siden af Wortberg´s Marissa under hele fødslen. Vi havde ellers troet udfra Wortbergs´s Marissas størrelse og ikke mindst tidligere kuld, at der kom mere end en unge. Man må sige vi i den grad er blevet snydt, men det gør nu ikke noget, vi nyder denne ene skønhed i fulde drag. Har nu 10 unger. 

 

16.09.0

Chrisas Polo og Chinchillastars Celines hanunge reserveret.

 

09.09.04

Endnu en trist dag hos Chrisas Chinchilla. Vi måtte en tur til dyrlægen med Pyrus og Santiago´s Perle anden hanunge, da han ikke tog så meget på og tilmed havde skudt tarmen ud. Tilmed virkede han døv, og fungerede ikke helt som andre chinchillaunger. Grundet tarmen og alt det den lille fyr havde været igennem valgte vi i samråd med vores dyrlæge at lade den lille fyr få fred. Har nu 28 chinchillaer og 9 unger. Silas Palisja og Klarabergs Pinochio´s anden hununget er navngivet Chrisas Stitch.

 

07.09.04

Silas Palisja og Klarabergs Pinochio´s to hetero beige, vb, hununger reserveret. Den ene er navngivet Chrisas Clara.

 

01.09.04

Har mærket liv i maven på Wortberg´s Marissa, Colour Point´s Mira, og meget overraskende Colour Point´s Chelli. Det lader til vores babyboom ingen ende vil tage, hvilket kun er dejligt. Vi elsker at have unger i huset, hele familien hygger om dem.

 

27.08.04

En trist dag. Pyrus og Santiago´s Perle hanunge har givet op, og er taget til de evige rosinmarker. Har nu 28 chinchillaer og 10 unger. Chrisas Polo og Chinchillastars Celine hununge navngivet. Hun skal hedde Chrisas Müsli.

 

25.08.04

EN STOR OG GLÆDELIG DAG. Santiago´s Misty har en dag senere end forventet født to dejlige violette unger. Den ene en han på 47 g, og en hun på 43 g. Den nybagte familie trives fint. Har nu 28 chinchillaer og 11 unger. Jeg fandt desværre Perle og Pyrus ene hanunge afkræftet i deres bur idag. Jeg gav ham noget modermælkserstatning, og satte ham ind til Cheik og Misty som netop har fået unger. Den kunne nemlig tyde på Perle ikke har mælk nok til to unger. Allerede til aften har hanungen fået flere kræfter og taget 3 g på.

 

23.08.04

Har fundet parringsprop hos Santiago´s McLaren og Santiago´s Candlelight. 

 

20.08.04

Chrisas Cutie er flyttet hjemmefra. Vi ønsker hende og hendes nye ejer held og lykke fremover. Har nu 28 chinchillaer og 9 unger. Pyrus og Santiago´s Perle anden violette han unge reserveret. Chrisas Polo og Chinchillastars Celine bliver hjemme.

 

19.08.04

Chinca´s Diablo og Tianna Masjas hun unge reserveret, og navngivet. Hun kommer til at hedde Chrisas Beauty, og det er hun helt bestemt Pyrus og Santiago´s Perle ene violette han unge er også reserveret.

 

18.08.04

EN STOR OG GLÆDELIG DAG. Silas Palisja har født to skønne hetero beige, violet bærer. Begge er hunner på hhv. 44 g og 48 g. Chrisas Polo fulgte fødslen lidt på afstand. Senere er han kommet ind i huset, hvor hele familien p.t. ligger og sover. Chrisas Polo er ikke far til ungerne, men derimod Klarabergs Pinochio, som Silas Palisja sad sammen med tidligere. Det ser heldigvis ikke ud til at være en hindring. Har nu 28 chinchillaer og 10 unger.

 

14.08.04

Glæden varede kort. Chincas Diablo og Tianna Masja hanunge lå død i buret her til morgen. Det var som så ofte før med Tianna Masja´s unger der er døde lammelser bagtil der var årsag til det. Tianna Masja tages derfor ud af avl. Vi vil finde hende en selskabs hun, så hun ihvertfald ikke skal sidde alene. Chincas Diablo vil få en ny hun. Hunungen er Tianna Masja ikke længere interesseret i. Vi tager derfor chancen og sætter hende ind til Klaraberg´s Pinochio og Chinchillastars Celine i håb om de vil tage hende til sig. Heldigvis gik vores ønske i opfyldelse. Der gik ikke lang tid før end hun en del af deres lille familie. Dejligt at noget sådan kan lykkes. Har nu 28 chinchillaer og 8 unger.

