Chrisas Chinchilla

 

Nyheder 2005

Chrisas Chinchilla ønsker alle en rigtig glædelig jul, samt et godt nytår.

 

26.12.05

Har mærket liv i maverne på hhv. Bahhe´s Heaven og Sørig´s Hortensia. Vi var ikke helt sikre på hvornår Hortensia skulle føde, men nu kan vi gå udfra det bliver om godt en måneds tid.

 

25.12.05

Har fundet parringsprop hos Santiago´s Passion og Santiago´s Chopin, så vi ser frem til unger derfra om 111 dage.

 

21.12.05

Har været så heldig at få lov at købe Embla´s Balder (tov ebony han), Embla´s Capri (black/white ebony hun) og en tov brown ebony hun. De flytter hjem engang i januar. Chrisas Miss Olympia reserveret.

 

20.12.05

EN STOR OG GLÆDELIG DAG for især vores datter. Hendes Milla fødte til morgen inden hun tog i skole, en stor og ikke mindst flot hetero beige han på 66 g. Den lille ny familie har det godt og forældrene passer godt på deres søn.

 

02.12.05

Vi tør vi endelig tro på Sørig´s Hortensia er drægtig. Hun har nemlig gennem 2 uger taget hhv. 19 og 26 g på. Hortensia og Sørig´s Loveride som hun sidder sammen med, er begge std. grå, bærer af både violet og safir. Er vi heldige kommer der en blue diamond til os :-). Vi regner med den formodede fødsel vil finde sted engang i januar 2006.

 

30.11.05

Vi regner med at Santiago´s McLaren og Santiago´s Candlelight´s brown ebony hununge bliver boende her hos os. Hun skal hedde Chrisas Secrets of brown.

 

28.11.05

Mr. Willis (SSC Milovon og Embla´s Ricky Blue all dark ebony han) og Mr. Mysterious (Jameson og Embla´s Miss Sixty´s TOV white ebony han) er flyttet fra deres forældre og til ungdomsburet. D trives begge fint med dette, og har det godt i hinandens selskab. Har nu 41 chinchillaer og 4 unger.

 

25.11.05

EN STOR OG GLÆDELIG DAG. Chrisas Chelsey har 3 dage før forventet fødsel født to dejlige skønne unger. Det blev til en std. grå, violet bærer hun på 54 g, og en pw violet han på 56 g. Chelsey er en dejlig mor der passer godt på sine unger. Har nu 39 chinchillaer og 6 unger. Santiago´s Viktor, samt Silas Palisja og NC´s Olivers hetero beige hanunge er begge reserveret. Ungen er tilmed navngivet Chrisas Viggo. Også Chrisas Chelsey´s pw violet han er reserveret.

 

23.11.05

En sorgens dag for Chrisas Chinchilla. Santiago´s McLaren er sovet ind. Selvom han havde været hos dyrlægen som konstaterede at intet var brækket eller lign, det var "kun" bidesår han havde pådraget sig, han fik antibiotika, vi hjalp med fodring og holdt sårene renset, var det alligevel mere end han kunne klare, og valgte derfor at tage til de evige rosin enge. Han efterlader os med en masse dejlige minder, men lige nu græder hjertet af smerte over vores tab. McLaren vil altid være i vores hjerte og vil aldrig blive glemt. Han var så dejlig en chinchilla, ære være McLarens minde. R.I.P McLaren, håber du har det godt hvor du er nu, vi vil altid elske dig. Har nu 39 chinchillaer og 4 unger.

 

20.11.05

Tellus Peja og Tillas Cassius beige/pastel ebony hun unge reserveret og navngivet. Hun skal hedde Chrisas Chilla. Her til eftermiddag flyttede hun så hjem til hendes nye ejere. Vi ønsker hende og hendes nye ejere held og lykke fremover. Har nu 40 chinchillaer og 4 unger.

 

19.11.05

EN STOR OG GLÆDELIG DAG, men ikke uden dramatik. Silas Palisja fødte to dage før tid. Til morgen havde hun veer, og efter kort tid så en første unge dagens lys, en hetero beige han på 45 g.  Palisja havde stadig veer så vi vidste endnu en var på vej. Efter kort tid kiggede vi til hende igen, og desværre så vi at der hang en unge ud af hende med bagbenene først. Vi prøvede at hjælpe hende med at få den ud, desværre uden held. Vi ringede istedet til dyrlægen, som bad os komme meget hurtigt. Afsted det gik, og dyrlægen prøvede også at få den livløse unge ud. Til sidst måtte hun opgive og bad os køre hjem, så ville hun operere den ud, så Palisja slap for flere lidelser. Vi var ikke kørt ret langt før dyrlægen ringede og sagde at nu havde Palisja selv fået den ud, og vi kunne komme og hente hende. Palisja, og den første unge har det efter omstændighederne godt. 40 chinchillaer og 5 unger.  Senere på dagen opstod der tumult mellem Candlelight og McLaren, hvilket kostede McLaren et par skræmmer. Han sidder nu for sig selv og kommer til hægterne, også han har det efter omstændighederne godt. De ubehagelige ting ville bare ikke ende, for lidt senere igen, fandt vi en dødfødt unge hos Zorin og Diablo. En lille bitte en på kun 29 g.

 

18.11.05

Chrisas Chateau flyttet hjemmefra. Vi ønsker ham og hans nye ejere held og lykke fremover. Har nu 40 chinchillaer og 4 unger.

 

17.11.05

EN STOR OG GLÆDELIG DAG. Santiago´s Candlelight fødte til morgen, og 5 dage før forventet, to skønne piger. Den ene en brown ebony hun på 42 g, og den anden en beige mosaic på 30 g. Desværre var den lille pige meget svag fra fødslen og trods vores hjælp med varme og mælkeerstatning var hun ikke i stand til at klare livet uden for mors mave, så hun forlod os senere på dagen, snøft. Den anden trives i stor stor stil og begge forældre passer rigtig godt på hende. Chrisas Miss Olympia violet ebony hun fra Klaraberg´s Pinochio og Chinchillastars Celine, er flyttet til "ungdomsburet". Har nu 41 chinchillaer og 4 unger.

 

06.11.05

DCKF afholdte udstilling i Egtved (Jylland). Vi deltog med 6 dyr, som tilsammen opnåede ikke mindre end to 1.-pladser, en 2.-plads, en 3.-plads, og to 4.-pladser. Vores datter deltog med 4 dyr og opnåede to 1.-pladser, og to 3.-pladser. Dette var også dagen hvor Klaraberg´s Pinochio og Chinchillastars Celines all dark ebony, vc hun Chrisas Caroline og violet ebony han Chrisas Mr. Nice Guy flyttede hjemmefra. Vi ønsker dem og deres nye ejere held og lykke fremover. Samtidigt kom Tellus Palito med os hjem. Tellus Palito er en utrolig flot black ebony, med et super skønt temperament. Med tiden skal han danne par med Chinchillastars Precious. Har nu 40 chinchillaer og 4 unger.