 

13.08.04

EN STOR OG GLÆDELIG DAG. Tianna Masja har født to vældig flotte black ebony unger, en hun på 42 g og en han på 49 g. Tianna Masja sidder alene med hendes unger, som hun tager sig pænt af. Har nu 28 chinchillaer og 9 unger.

 

11.08.04

EN STOR OG GLÆDELIG DAG. Chinchillastars Celine har født to dejlige pastel ebonyer. Den ene en hun på 49 g, den anden en han på 46 g. Det er ikke Klarabergs Pinochio der er faren, men derimod Chrisas Polo, som Chinchillastars Celine sad med tidligere. På trods af dette passer Klarabergs Pinochio ungerne som var det hans egne. Der er godt gang i ungerne allerede og lutter familie idyl i buret. Har nu 28 chinchillaer og 7 unger.

 

08.08.04

Vi har skilt Tianna Masja og Chincas Diablo, så Chincas Diablo ikke får genparret Tianna Masja efter hendes forestående fødsel. Chincas Diablo sidder i reserveburet. Jeg har meldt mig ud af DCKF´s bestyrelse.

 

04.08.04

Vi lader igen Midnight og Candis komme på løbetur sammen. Dernæst kommer de igen sammen i Candis bur. Da dette igen går vældig godt lader vi dem blive sammen.

 

03.08.04

Midnight er blevet sig selv igen ovenpå gårdsdagens hændelser. Vi går igang med at sammensætte ham med Candis. De var på løbetur sammen, dernæst sammen i Candis bur. De var vældig interesseret i hinanden, og det gik rigtig godt. Har mærket liv i maven på Santiago´s Misty.

 

02.08.04

Midnight fandt vi til morgen med et tarmudfald. Vi måtte en tur til dyrlægen, som valgte at beholde ham. Senere på eftermiddagen ringede dyrlægen og sagde, at Midnights tarm var på plads igen og vi kunne hente ham. Hvor blev vi glade, og hvor var det dejligt at få ham hjem igen. Han var lidt "fuld" oven på bedøvelsen, men kom på trods af dette rundt i sit bur, godt nok ikke helt som han plejer, der var lidt slinger i valsen. Han var meget sulten og tørstig, og har allerede fået en pæn del ned. Dejligt at se han er ved at være sit gamle jeg igen. Nu håber vi at tarmen bliver hvor den er, så vi undgår flere af den slags kedelige hændelser.

 

01.08.04

DCKF (Dansk Chinchilla Kæledyrs Forening) afholdte udvalgsdag hos undertegnet. Vi havde en ganske hyggelig, men lang arbejdsdag. Der blev tid til at kigge chins, hvilket var meget glædeligt for mig. Dels vil vi gerne vise vores chinbasser frem, og dels blev vi beriget med et par gode nyheder. Celine er drægtig, men forventet fødsel om ca. 14 dage. Porschia er med stor sandsynligvis også drægtig, hvilket vi har ventet længe på. Så der er bestemt noget at glæde sig til i den kommende tid. Hele 8 hunner forventes at være drægtige.

 

31.07.04

EN STOR OG GLÆDELIG DAG. Santiago´s Perle har til morgen født to skønne violette hanner på hhv. 44 g og 46 g. Pyrus sad ved Santiago´s Perles side under hele fødslen, og fulgte godt med. Der er en dejlig ro i buret, og familien ser ud til at trives. Chrisas Maxo er flyttet hjemmefra. Vi ønsker ham og hans nye ejer held og lykke fremover. Har nu 28 chinchillaer og 5 unger.

 

30.07.04

Har mærket liv i maven hos både Tianna Masja og Silas Palisja. Silas Palisja ved jeg ikke helt hvornår har forventet fødsel, men inden for de næste 4 uger skulle være sikkert nu.

 

25.07.04

Har talt med Shamini Thevarajah fra Silver Streak´s. Vi blev enige om at jeg istedet for Dakota Moon, køber Milovon. Jeg glæder mig til at hente ham og Wicca hjem til september.

 

18.07.04

Cheik og Santiagos Misty hununge er flyttet fra forældrene, hun sidder nu i reserveburet, og det går vældig fint. Samtidigt er hun blevet reserveret igen.

 

17.07.04

På besøg hos Rikke Østergaard fra Colour Point Chinchilla. Vi havde en dejlig dag, med en masse chinchillasnak.

 

06.07.04

Køberen til Cheik og Santiagos Misty er sprunget fra, så nu er hun til salg igen.

 

01.07.04

Med stor hjælp og tålmodighed fra Linda, Royals Chilleri i Sverige, har bursiderne gennemgået en større renovering. Tusind tak til Linda for hendes store hjælp.

 

27.06.04

Har haft besøg af Helene Østergaard til frokost og senere Anette Andersen. Det har bestemt været en dag der stod i chinchillaens tegn, med en masse snak. Dejligt at kunne mødes med så mange med samme interesse. Chrisas Tenna og de to sapphire "feriebørn" er flyttet hjemmefra. Har  nu 29 chinchillaer og 3 unger. Ved den ugentlige vejning tror vi at, vi har en del drægtige hunner.

 

26.06.04

Har haft besøg af Tina og André Berling samt deres søn Nicky. Vi havde en hyggelig eftermiddag med en masse chinchilla og bure snak. Dejligt at møde flere chinchillamennesker.

 

21.06.04

Har opdateret hjemmesiden med bursider til de nye chins Santiago´s Chopin og Passion (bur 14) Santiago´s McLaren og Candlelight (bur 15) og Santiago´s Midnight (reservebur).

 

19.06.04

På en dejlig tur til Holland, sammen med Anette Andersen, Ciara Carton, Helene Østergaard, og Dorthe Kaspersen for at besøge Bert Bouwens Chinchillafarm. Det var en hel fantastisk tur. Vi hyggede, snakkede, så en masse landskab, og ikke mindst en masse flotte chinchillaer. Der sad den ene flotte chin efter den anden hos Bert Bouwens, havde jeg haft råd, plads og tid havde jeg købt dem alle :-)). Jeg nøjedes dog med at tage 5 chin med hjem. De er hurtigt faldet til og jeg er meget glad for dem. En stor tak for en dejlig tur til "tour-holdet". og ikke mindst en kæmpe tak til Bert og Coby Bouwens for deres store gæstfrihed og for at jeg måtte købe de dejlige dyr. DESVÆRRE fik jeg en meget, meget kedelig nyhed på vej derned. Jeg blev ringet op hjemmefra af min mand Jesper, som havde fundet Chrisas Maxo og Candis dejlige hanunge død. Vi er meget ked af at have mistet ham, og over det korte liv han fik her hos os. Vi håber han har det godt på de evige rosinmarker. Han blev navngivet Chrisas Phoenix. Har nu 29 chinchillaer og 4 unger, samt 2 sapphire "feriebørn", som senere flytter ned til Rikke Østergaard.

 

16.06.04

Chrisas Maxo og Candis hanunge reserveret.

 

15.06.04

EN STOR OG GLÆDELIG DAG. Candis har født en cross hanunge på 41 g. Hun fødte desværre også en død unge, som havde været død lidt tid. Man kunne ikke se køn og den var ikke så stor. Vi glæder os meget over den nye lille fyr. Vi er spændt på hans endelige farve. Der er dejlig ro i buret. Candis passer sin unge i huset, mens far Maxo tager sig en lur på øverste hylde. Har nu 24 chinchillaer og 5 unger.

 

10.06.04

Chrisas Maxo reserveret.

 

09.06.04

Begge Poncho og Wortberg´s Marissas hununger reserveret.

 

07.06.04

Tillas Mads og Colour Points Mira har idag parret sig.

 

06.06.04

Til bestyrelsesmøde/fællesmøde i Danmarks chinchilla kæledyrs forening (DCKF). Mødet blev afholdt hos Helene Østergaard. Mødet var åbent for alle, desværre var der ikke mange der truppede om, men os der kom havde en dejlig dag. Vi fik også lavet en del. Bestyrelsen blev demokratisk valgt, pladserne demokratisk fordelt. Samtidigt kom en masse andre opgaver på plads. Jeg selv blev valgt til næstformand, med kasserer som ansvarsområde, samt kontaktpersonansvarlig. Det er dejligt at være igang. Jeg er sikker på Danmark går en dejlig chinchilla tid i møde. DCKF arbejder flittigt for alle chinchillainteresseret, store som små. Hvis nogen har lyst, kan vi stadig bruge folk til udvalgene. Man kan vælge mellem pr - arrangement - blad - og stamtavleudvalg. En stor tak til Helene som lagde hus til, og ikke mindst bød på en dejlig middag. Samtidigt en stor tak til alle fremmødte, og ikke mindst til "tur-holdet" for en dejlig tur. Santiagos Misty og Cheiks anden hununge navngivet. Hun skal hedde Chrisas Tenna.

 

04.06.04

Lidt uventet, men også glædeligt har vi mærket liv i maven hos Candis. Vi regner derfor med unger omkring d. 04. juli 2004. Vi glæder os til hendes fødsel og de kommende unger.

 

03.06.04

Chrisas Tea og Chrisas Joey er flyttet hjemmefra. Vi ønsker dem og deres nye ejer held og lykke fremover. Har nu 24 chinchillaer og 4 unger.