 

04.11.05

Chrisas Chateau reserveret

 

30.10.05

Tellus Orkidé flyttet ind til vores datter Sacha. Har nu 40 dyr og 6 unger.

 

29.10.05

SCAF afholdte udstilling i Börstig (Sverige). Til denne udstilling måtte der kun medbringes 4 dyr. Vi havde Embla´s Paridor, SG Xennie, Sørig´s Porslin og Sørig´s Pyrus med. Sikke en dag, næsten ikke til at forstå. Pyrus vandt sin gruppe med 81 point, Sørig´s Porslin blev nr. 2 i sin gruppe med 83 point (1. cert), Embla´s Paridor blev nr. 2 i sin gruppe med 83,5 point (1. cert), da han hoppede rundt på dommerbordet i sin fælde blev det dommeren for meget og hun var nød til at gøre ham til "dommerens favorit" :-), SG Xennie vandt også sin klasse med hele 88,5 point, og blev tilmeldt BIS. Flot gået af alle vores dyr, vi er meget stolte af dem alle. Samtidigt var det dejligt at opleve en af vores unger (Chrisas Dufftown), som bor hos Ekeberga blive SUCH. Et stort tillykke til Duff og Ulle. Tillas Zofia og Sørig´s Destiny er flyttet hjemmefra, vi ønsker dem og deres nye ejere held og lykke fremover. Vi var også heldige at blive de lykkelige ejere af skønne Moulin Rouge (hetero ebony, violetbærer). Har nu 41 dyr og 6 unger. 

 

28.10.05

Nu er den god nok....... har mærket liv i maverne på både Silas Palisja og Chrisas Chelsey

 

26.10.05

En sorgens dag hos Chrisas. Meget uventet havde Tellus Peja født en brown ebony unge på 53 g, desværre var den dødfødt. Vi vidste intet om at Tellus Peja var drægtig, så det var noget af en kedelig overraskelse at komme ud og se den døde unge ligge i buret. Den så ellers fin ud, så hvad der er sket ved vi desværre ikke.

 

23.10.05

Har mærket liv i maven på Santiago´s Candlelight, så den forventet dato på fødsel ser ud til at passe fint.

 

22.10.05

Sjællands Chinchillaforening afholdte spændende foredrag om genetik v/Niels Sørig, og endelig kom vores længe ventet chins hjem, nemlig Sørig´s Porslin og Sørig´s Shadow. Vi er så glade for endnu to super skønne dyr. Har nu 42 chinchillaer og 6 unger. Sacha (vores datter) fik to nye chins med hjem. Det blev til en dejlig sapphire hun fra Chinca´s Chinchilla, og en hetero beige han fra Farmens Chinchilla. Sacha er rigtig glad for dem begge.

 

21.10.05

Endelig ser det ud til at Chrisas Chelsey er drægtig. Hun øger en del i vægt og hendes dievorter er blevet tydelige. Vi har endnu ikke mærket liv, men der er tydelig mave, så vi tror på en mulig fødsel om 1½-2 måneder. Vi glæder os allerede utrolig meget, det er et "oldebarn" der er på vej.

 

18.10.05

På besøg hos AW-Chins, og fik med mig hjem en super dejlig Pink White (mulig TOV) hun. Hendes navn passer perfekt til hende, Chinchillastars Precious. Tak til AW for en dejlig aften, og en kæmpe tak til Pia Rasmussen for at jeg måtte købe Chinchillastars Precious. Har nu 40 chinchillaer og 6 unger.

 

07.10.05

Santiago´s Candlelight er begyndt at øge meget i vægt, så vi regner med hun er drægtig. I så fald vil vi skyde på hun har forventet fødsel om ca. 1½ måneds tid.

 

01.10.05

Er startet på dommeruddannelse. Har været på det første kursus som blev afholdt i det Sønderjyske.

 

28.09.05

Embla´s Miss Sixty´s hanunge bliver boende hos os. Han skal hedde Mr. Mysterious.

 

26.09.05

EN STOR OG GLÆDELIG DAG. Embla´s Miss Sixty har til morgen født en super skøn dreng på 55 g. Hvilken farve han er, vil jeg for nu lade stå hen i det uvisse. Jeg vil se hvordan han udvikler sig og forhåbentlig viser tydeligere end nu hvad han er, men skøn kan han ikke løbe fra at være. Har nu 39 chinchillaer og 6 unger.

 

24.09.05

SCAF afholdte udstilling i Frillesås (Sverige). Vi deltog med 9 dyr. Sørig´s Pyrus fik en tredje plads i sin klasse og sit 2. cert. SG Xennie fik en anden plads og hendes 1. cert. De øvrige dyr gik det ok, men dommerne havde vist glemt brillerne :-). Ekeberga´s Powers kom med os hjem fra udstillingen. Han er bare skøn, og en stor tak til Ulle, for at vi måtte købe ham. Vi fik også reserveret en brown ebony hun, som endnu ikke er så gammel, men som vi er meget spændt på at se udviklingen af. Vi får hende formentlig hjem til udstillingen i Börstig d. 29. oktober. Santiago´s Chopin og Santiago´s Passions hanunge (Chrisas Dutch) er flyttet hjemmefra. Til sidst en kæmpe tak til "tour-holdet" for en dejlig dag. Har nu 39 chinchillaer og 5 unger.

 

21.09.05

Vi beslutter os for at Klaraberg´s Pinochio og Chinchillastars Celines violet ebony hun unge skal blive her hos os. Hun skal hedde Chrisas Miss Olympia. Også Embla´s Ricky Blue og SSC Milovons all dark ebony skal blive hos os. Han skal hedde Chrisas Mr. Willis. Vi har idag reserveret en flot stor violet han fra Ekeberga´s, han hedder Ekeberga´s Powers, og kommer hjem på lørdag (d. 24.09.05).

 

20.09.05

Har idag fundet parringsprop hos Bahhe´s Heaven og Santiago´s Viktor., så om 111 dage er der små dejlige unger fra dem.

 

19.09.05

EN STOR OG GLÆDELIG DAG. Noget før end forventet blev vores skønne ebony par Embla´s Ricky Blue og Silverstreaks Milovon idag forældre til en utrolig flot sort ebony han på 44 g. Ricky Blue og Milovon er det perfekte forældrepar. Begge passer de godt på deres lille ny, og man må sandelig ikke rende med ham :-). En dejlig overraskelse at komme hjem til. Vi havde ikke ventet at Ricky Blue fødte før om 14 dage, og pludselig ligger  der sådan en sort guldklump, man kan da ikke være gladere. Har nu 38 chinchillaer og 6 unger.