 

01.06.04

Endnu en unge fra Wortberg´s Marissa og Ponchos tredje kuld, har valgt at tage til de evige rosinmarker. Det er hanungen, som vi fandt død i buret til aften. Han have tabt sig en del og var blevet bidt i øret og ved munden. Vi håber han har fundet sin søster og at de to har det godt sammen på de evige rosinmarker. Har nu 24 chinchillaer og 6 unger.

 

31.05.04

Wortberg´s Marissa og Poncho´s lille pige gav her til aften op, og tog til de evige rosinmarker. Hun havde virkelig kæmpet en sej og flot kamp for at overleve, men måtte desværre give op til sidst. Har nu 24 chinchillaer og 7 unger.

 

29.05.04

EN STOR OG GLÆDELIG DAG. Wortberg´s Marissa har 3 dage før forventet fødsel født 4 homo beige unger. Denne gang 3 hunner og 1 han. De vejer hhv. 18, 32, 39, og 45 g. Den første kom omkring kl. 9 om morgenen, mens de to sidste først kom omkring kl. 14.30 om eftermiddagen. Vi kan godt forstå hvis Marissa er træt oven på den omgang. Vi er spændt på om alle unger klarer sig. Den mindste vejer jo ikke så meget, men der er meget gang i hende og hendes bror. Har nu 24 chinchillaer og 8 unger.

 

26.05.04

Chrisas Nougat og Chrisas Wonderboy flyttet hjemmefra. Vi ønsker dem og deres nye ejere held og lykke fremover. Har nu 24 chinchillaer og 4 unger.

 

24.05.04

Vi har opdateret bur siderne med nye billeder.

 

22.05.04

DCKF (Dansk Chinchilla Kæledyrs Forening) afholdte kom sammen arrangement hos Dorthe Kaspersen. Det var en rigtig dejlig dag, med mange fremmødte. Dorthe viste os alle sine dejlige dyr, og det var dejligt at få sat ansigt på dem man indtil nu kun havde talt med via mail. Jeg ser frem til mange lign. arrangementer i fremtiden. Tak til alle fremmødte som var med til at gøre det til en dejlig dag. Et kæmpe tak til Dorthe for sådan at lade os "invadere" hendes hjem.

 

19.05.04

Santiagos Misty og Cheiks ene hununge navngivet Chrisas Cutie.

 

16.05.04

Chrisas Chelsey er flyttet hjemmefra. Hun er dog ikke flyttet så langt, idet vi selv beholder hende. Hun er flyttet sammen med Gadzellas Picasso. De to var fra første øjekast de bedste venner. Chelsey har tilsyneladende arvet hendes mors dejlige temperament. Vi fik samtidigt lavet et par andre sammensætninger. Silas Palisja flyttede ind hos Chrisas Polo, også de var gode venner ved første øjekast. Inden vi havde set os om, lå de sammen i deres hus og sov. Chinchillastars Celine flyttede ind til Klarabergs Pinochio, her var der heller ingen ballade. Colour Points Mira flyttede ind hos Tillas Mads. Her var der i starten lidt uro. Tillas Mads skulle lige vise sig lidt for Colour Points Mira, hvilket hun absolut ikke brød sig om. Da han faldt ned satte de sig sammen og nussede. Så alt i alt var det nogle dejlige sammensætninger. Skønt når det går så nemt. Har nu 24 chinchillaer og 6 unger.     

Tillas Cassius og Tellus Pejas medium ebony hununge er navngivet Chrisas Tea, mens Santiagos Perle og Pyrus violette hanunge er navngivet Chrisas Joey. Flotte navne til et par flotte chins.

 

15.05.04

SCAF (Den Svenske Chinchilla Forening) afholdte udstilling i Örebro. Jeg deltog med følgende chins: Klarabergs Pinochio, Colour Point´s Mira, Porschia, Tillas Pinard, og Chinchillastars Celine. Det gik rigtig godt til udstillingen i Sverige.
Porschia, min flotte pink white hun vandt sin klasse "junior Hona" med 86 point, og var meget, meget tæt på at blive bedste hun. Valget stod mellem hende og en anden hun, desværre vandt den anden hun, men bare det at være så tæt på gjorde mig glad.
Derudover kommer mange og siger til mig at Porschia er så flot, dejlig osv. Det i sig selv er også en sejr for mig.
De andre 4 chins jeg havde med klarede sig også flot, men fik ingen placering.
Der var over 100 tilmeldte og meget flotte dyr, så konkurrencen var hård.
 

10.05.04

Begge Santiagos Misty og Cheiks violette hununger er reserveret.