 

14.09.05

EN STOR OG GLÆDELIG DAG. Chinchillastars Celine og Klaraberg´s Pinochio er idag blevet forældre til 3 super skønne unger. En violet ebony han på 38 g, en violet ebony hun på 37 g, en en dark ebony, bærer af violet hun på 43 g. Celine lignede imorges ikke en der skulle føde idag, og havde jo også først termin om 4 dage, men da jeg kom hjem fra arbejdet lå der sandelig en dejlig overraskelse i Pinochio og Celines hus. Begge forældre passer godt på deres unger. Har nu 38 chinchillaer og 5 unger.

 

08.09.05

Weeeee..... Jeg har mærket liv i maven hos Emblas Ricky Blue. Vi ønsker os et par små dejlige chocolate efter Hende og SSC Milovon:-), men nu må vi se hvad der kommer. Uanset hvad glæder vi os også til denne fødsel, som er forventet til om en lille måneds tid.

 

06.09.05

Har meget overraskende mærket liv i maven på Emblas Miss Sixty. De små spark var ganske svage, så vi regner med at forventet fødsel vil være om en måneds tid.

 

05.09.05

SORGENS DAG for vores datter Sacha. Hendes højt elsket og ikke mindst første chinchilla er sovet ind. Han Havde dårligt hjerte og hans vægt hoppede en del op og ned. Denne gang gik den ikke kun ned, men han blev også dårlig. Vi tog derfor til dyrlægen med ham, men stort set samtidigt med vi trådte ind af døren hos dyrlægen, gav han op. Vi fik ham undersøgt alligevel, og dyrlægen mente det var hans svage hjerte der havde givet op. Sacha var forståelig nok utrøsteligt og savner ham uendeligt meget. Pepito vil altid have en STOR plads i hendes og vores hjerter. Ære være Pepito´s minde.

 

29.08.05

Har mærket liv i maven hos Chinchillastars Celine. Hvis hun er genparret, hvad hun nok er har hun forventet fødsel d. 18. september. Samtidigt har vi en mistanke til at Xennie og Misty også er drægtige.

 

28.08.05

EN STOR OG GLÆDELIG DAG for væres datter Sacha. Hendes Milla har til morgen født en skøn mosaic dreng på 60 g. Milla passer rigtig godt på ham, mens far Chess holder "vagt" ved hans familie.

 

27.08.05

En dag der stod i dyrenes tegn. SCAF afholdt udstilling i Örebro (Sverige). Vi deltog med ialt 11 dyr. Tidligt om morgen tog vi afsted sammen med AW og Camilla mod udstillingen i Sverige. Grundet meget trafik var vi først fremme i sidste øjeblik, men vi kom frem og det er det vigtigste. Vi fik tjekket dyr ind, og udstillingen begyndte. Mens dyrene blev bedømt fik vi chinchillahygget sammen og med andre som vi ikke havde set længe. Det er dejligt at mødes på udstillingerne og godt at være igang igen efter en god sommer. Selve udstillingen kig bestemt godt for os. Alle vores dyr gjorde en god figur på udstillingen, og vi er stolte af dem alle. De tre der gjorde sig bedst var MaClaren, som vandt sin klasse, med 84,5 point og fik sit 3. Cert, så nu er han svensk champion (SUCH), Emblas Ricky Blue som vandt sin klasse med 83,5 point, og fik sot cert, ligeledes vandt Sørig´s Pyrus sin klasse med 85,5 point, og også hans 1. cert. Sørig´s Pyrus overraskede os meget, vi troede han ville blive slået, men han snød konkurrenter og os, dejligt. Men som sagt er vi rigtig glade for alle vores dyrs resultater. Efter udstillingen gik turen hjem igen, utroligt nok virkede vejen hjem dobbelt så langt, da vi var meget, meget trætte (og stolte) Vi glæder os til vi skal afsted igen. En stor tak til "Tour-holdet" for en god dag. Chrisas Greddelin, Tellus Solida Tiffie, Pemas Shinning Brown, og Ekebergas Jameson er alle flyttet hjemmefra idag, vi ønsker dem og deres nye ejere held og lykke fremover. Ved udstillingen i Sverige fik vi vores længe ventet black velvet, sapphire bærer (Paletten´s Izabelle) hjem. Har nu 38 chinchillaer og 2 unger.

 

22.08.05

Tellus/Up north´s Zorin skulle have haft forventet fødsel efter hvad vi troede, men vi er blevet snydt. Hun øger dog i vægt og har lidt mave, så vi regner med der er unger i hende, bare ikke lige nu. Vi må væbne os med tålmodighed formentlig en måned endnu.

 

18.08.05

Har været en tur hos Bahhe´s Chinchilla. Her fik vi en god snak med Helle Johansen, fik set hendes dyr, og fik en utrolig flot black velvet hun med os hjem. Hun har fået navnet Bahhe´s Heaven, og har et super skønt temperament. Har nu 40 chinchillaer og 3 unger.

 

14.08.05

SORGENS DAG hos Chrisas. I nattens løb har Colour Point´s Lucky fået voldsom diarré. Jeg fandt hende dehydreret i buret til morgen. Eftersom vi ikke kunne få væske i hende, måtte vi en tur til dyrlægen, som indlagde hende og gav hende zoolac, antibiotika, væske og varme. Efter et par timer ringer dyrlægen og fortæller os, at Lucky er sovet ind. Colour Point´s Lucky var hendes mors pige, jeg elskede hende højt, og hun efterlader et stort savn. "Kære Lucky. Hvor er retfærdigheden?, du har i dit korte liv kæmpet for overlevelse. Du har vundet det meste, men nu måtte du give op og forlade os. Dette var en kamp der var for hård ved dig. Du efterlader mig et blødende og grædende hjerte, men samtidigt har du også fyldt det op med gode minder. Du vil altid have en særlig plads i mit hjerte. Jeg er ked af dit liv blev så kort, og at jeg ikke kunne gøre mere for at redde dig. Hvil i fred min skat". Har nu 39 chinchillaer og 3 unger.

 

07.08.05

Tillas Pinard, Gadzallas Picasso og Colour Point´s Chelli er alle flyttet hjemmefra. Vi ønsker dem og deres nye ejere held og lykke fremover. Har nu 40 chinchillaer og 3 unger.

 

05.08.05

Tillas Cassius og Tellus Peja er reserveret. Santiago´s Passion og Santiago´s Chopins violette hanunge reserveret og navngivet. Han skal hedde Chrisas Dutch.

 

03.08.05

Køberen til Tillas Cassius og Tellus Peja er sprunget fra.

 

02.08.05

Har fundet parringsprop hos NC´s Oliver og Silas Palisja. Vi glæder os til den kommende fødsel om 111 dage.

 

01.08.05

Har navngivet den all black ebony han Chinnas My Champ.

 

30.07.05

Er så heldig at få lov at reservere en super skøn all black ebony han. Med tiden skal han danne par med Sørig´s Porslin. Jeg er sikker på de bliver er rigtig godt par.

 

27.07.05

Tillas Cassius, Tellus Peja og Gadzallas Picasso er reserveret.

 

26.07.05

Grundet for mange dyr og for lidt bure, er vi nu nød til at nedjustere lidt. Vi vælger derfor at sælge nogle dyr (se mere under til salg). Tillas Pinard og Colour Point´s Chelli er reserveret.

 

25.07.05

Har været på helt fantastisk tur i det jydske, nærmere betegnet hos Niels Sørig og Henrik Larsen. Hos Niels skulle vi hente Sørig´s Loveride (std grå, sapphire og violet bærer) hjem. Efter megen kiggen rundt (der er jo mange flotte dyr at kigge på), faldt vi også for følgende dyr: en std. grå, sapphire og violet bærer hun (Sørig´s Hortensia), en beige violet, mulig sapphire bærer han (Sørig´s Ferrari), og en pink white hun (Sørig´s Porslin). De er alle super flotte og af kanon god kvalitet. De to sidst nævnte kommer hjem i løbet af efteråret. Hos Henrik måtte vi lige styre os lidt og nøjes med at kigge, puha man turde næsten ikke, for hos ham sidder også mange flotte dyr. Vi takker for en dejlig dag til alle som var med til at gøre det til en god dag. En speciel stor tak til Kirsten og Niels for den dejlig frokost og deres store gæstfrihed. En stor tak til Anette, for endnu engang at være en del af "tour"-holdet, og for at vi måtte købe Tillas Zofia, som også er kommet hjem. Har nu 43 chinchillaer og 3 unger.

 

24.07.05

Chrisas Pearlecent Sweetheart, Chrisas Mathob og Chrisas Blue Angel er alle flyttet hjemmefra idag. Vi ønsker dem og deres nye ejere held og lykke fremover. Har nu 40 chinchillaer og 3 unger.

 

22.07.05

Mie samt familie har været forbi med Farmens Felize (pink white hun), og vores to marsvin Kaj og Andrea. En stor tak for en dejlig aften, og tusind tak for hjælpen, og ikke mindst grene til chinbasserne. Har nu 40 chinchillaer og 6 unger. Silas Palisjas anden homo beige hununge navngivet. Hun skal hedde Chrisas Pearlecent Sweetheart.

 

20.-21.07.05

Hele familien afsted på tur til Norge for at købe nye dyr. Vi havde en dejlig tur, og en kæmpe stor tak til Rebecka for at hun ville huse os. Vi fik set alle Rebeckas mange flotte dyr, samt hilst på hendes datter, svigersøn og et par af "dyrepigerne". Fra Rebecka fik vi Tellus Orkidé (Pink White hun) med hjem. Hun er købt sammen med vores datter Sacha, som også er hende der får glæde af hende, ihvertfald i første omgang. Efter overnatning gik vejen hjemad igen, men inden vi forlod den norske grænse skulle vi en tur forbi Line, hvor vi hentede Embla´s Paridor (brown ebony han). Hos Line mødtes vi med Linda som var så sød at komme med vores tredje nye chin Santiago´s Viktor (silver mosaic han fra Rita Fjermerås). Tak til Line, Linda og Rita for køb og hjælp. Hjemme i Danmark venter oa endnu en chin. En super flot hvis violet han (Santiago´s Teis). En stor tak til Anette for en dejlig eftermiddag, og for at vi måtte købe Santiago´s Teis. Fra Jesper: Tak for en kop dansk kaffe :-). Endelig hjemme, og dyrene har klaret turen flot, og er sat i deres bure uden problemer. Har nu 39 chinchillaer og 6 unger. Silas Palisjas anden homo beige hununge reserveret.

 

18.07.05

Så har Sørig´s Destiny og Lukas fundet sammen. De ligger og putter samme ,og ser endelig ud til at nyde hinandens selskab. Vi er glade for at det trods alt lykkedes.

 

17.07.05

Sorgens dag hos Chrisas. Candleligt og McLarens all dark hanunge havde skudt sin tarm ud, så vi måtte endnu en tur til dyrlægen. Desværre var der for meget tarm ude til at det kunne komme ind igen, og tarmen havde taget skade. Vi måtte derfor tage den tunge beslutning om at lade vores lille Trold få fred. Vi er meget kede af tabet, og kan ikke rigtig fatte Trold ikke længere er iblandt os. Så kort et liv, han fik ikke en chance. Candlelight og McLaren tager det fint, selvom de har ledt lidt efter ham :-( .... Ære være Trolds minde. Har nu 35 chinchillaer og 6 unger.

 

15.07.05

Idag blev dagen hvor jeg satte 3 nye par sammen. Det ene er Silas Palisja og NC´s Oliver, det andet er Timber og Embla´s Miss Sixty, det tredje er Lukas og Sørig´s Destiny. Sidst nævnte par er ikke nogen nem sammensætning. Den kommer til at blive lang, og meget skal prøves af, men vi håber det med tiden vil lykkes. De øvrige sammensætninger er forløbet uden problemer, så det glæder vi os over. Samtidigt er Chrisas Safri flyttet fra sine forældre. Dog ikke så langt, da han bliver her hos os. Har nu 35 chinchillaer og 7 unger. Silas Palisjas ene homo beige hununge reserveret og navngivet Chrisas Matob.

 

13.07.05

EN STOR OG GLÆDELIG DAG. Santiago´s Passion fødte til eftermiddag en utrolig flot violet han på 56 g. Han putter godt og trygt under sin mor. ´Far Santiago´s Chopin må passe sig selv lidt på den øverste hylde. Har nu 34 chinchillaer og 8 unger.

 

10.07.05

Tellus Peja og Tillas Cassius brown/pastel hanunge navngivet. Han skal hedde Chrisas Baily.

 

08.07.05

EN STOR OG GLÆDELIG DAG. Tellus Peja og Tillas Cessius er til morgen blevet forældre til en brown/pastel ebony han på 53 g. Han er en super skøn og ikke mindst livlig unge. Allerede til eftermiddag hoppede han op og ned af huset. Peja og Cassius passer godt på ham. Hanungen er allerede reserveret. Har nu 34 chinchillaer og 7 unger. Har fået lov at navngive den violet ebony hun til Tillas Zofia.