 

07.05.04

Jeg har mærket liv i maven på Wortberg´s Marissa.

 

05.05.04

EN STOR OG GLÆDELIG DAG. Santiago´s Misty har født to skønne violet hunner på hhv. 48 og 52 g. Det er piger med gang i. De er overalt og Misty har lidt svært ved at holde styr på dem. Far Cheik har lagt sig i huset for at få fred. Har nu 23 chinchillaer og 7 unger.

 

01.05.04

Har reserveret Silver Streaks Wicca hos Shamini i Norge. Hun er en skøn, skøn black ebony hun. Hun flytter hjem til september. Jeg glæder mig meget til at få hende hjem. Hun skal danne par med Silver Streaks Dakota Moon.

 

25.04.04

Det er meget trist, vi har nu mistet alle Tiannas unger unger.
Jeg har talt med dyrlægen, om hvad det kan være der går galt med Tiannas unger. Det er jo ikke første gang det går galt. Denne gang var symptomerne de samme på de tre.
Hun mener det er genetisk, og er ved at undersøge om Landbohøjskolen vil obducere dem, for at finde ud af hvad det er. Har nu 23 chinchillaer og 5 unger.

 

24.04.04

EN STOR OG NÆSTEN GLÆDELIG DAG. Tianna Masja har til morgen født 2 ebony hanner og 2 ebony hunner. En lys tan han på 42 g, en medium ebony han på 36 g, en medium ebony hun på 35 g, og en brown ebony hun på 33 g. Da vi opdagede Tianna var gået i fødsel så vi tannen halvvejs ude, med hale og bagben først, altså endnu en sædefødsel. Han var livløs og kold, så vi hjalp ham det sidste stykke vej. Desværre stod han ikke til at redde, og er nu på de evige rosinmarker. Har nu 23 chinchillaer og 8 unger. Jeg har mærket liv i maven hos Santiagos Misty.

 

19.04.04

Palisja og Pinochios lille hun, som vi har hjulpet med fodringen, er idag taget til de evige rosinmarker. Hun havde fået forstoppelse som følge af hendes tarm have været uden for. Hun havde hold så meget tilbage på afføringen at hun fik forstoppelse. Vi er meget kede af hun ikke længe er iblandt os. Hun var kommet til at betyde en del for os. Det er så trist, hun kæmpede så hårdt for livet, og så ender det alligevel sådan. Vi håber hun nu har fået fred, og at der nu er masser af plads til rosiner i maven fra de evige rosinmarker. Lille ven du vil altid have en ganske særlig plads i vores hjerter. Vi er glade for vi nåede at lære dig at kende, tak for alt. Har nu 23 chinchillaer og 5 unger.

 

17.04.04

Har reserveret Silver Streaks Dakota Moon hos Shamini i Norge. Han er en flot brown ebony han. Han flytter hjem til september. Jeg glæder mig meget til at få ham hjem.

 

16.04.04

Chrisas Fighter, Poncho og Wortberg´s Marissas hanunge er flyttet hjemmefra. Vi ønsker ham og hans nye ejer et stort tillykke, med håb om de bliver meget glade for hinanden. Har nu 23 chinchillaer og 6 unger.

 

15.04.04

Alle Tellus Peja og Tillas Cassius unger er nu reserveret. Den brown ebony hun er navngivet og skal hedde Chrisas Nougat, den brown ebony han er også navngivet og skal hedde Chrisas Wonderboy, mens den medium ebony hun venter på sit navn. Samtidigt er Perle og Pyrus violet han reserveret. Også han venter på sit navn.

 

09.04.04

EN STOR OG GLÆDELIG DAG. Meget overraskende har Santiagos Perle i dag født en violet han unge på 61 g. Jeg vidste godt, udfra hendes vægt den senere tid, at hun var drægtig. Jeg havde ikke haft held med mig til og mærke liv, så jeg var lidt usikker på hvornår hun skulle føde. Det blev så i dag. Vi er meget glade. Dejligt med sådan en påskeoverraskelse.

06.04.04

Jeg har mærket liv i maven hos Tianna Masja. Vi glæder os meget til hendes fødsel og de kommende unger.