 

06.07.05

Har mærket i maverne hos Tellus Peja og Santiago´s Passion. Vi regner ikke længere med at deres forventet fødselsdatoer holder, men at det bliver lidt senere. Ihvertfald indenfor en måned, og som altid glæder vi os meget. Vi har reserveret Mei Li´s søster og givet hende navnet Farmens Felize. Hun kommer med tiden til at sidde sammen med Embla´s Paridor, som Mei Li skulle have siddet med. Har også reserveret Santiago´s Teis, og Tillas ........

 

04.07.05.

Til morgen ringer dyrlægen og siger at det ikke længere er så godt med Santiago´s Midnight. Der er stadig ikke kommet noget ind eller ud. Hendes optimisme ligger et meget lille sted. Vi bliver enige om at give ham et døgn mere, og sker der ikke noget må han få fred. Få timer senere ringer dyrlægen med den meget triste besked om at Santiago´s Midnight ikke er mere. Endnu en tudetur er over os. Vi henter Midnight hjem og begraver ham i vores have. Midnight betød meget for os, han var en utrolig dejlig han. Altid var han der, altid nysgerrig og klar på en godbid. Han vil altid være i vores hjerter. Ære være hans minde. Efter gårsdagens hændelser vælger vi at sælge Sørig´s Porschia. Det var ikke nogen let beslutning, da hun gennem lang tid har betydet utrolig meget for os, og vores opdræt. Vi ved det er den rigtige beslutning også for Porschia, da vi nok aldrig vil blive rigtige gode venner igen oven på dette. Hun bliver hurtigt reserveret, og samme aften flytter hun til hendes nye ejere. Vi ønsker hende og hendes nye ejere held og lykke fremover. Samtidigt henter vi vores nye han Shrek hjem. Vi omdøber Shrek til Lukas, da vores datter allerede har haft en Shrek. Har nu 34 chinchillaer og 6 unger. Pyha sikke nogle hårde døgn de sidste par døgn har været, kunne vi bare skrue tiden tilbage og gøre det hele om.....

 

03.07.05

Rædslernes morgen. Enhver chinchillaejers værste mareridt er blevet virkelighed hos Chrisas. Vi finder Mei Li liggende i bundet af buret, hun er ilde tilredt af bid fra Porschia. Vi får renset hendes mange sår, og giver hende varme, desværre kunne vi ikke redde hende. Det gør os meget ondt at Mei Li skulle lide denne skæbne. Vi er utrolig kede af det og fik aldrig lært hende ordentligt at kende.  Ære være Mei Li´s minde. Dyrlægen ringer besked med om Midnight. Han har endnu ikke spist eller haft "pøllet", men han er blevet lidt mere frisk, så hun er optimistisk. Da der ikke er kommet noget ind eller ud af ham vil hun fortsat gerne beholde og behandle ham. Capella´s Ferrero Reserveret og flyttet hjemmefra. Vi ønsker ham og hans nye ejer held og lykke fremover. Har nu 35 chinchillaer og 6 unger.

 

02.07.05

Her til morgen er Santiago´s Midnight ikke bedre. Vi giver ham igen lidt væske, hvorefter vi henter vores længe ventet mosaic hun Mei Li hjem. Hun er bare super skøn og utrolig flot. Vel hjemme igen, finder vi us afden er helt galt med Santiago´s Midnight. Vi tager ham til dyrlægevagten, som mener han har forstoppelse, da hun kan mærke der sidder noget i tarmen på ham. Han bliver indlagt, får drop med væske, og parrafinolie. Vi sætter Mei Li ind til Sørig´s Porschia, som nu sidder alene og savner Midnight. De to bliver hurtigt gode venner og ligger og nusser. Scully er idag flyttet hjemmefra, vi ønsker hende og hendes nye ejer held og lykke fremover. Har nu 37 chinchillaer og 6 unger.

 

01.07.05

Ved den ugentlige vejning finder vi ud af at Santiago´s Midnight har tabt sig 50 g. Vi giver ham vand og vitaminer. Det har været meget varmt i vejret de sidste par dage, så det kan jo være han ikke har fået drukket nok.

 

30.06.05

Santiago´s Candlelight og Santiago´s McLarens all black ebony han reserveret.

 

28.06.05

EN STOR OG GLÆDELIG DAG. Meget tidligere end beregnet nedkom Santiago´s Candlelight i morges med en utrolig skøn all black ebony han på 37 g, og en meget, meget flot brown mosaic hun på 38 g. Desværre overlevede hunungen ikke. Vi ved ikke helt hvorfor, hun så fin ud og Candlelight havde ordnet hende. Da jeg fandt hende lå hun og var kold og træk næsten ikke vejret. Jeg gav hende varme og massage, desværre forgæves. Dejligt er det at vi har hannen som vi kan glæde os over, når nu det ikke kan være anderledes. Candelight passer ham efter alle kunstens regler, så det er dejligt. Har nu 37 chinchillaer og 6 unger.

 

25.06.05

Oliver og Tiffie sidder lige nu sammen, da deres kommende partnere endnu ikke er parat til at sidde sammen med dem. De to nyder hinandens selskab. Faktisk så meget, at parring har fundet sted, så nu glæder vi os til unger efter de to om 111 dage.

 

23.06.05

Vi henter 3 af de 4 nye dyr hjem. Det er blevet til Tellus Solida Tiffie (violet ebony hun), Sørig´s Destiny (black - white ebony hun), og Timber (violet ebony han). De er alle utrolig flotte, og vi er meget glade for dem alle. Har nu 37 chinchillaer og 5 unger.

 

22.06.05

Sacha vores datter er så forelsket i Ekeberga´s Jameson, så vi lader hende købe ham. Der går dog lidt inden han flytter ind til hende.

 

20.06.05

Er blevet tilbudt 4 voksne dyr, som vi ikke kan sige nej til, ups........

 

19.06.05

Grundet Scully ikke rigtigt trives hos os, har vi bestemt os for at finde hende et andet hjem. Der gik ikke lang tid inden hun var reserveret. Desværre må vi også af med Ferrero, da vi ikke vil have han skal sidde alene. Vi håber at vi også kan finde ham et godt hjem.

 

18.06.05

Endelig kom den længe ventet dag, hvor Colour Point´s Lucky skal hentes hjem. Hun er en super dejlig sapphire hun. Samtidig er Sørig´s Comtessa flyttet. Vi ønsker hende og hendes nye ejer held og lykke fremover. Har nu 34 chinchillaer og 5 unger.

 

16.06.05

EN STOR OG GLÆDELIG DAG ikke mindst for vores datter Sacha. Hendes Malou  har født en flot standard grå dreng på 49 g. Vi ønsker hende mange gange tillykke. Sacha har nu 6 chinchillaer og 1 unge.