 

03.04.04

SCAF (Den svenske chinchillaforening) afholdt udstilling i Halmstad. Vi var 10 danskere som var afsted. Vi havde en rigtig dejlig dag. En stor tak til alle der var med på turen, for en dejlig dag. Vi glæder os til vi skal afsted næste gang. For os selv gik det rigtig godt. Vi er meget glade og tilfredse. Vi udstillede Tillas Pinard, som fik en flot anden plads med 83 point, Porschia, som fik en tredje plads med 86 point og Chinchillastars Celine, som fik en fjerde plads med 82 point. Både Tillas Pinard og Porschia opnåede også og få certificat. Chinchillastars Celine manglede et enkelt pint for at få det, øv øv. Ved samme lejlighed flyttede Chrisas Dufftown hjemmefra. Vi ønske ham og hans nye ejer held og lykke fremover, med håb om at de må få en masse glæde af hinanden. Har nu 23 chinchillaer og 6 unger.

 

01.04.04

Er med til og starte Dansk Chinchilla Kæledyrs Forening (DCKF). Jeg får posten som kasser, og glæder mig meget til og komme igang. Jeg er sikker på dette bliver noget stort og ikke mindst godt for Danmarks chinchilla folk. Jeg glæder mig meget til det fremtidige samarbejde med foreningens medlemmer.

 

31.03.04

EN STOR OG GLÆDELIG DAG. Tellus Peja har til morgen født 3 flotte unger. En brown ebony hun, med en flot brun hale, på 50 g, en medium ebony hun på 47 g, og en brown ebony han, på 43 g. Alle 3 unger er mulig violet bærere. Har nu 23 chinchillaer og 7 unger.

 

28.03.04

På besøg hos Rikke Østergaard, Colour Point chinchilla, sammen med Anette Andersen, for at hente Picasso og Colour Point´s Chelli hjem. Det er et par dejlige skønne chins, og jeg er noget så glad for dem. Lige nu går de sammen med Colour Point´s Mira i "kinder Garden" buret, indtil de er store nok til og kunne sættes sammen med hhv. Tillas Pinard og Chrisas Chelsey. Der har ingen sammensætnings problemer været, så det er skønt. En meget stor tak til Anette Andersen for en dejlig tur, og en god dag. Ligeledes en stor tak til Rikke Østergaard fordi hun var så sød og hente Picasso hjem til os fra Tyskland, og ikke mindst for og sælge mig endnu en dejlig chin. Har nu 23 chinchillaer og 4 unger. Wortberg´s Marissa og Ponchos anden han unge er reserveret og navngivet Chrisas Fighter, et flot og passende navn til ham.

 

26.03.04

Vi har været nød til og hjælpe to af Palisja unger (hannen og den ene hun) med mælkeerstatning. Indtil i dag er det gået fint. Hannen fik forstoppelse, og vi tog til dyrlægen som gav ham paraffinolie i begge ender, og masserede hans mave. Hun spåede ham ikke mange chancer for at overleve, men chancen her i livet skulle han da have. Vi fik besked på og massere hans mave og give paraffinolie i begge ender engang hver timen. Et par timer efter vi var kommet hjem, gav den lille fyr op. Vi er kede af vi ikke fik lært ham bedre og kende, men håber han har det godt, der hvor han er. Har nu 21 chinchillaer og 4 unger.

 

21.03.04

Vi har bestemt os for selv og beholde den ene hun unge fra Silas Palisja og Klarabergs Pinochio. Hun skal hedde Chrisas Chelsey.

 

20.03.04

Har været på besøg hos Allan Rosendahl og Wingsee Tse, AW-chins. Vi takker for en rigtig dejlig dag, og ser allerede frem til næste gang vi ses.

 

18.03.04

Chrisas Magnum og Chrisas Magnus er flyttet hjemmefra. Vi ønsker dem og deres nye ejere held og lykke fremover. Har nu 21 chinchillaer og 5 unger.

 

16.03.04

Sikke en dag!!. I morges var Silas Palisjas fødsel igang. Desværre viste det sig, at det var en sædefødsel. Jeg prøvede først og hjælpe ungen ud med lidt madolie, uden held. Turen gik i høj fart til dyrlægen. Her lavede de et kejsersnit på Silas Palisja. Alle 3 unger og Palisja har klaret kejsersnittet, og her til eftermiddag hentede jeg dem hjem. Ungerne er meget meget aktive, og Silas Palisja er også frisk. Jeg er så glad, og jeg er sikker på Silas Palisja nok skal komme sig. Klarabergs Pinochio har taget vel imod de hjemvendte. Dagen endte alligevel med og blive EN STOR OG GLÆDELIG DAG. De tre unger er alle hetero beige, bærer af violet. Det er to hunner på hhv. 48 0g 46 g, samt en han på 45 g. Har nu 21 chinchillaer og 7 unger.