 

13.06.05

Silas Palisja´s anden homo beige hununge reserveret. Har mærket liv i maven på Santiago´s Candlelight.

 

11.06.05

Poncho og Sørigs Comtessas pink white hununge Chrisas Snehvide er flyttet hjemmefra. Vi ønsker hende og hendes nye ejere held og lykke fremover. Har nu 34 chinchillaer og 5 unger.

 

09.06.05

Santiago´s Passion og Santiago´s Chopins violette hanunge Chrisas Paddy flyttet hjemmefra. Vi ønsker ham og hans nye ejer held og lykke fremover. Har nu 34 chinchillaer og 6 unger.

 

05.06.05

Tellus Peja og Tillas Cassius to brown ebony hunner er flyttet hjemmefra. Vi ønsker dem og deres nye ejere held og lykke fremover. Samtidigt har vi været en tur i Jylland og besøge Niels Sørig og Henrik Larsen. Vi havde alle tiders tur, og fik set en masse flotte dyr, og snakket en masse chinchillasnak. Jeg fik to dejlig dyr med mig hjem. Min længe ventet sapphire han (Sørig´s Toby) og en en wilson ebony han (NC´s Oliver). De er vældig flotte og kan ses i hhv. bur 4 og bur 19. Har nu 34 chinchillaer og 7 unger.

 

04.06.05

Tellus Peja og Tillas Cassius brown ebony hanunge Chrisas Peanut flyttet. Vi ønsker ham og hans nye ejer held og lykke fremover. Har nu 32 chinchillaer og 9 unger.

 

03.06.05

Santiago´s Passion øger kraftigt i vægt, så vi regner med hun er genparret. Også Tellus Peja tror vi er genparret.

 

30.05.05

Santiago´s chopin og Santiago´s Passions violette hanunge reserveret.

 

29.05.05

EN STOR OG GLÆDELIG DAG. Chinchillastars Celine har nogle dage før end forventet fødsel, født to vældig flotte violet ebony hununger. En dejlig overraskelse at stå op til. De vejer hhv. 50 og 51 g. Klaraberg´s Pinochio er ved sin families side i deres hus, og passer godt på dem. Har nu 32 chinchillaer og 10 unger. Begge unger reserveret. Silas Palisja´s ene homo beige hununge reserveret.

 

28.05.05

Store bytte chinchilla dag i Sverige. Vi har 3 chins der skal flytte idag, Santiago´s chopin og Santiago´s Passions to beige violette piger og Tellus og Up Norths Zorin og Chincas Diablos anden brown hun unge Chrisas Suflé. Vi mødtes med Terje, Linda Olsen (Norge) og Ulle (Sverige) i Helsingborg. De fik deres chins, og vi fik vores længe ventet piger fra Emblas i Norge, nemlig Emblas Ricky Blue og Emblas Miss Sixty. Sammen var vi alle ude og spise, og det var en vældig hyggelig dag. Vi ønsker såvel dyr som ejere held og lykke fremover. En kæmpe stor tak til Terje og Linda Olsen for et bringe vores dyr ned til os, men også en kæmpe tak til Line Jørgensen fra Emblas for to super skønne dyr, vi er meget glade for dem. Har nu 32 chinchillaer og 8 unger. Emblas Miss Sixty er flyttet sammen med Ekebergas Jameson, mens Emblas Ricky Blue er flyttet sammen med SSC Milovon. Begge sammensætninger er forløbet uden problemer, så det er dejligt. Køberen til Tellus Peja og Tillas Cassius brown hanunge, samt Santiago´s chopin og Santiago´s Passions violette hanunge har været nødsagt til at springe fra. De er derfor til salg igen.

 

24.05.05

EN STOR OG GLÆDELIG DAG. Silas Palisja fødte til morgen to dejlige homo beige hununger på hhv. 45 og 46 g. Der er en dejlig ro i buret, og Palisja passer godt på sine unger. Har nu 30 chinchillaer og 11 unger. Vi har bestemt os for at beholde Santiago´s Misty og Capellas Ferreros std grå hanunge. Han skal hedde Chrisas Safri. Vi prøver at finde ham en sapphire hun, som han med tiden kan danne par med.

 

22.05.05

Endnu en dejlig dag i chinchillaens tegn. Vi har været til chinchillatræf hos Dorthe Kaspersen (Skovsgaarde chinchilla). Udover chinchilla fik vi se en masse andre dyr, heriblandt kattekillinger og et lille miniature føl. Sacha ene hun Santiago´s Perle flyttede, vi ønsker hende og hendes nye ejere held og lykke fremover. Med sig hjem istedet for Perle havde Sacha en pink white han. Sacha har nu 6 chinchillaer fordelt på 3 par.

 

21.05.05

Har været til chinchillatræf hos Anette Andersen (Tillas Chinchilla). Altid hyggelig at mødes med andre chinchillaelskere, og få en god snak. Ved samme lejlighed flyttede Santiago´s Chopin og Santiago´s Passions homo beige violette han unge Chrisas Ravanel hjemmefra. Vi ønsker ham og hans nye ejer held og lykke fremover. Har nu 30 chinchillaer og 9 unger.

 

20.05.05

EN STOR OG GLÆDELIG DAG. Endelig fødte Santiago´s Misty. Vi har ventet længe på denne fødsel. Hun fødte en dejlig standard grå, violet bærer, og måske også sapphire bærer han, på 60 g. Far er Capellas Ferrero, men ham og Misty danner ikke længere par. Misty sidder sammen med Sørig´s Pyrus, som uden provlemer har taget sin "pap"søn til sig. Ferrero derimod hygger sig med hans nuværende kone Scully, og ved ikke han er blevet far. Har nu 30 chinchillaer og 10 unger.

 

19.05.05

Har mærket liv i maven på Chinchillastars Celine.

 

18.05.05

Sorgens dag hos Chrisas. Vi har måtte lade Poncho og Chrisas Polo få fred grundet tandproblemer. De vil blive savnet i vores opdræt, de har givet os så mange dejlige minder, og vil altid have en plads i vores hjerter. Ære være Poncho og Polo´s minde. Har nu 30 chinchillaer og 9 unger. Har fået lov at købe en wilson white ebony han til Palisja som nu er blevet alene. Også Comtessa er blevet alene, og hun får derfor et nyt godt hjem grundet for mange hunner. Comtessa er reserveret, og flytter når hendes unge er flyttet hjemmefra. Har også fået lov at købe en brown ebony han til min mosaic Mei Li.

 

07.05.05

Chinchillastars Celine og Klarabergs Pinochios sidste dark ebony hununge navngivet og flyttet hjemmefra. Hun skal hedde Chrisas Dark Angel. Vi ønsker hende og hendes nye ejere held og lykke fremover. Har nu 32 chinchillaer og 9 unger.