 

07.03.04

Efter den ugentlige vejning har vi fundet ud af, at vi har 4 hunner der med garanti er drægtige. Det drejer sig om Silas Palisja, Tellus Peja, Tianna Masja, og Santiago´s Perle. Derudover er Wortberg´s Marissa, og Santiago´s Misty måske genparret, så måske det er 6 drægtige hunner vi har. Vi glæder os meget til den kommende tid, med udsigt til en masse dejlige unger, som vi rigtig skal nyde. Vi er meget, meget glade.

 

06.03.04

Har haft besøg af Allan Rosendahl og Wingsee Tse. Vi havde en dejlig eftermiddag, med en masse chinchilla snak. Det er dejligt vi sådan kan mødes af og til. Vi glæder os til næste gang.

 

05.03.04

Noget overraskende har jeg mærket liv i maven hos Tellus Peja. Vi havde mistænkt hende for og være drægtig, da hendes vægt steg. Nu ved vi det med sikkerhed, desværre ved vi ikke den forventet fødsel, men inden for en måneds tid. Vi glæder os meget til de kommende unger.

 

02.03.04

Den ene homo beige han unge efter Wortberg`s Marissa og Poncho reserveret. Han skal hedde noget så flot som Chrisas Dufftown.

 

29.02.04

På chinchillabesøg hos Dorthe Kaspersen sammen med Anette Andersen, hendes datter Kristina, og vores datter Sacha. Vi havde en dejlig dag. Pigerne hyggede sig med alle Dorthe´s dyr. Glæder os allerede til næste gang vi ses. Ved samme lejlighed fik Sacha sin hetero beige hun (Milla) med hjem. Da vi kom hjem satte Sacha Pemas Chess og Milla sammen. Først var Pemas Chess ikke så glad, men allerede dagen efter hang de to tæt sammen, og har gjort det siden. Sacha har nu 4 chinchillaer.

 

26.02.04

De to violette han unger efter Santiagos´s Misty og Cheik er navngivet. De skal hedde Chrisas Magnum og Chrisas Magnus. Flotte navne.

 

24.02.04

Har reserveret en white violet han fra Tyskland, gennem Rikke Østergaard. Han skal hedde Picasso, og forventes hjem sidst i marts/først i april. Vi glæder os meget til og få ham hjem. Ved samme lejlighed kommer Colour Point´s Chelli hjem. Tiden kan snart ikke gå hurtigt nok. En meget stor tak til Rikke Østergaard for hendes hjælpsomhed.

 

23.02.04

Jeg har mærket liv i maven hos Silas Palisja. Vi glæder os meget til hendes fødsel. Hun kan få hetero violet, da hun går sammen med Klaraberg´s Pinochio (violet), men også fordi når hun har født og ungen/ungerne er flyttet hjemmefra, skal Silas Palisja sættes sammen med Chrisas Polo, mens Klaraberg´s Pinochio sættes sammen med Chinchillastars Celine. Det bliver dejligt med unge/r igen, men også at få ryddet lidt op i vores opdræt.

 

15.02.04

Colour Point´s Mira er kommet hjem. Ifølge Rikke er hun en pige med meget krudt i. Indtil videre har hun vist sig fra hendes pæne side, men det varer nok ikke ved. Når hun er begyndt og føle sig tryg skal vi nok få noget og se til. Hun vil passe godt til Tillas Mads, han vil helt sikkert være med på lidt sjov og ballade. Indtil hun bliver gammel nok sidder hun i reserveburet alene. Colour Points Mira er utrolig flot, og vi er meget glade for hende. Vi er Rikke Østergaard taknemmelige for at vi måtte købe hende. Har nu 21 chinchillaer og 4 unger.

 

11.02.04

En stor sorg har ramt os. Wortberg´s Marissas lille hun unge, er til formiddag taget til de evige rosinmarker. Nu kunne hun ikke klare og kæmpe mere, hun har også kæmpet længe og vi har hjulpet hende med mælkeerstatning, men desværre gav hun op. Vi vil aldrig glemme hende. Har nu 20 chinchillaer og 5 unger. Senere samme aften gjorde den ene han unge sin søster følgeskab ved at tage til de evige rosinmarker. Han havde fået problemer med det ene forben. Vi tror han er blevet trampet på, for tidligere på dagen løb han frisk omkring i buret. Når det nu ikke kan være anderledes er det godt de har hinanden og kan hygge sig sammen i rosinhimlen. Snøft snøft. Vi er kede af vi ikke rigtig nåede og lære dem bedre og kende, men de vil altid være i vores hjerter. Vi håber de begge har det godt i rosinhimlen. Har nu 20 chinchillaer og 4 unger.