 

06.05.05

Santiago´s Candlelight har nu gennem nogle uger taget meget på, og vi er nu ret sikre på hun er drægtig. Den forventet fødselsdato ved vi ikke, men inden for den næste måned eller 2. Endnu en hun er drægtig nemlig Chinchillastars Celine. Hun er genparret og har forventet fødsel d. 3. juni.

 

03.05.05

Har reserveret den skønneste mosaic pige. Hun kommer til at hedde farmens Mei Li, (betyder smuk på kinesisk), og flytter hjem når hun er stor nok. Der har været en del uro i buret hos Tellus/up north´s Zorin og Chincas Diablo. Jeg håber Zorin er blevet parret og der er unger på vej om 111 dage.

 

02.05.05

Pemas Shinning Brown er flyttet hjem, og er sat sammen med Skovsgaarde Polle grundet pladsproblemer. Sørigs Porschia er flyttet ind hos Midnight. Begge sammensætninger er gået uden problemer. Har nu 32 chinchillaer og 10 unger.

 

01.05.05

Det er nu sikkert at Santiago´s Misty er drægtig. Jeg har mærket liv i hendes mave. Hvis hun er blevet parret af Capellas Ferrero da han kom hjem, har hun forventet fødsel omkring d. 14.05.2005.

 

30.04.05

Har mærket liv i Silas Palisjas mave.

 

24.04.05

Store flyttedag. Følgende dyr er flyttet hjemmefra: Silverstreaks Wicca, Chrisas Polo og Silas Palisjas hununge, Silverstreaks Wicca og Silverstreaks Milovons hanunge, Tellus Zorin og Chincas Diablos ene hununge, Klarabergs Pinochio og Chinchillastars Celines violette hanunge + de dark ebony hanunge, samt to plejebørn. Vi ønsker dem og deres nye ejere held og lykke fremover. Samtidigt er det også dagen hvor to nye dyr flyttet ind. Den ene er Colour Point´s Black Angel (all dark ebony hun), den anden er Scully (standard grå sapphir bærer hun). De er begge to kønne og allerede faldet godt til. Har nu 31 chinchillaer og 10 unger.

 

20.04.05

Silverstreaks Wicca og Silverstreaks Milovons black velvet hanunge reserveret.

 

18.04.05

Sørig´s Comtessa og Poncho er blevet forældre til en dejlig pink white hun på 49 g. Begge forældre er meget stolte over deres lille pige, og passer godt på hende. Der har ikke været skyggen af uro i buret, det er dejligt, og vi er meget glade. Den lille pige er reserveret og navngivet. Hun skal hedde Chrisas Snehvide. Santiago´s Passion og Santiago´s Chopins beige violette hanunge er ogå navngivet. Han skal hedde Chrisas Vincent. Har nu 30 chinchillaer og 15 unger.

 

17.04.05

Ved den ugentlige vejning kan vi se at Palisja øger sin vægt med 20-25 g pr. uge. Vi regner derfor med hun er genparret.

 

16.04.05

Santiago´s Passion og Santiago´s Chopins beige violette hanunge reserveret.

 

15.04.05

Har mærket liv i maven hos Sørig´ Comtessa. Vi håber der kommer et par dejlige pink white unger, men nu må vi se om har har hørt efter :-)). Uanset hvad glæder vi os ihvertfald til at Comtessa og Ponchos unger.

 

14.04.05

Santiago´s Passion og Santiago´s Chopins violette hanunge navngivet. Han skal hedde Chrisas Saint Paddy.

 

10.04.05

Tellus Peja og Tillas Cassisus hanunge navngivet. Han skal hedde Chrisas Peanut. Santiago´s Perle er flyttet. Vi ønsker hende og hendes nye ejer held og lykke fremover. Ekerberga´s Jameson en skøn silver mosaic han er flyttet hjem til os. Har nu 30 chinchillaer og 14 unger

 

09.04.05

NFFSCN (den norske chinchilla forening) afholdt forårsudstilling i Oslo. Vi stilte med følgende dyr: Sørigs Porshia fik 87 point, første guldbånd, og vandt sin klasse. SG Xennie blev nr. 3 i ungdyrklassen for hunner, med kommentarerne "god størrelse, velstelt pæn pels, blanke fine dækhår, langt ansigt, god renhed, og godt potentiale" . Chrisas Chateau blev nr. 4 i ungdyrklassen for hanner, med kommentarerne "velstelt pels, blanke dækhår, jævn farve, pænt hoved, god kropsform, og middel størrelse. Vi havde en rigtig god tur, og er meget tilfreds med vore resultater. En stor tak til NFFSCN for en god udstilling, tak til alle dem som var med til at gøre dagen god. Det var dejligt at møde Jer alle.
Også en tak til André og Marit som var så sød at huse os i weekenden.
Vi glæder os allerede til at skulle afsted igen, selvom det har været en lang køretur derop og hjem.
Lang, men bestemt det hele værd
 

02.04.05

SCAF (den svenske chinchilla forening) afholder udstilling i Mariestad.

 

30.03.05

Tellus Peja og Tillas Cassisus anden hun reserveret, også Santiago´s Chopin og Santiago´s Passion anden beige violette hun er reserveret.

 

27.03.05

Følgende dyr er reserveret: Tellus Peja og Tillas Cassisus ene hun samt hunungen, Siverstreaks Wicca og Silverstreaks Milovons black, Santiago´s Passion og Santiago´s Chopins violette hanunge.

 

21.03.05

EN STOR OG GLÆDELIG DAG. Santiago´s Passion havde forventet fødsel idag, man må sige at hun er punktlig. Der kom ikke mindre end 4 unger. En violet han på 29 g, en beige han på 40 g, to beige violette hunner på hhv. 40 og 44 g. Passion passer godt dem alle, og Chopin holder øje med dem oppefra. Der er en dejlig ro i buret, det er skønt. Har nu 30 chinchillaer og 12 unger.

 

19.03.05

SilverStreaks Wicca Reserveret.

 

18.03.05

Overvejer at sælge SilverStreaks Wicca.

 

17.03.05

EN STOR OG GLÆDELIG DAG. Tellus Peja og Tillas Cassius er idag blevet forældre til 3 super skønne brown ebony unger. To hunner på hhv. 47 og 31 g, samt en han på 40 g. Der er til aften en livlig aktivitet i buret. Alle tre unger drøner rundt og er overalt. Begge forældre passer som altid godt på deres unger. Colour Point´ Mira og Tillas Mads beige hanunge Balou flyttet hjemmefra. Vi ønsker ham og hans nye ejere held og lykke fremover. Har nu 30 chinchillaer og 8 unger.