 

09.02.04

EN STOR OG GLÆDELIG DAG. Wortbergs´s Marissa har til morgen født 4 dejlige homo beige unger. Der er 3 hanner og 1 hun, der vejer hhv. 40, 42, 43, og 24 g. Vi håber for den lille hun, at hun er frisk nok til og klare kampen om mælken mod sine brødre. Mor og unger ligger og putter i huset, mens far sidder udenfor og føler sig lidt forladt. Har nu 20 chinchillaer og 6 unger.

 

23.01.04

Sacha er taget til Fyn for at besøge Dorthe Kaspersen (Skovsgårde). Hun har taget Pemas Cairo og Chrisas Machiko med. De vil blive afhentet hos Dorthe af deres kommende ejere. Vi ønsker Pemas Cairo, Chrisas Chinchilla, samt deres nye ejere held og lykke fremover.

 

22.01.04

Vi har fået lavet chinchillarum. Nu har chinchillaerne fået eget værelse. Det er blevet rigtig godt og de er stadig i vores nærværelse.

 

19.01.04

Har reserveret endnu en chin hos Colour Point v. Rikke Østergaard. Denne gang er det en all dark ebony, bærer af violet hun. Hun skal hedde Colour Point´s Chelli, og kommer hjem når hun er stor nok. Jeg glæder mig meget til og få hende hjem.

 

15.01.04

Cheik har forsøgt og genparre Santiago´s Misty. Spændende om det er lykkedes. Begge deres han unger er reserveret.

 

14.01.04

EN STOR OG GLÆDELIG DAG. Santiago´s Misty har født to violet hanner på hhv. 45 og 53 g. Cheik var nærmest hjælper ved fødslen. Under hele forløbet sad han ved Santiago´s Misty side, det var så sødt og se. Har nu 20 chinchillaer og 2 unger.                                                                                   Tianna har natten til d. 13. jan. været meget voldsom ved Diablo. Det ser værre ud end det er. Han mangler en masse hår, og har den del overflade skræmmer. Vi sætter de to i en transportkasse natten over. Hurra det hjalp, her til morgen sidder de to og nusser hinanden. Hvor er det dejligt. Vi håber selvfølgelig at det varer ved.                                                                                                   Jeg har mærket liv i maven på Marissa.

 

11.01.04

Michael Brandtberg har været og hente Tillas Mayra som han skal låne/passe. Tusind tak til ham for hans altid store hjælpsomhed. Tianna Masja er flyttet ind til Diablo. De to har travlt med og se hinanden an. Tillas Mads sidder indtil videre alene. Han skal sættes sammen med Colour Point´s Mira, når hun bliver gammel nok. Har nu 20 chinchillaer. Sacha´s anden han unge Pemas Cairo er reserveret. Begge hendes han unger flytter hjemmefra. 23.01.04

 

08.01.04

Har reserveret en dark ebony hun hos Colour Point v. Rikke Østergaard. Hun skal hedde Colour Point´s Mira, og forventes hjem sidst i februar. Jeg glæder mig meget til og få hende hjem.

 

06.01.04

En stor sorg har ramt os. Mindre end 1 døgn efter deres fødsel, er begge Mads og Tiannas unger taget til de evige rosinmarker. Pastel/tannen er død af de kvæstelser han pådrog sig, da han formentlig er kommet i klemme under et genparrings forsøg. Den anden han er død af uforklarlige årsager. Det er meget trist, at det gik så skidt, og vi er meget kede af det. Vi fik aldrig chancen for at lære de to små og kende. Vi håber de nu har det godt i rosinhimlen. Når det nu ikke kunne være anderledes, er det godt de følges ad, så de ikke er alene. Har nu 21 chinchillaer.

 

05.01.04

EN STOR OG GLÆDELIG DAG. Tianna Masja har 1 dag før forventet fødsel, født 2 dejlige unger. Den ene er en pastel/tan han på 42 g, og en medium ebony han på 35 g. Har nu 21 chinchillaer og 2 unger. Mads har formentlig genparret Tianna, som således har forventet fødsel d. 25.04.04. Sacha har valgt og beholde hendes lille ny white mosaic han unge.

 

04.01.04

Sacha har valgt og sælge hendes 2 hanner Chrisas Machiko og Pemas Cairo, da de ikke længere kan enes pga. Malous tilstedeværelse. Chrisas Machiko er allerede solgt, så nu håber vi og kunne finde et godt hjem til Pemas Cairo.

 

02.01.04

EN STOR OG GLÆDELIG DAG, ikke mindst for vores datter som ejer Malou. Malou fødte nemlig til morgen 1 dejlig flot mosaic han på 54 g. Den lille familie trives og har det fint. Begge forældre passer fint på deres lille ny. Vi ønsker Sacha tillykke med den lille ny uldtot. Sacha har nu 4 chinchillaer og 1 unge