 

16.03.05

Colour Point´ Mira og Tillas Mads Std. grå hununge flyttet hjemmefra. Vi ønsker hende og hendes nye ejer held og lykke fremover. Har nu 30 chinchilla og 9 unger.

 

11.03.05

Chinchillastars Celine og Klaraberg´s Pinochios dark ebony hununge reserveret.

 

09.03.05

Endnu engang rammes vi af en stor sorg. En tur til dyrlægen med Duchess som gennem et stykke tid har tabt sig, viser sig, at hun har store problemer med hendes bagerste tænder. Vi må tage den tunge beslutning og lade hende få fred. Duchess vil altid være at finde i vores chinchillahjerter, og er glade for de dejlige stunder vi fik sammen med hende. Ære være Duchess minde. Vi har reserveret Vores datters hununge efter Milla og Chess. Vi har navngivet hende Pemas Shining Brown. Med tiden kommer hun til at danne par med Santiago´s Midnight som nu er blevet alene.

 

08.03.05

Tillas Mads og Colour Points Miras Beige ebony hanunge navngivet. Han skal hedde Chrisas Balou. Det er en STOR OG GLÆDELIG DAG  for vores datter. Hendes chinchillapar Milla og Chess er blevet forældre til en utrolig flot beige mosaic hun på 54 g.

 

06.03.05

Haft besøg af Flemming og Gitte Poulsen. Vi havde en hyggelig eftermiddag i chinchillaens tegn. Tillas Mads og Colour Points Miras Beige ebony hanunge reserveret.

 

05.03.05

SCAF (den svenske chinchilla forening) afholder udstilling i Börstig. Vi springer denne udstilling over.

 

02.03.05

Har fået lov at købe Scully, en standard grå, bærer af sapphire hun. Hun flytter hjem i løbet af foråret.

 

01.03.05

Tillas Mads og Colour Points Miras hununge navngivet. Hun skal hedde Chrisas Pusle.

 

27.02.05

Klaraberg´s Pinochio og Chinchillastars Celines violet ebony han navngivet. Han skal hedde Chrisas Blue Double.

 

26.02.05

Har været til chinchillatræf hos Anette Andersen (Tillas Chinchilla). Det har været en hyggelig dag, med en masse dejlig chinchillasnak. Det var også rart at få snakket på anden måde en mails. Klaraberg´s Pinochio og Chinchillastars Celines violet ebony han unge reserveret.

 

23.02.05

En stor sorg rammer vores opdræt. Colour point´s Mira har det sidste stykke tid tabt sig en del. Det viser sig desværre at være tænderne, og vi tager til dyrlægen. Han ligger hende i narkose for at tjekke de bagerste, og det viser sig at det er langt værre end først antaget. Vi må derfor træffe den nødvendige og hårde beslutning at lade hende få fred. Mira efterlader 2 skønne unger, på 5 ½ uge som far Mads nu må tage godt varer på. Vi er utrolig kede af tabet af Mira, og hun vil blive savnet. Ære være Miras minde. Har nu 31 chinchillaer og 10 unger.

 

20.02.05

Ved den ugentlige vejning har både Tellus Peja, og Santiago´s Paion endnu engang taget på, og vi er nu ret sikre på de begge er drægtige. Tellus Peja regner vi med føder inden for en måneds tid, hendes vægt taget i betragtning. Santiago´s Passion, regner vi med er genparret.

 

19.02.05

Har reserveret Ekebergas Jameson, (silver mosaic han) og Emblas......... (homo black ebony hun). De to skal med tiden danne par her hos Chrisas. Vi ved endnu ikke hvornår og hvordan vi får de to nye chins hjem, men vi glæder os allerede.

 

15.02.05

EN STOR OG GLÆDELIG DAG. Tellus & Kårby´s Zorin og Chinca´s Diablo er blevet forældre til to dejlige og flotte brown ebony hununger på hhv. 38 g og 41 g. Zorin er i huset og de to små ligger hos hende og putter. Hun passer rigtig godt på dem, og snerre af os når vi nærmer os. Har nu 32 chinchillaer og 10 unger. Begge hunner er reserveret.

 

14.02.05

Silas Palisja og Chrisas Polo´s homo beige hun unge, samt Klaraberg´s Pinochio og Chinchillastars Celines dark ebony han unge, er begge reserveret. Den homo beige pige skal hedde Chrisas Sweety, og den dark ebony han skal hedde Samson.

 

09.02.05

EN STOR OG GLÆDELIG DAG. Chinchillastars Celine har en dag før forventet fødsel beriget vores opdræt med tre helt utrolig skønne unger, "Bjørnebanden" kalder vi dem. Der er allerede fuldt gang i dem. Klaraberg ´Pinochio har vist opgivet at holde styr på dem. Han lagde ellers ud med at ligge foran indgangen til huset og passe på sin familie, men nu sidder han på øverste hylde og sover mens ungerne er ved at drive Celine til vanvid nederst i buret. Har nu 32 chinchillaer og 8 unger.

 

06.02.05

Silverstreak´s Wicca og Silverstreak´s Milovon´s hanunge, samt Tillas Mads og Colour point Mira´s hanunge reserveret.

 

01.02.05

Har fået en masse æblegrene til dyrene, hvilket de nyder i fulde drag. En stor tak til familien Frandsen/Givskov Sørensen, ikke mindst Thomas som havde klippet nogle små æblegrene ud, som uldtotterne kunne hoppe rundt med.

 

31.01.05

EN STOR OG GLÆDELIG DAG. Silas Palisja fødte tidligt i morges en flot og dejlig homo beige hun på 51 g. Der er familie idyl i buret. Hele familien ligger i deres hus, og far Polo ligger yderst og passer på. Man skal sandelig ikke bare komme ind det. Vi har dog fået lov at veje og tage billeder af hende. Har nu 32 chinchillaer og 5 unger.

 

28.01.05

Silas Palisja har gennem nogle uger øget hendes vægt. Hun har også fået en lille hård rund mave. Idag fik vi så bekræftet hvad vi havde på fornemmelsen, nemlig er der er små homo beige unger på vej. Der var nemlig meget aktivitet i hendes mave. Vi tror ikke der går så lang tid inden hun føder.

 

25.01.05

Har mærket liv maverne hos Chinchillastars Celine og Tellus & Kårby´s Zorin.

 

22.01.05

Der afholdtes international udstilling på Hovborg Kro. Sacha (vores datter) og jeg selv tog afsted tidlig på morgene. Vi skulle hente Anette Andersen og Anna Geppel, inden turen kunne gå til Hovborg. Vel fremme fik vi tjekket chinchilaerne ind, og sat dem i fælder. Vi deltog med ialt 7 dyr, Porschia, Polo, Poncho, Pinard, Xennie, Duchess og McLaren. Alle dyr fik flotte placeringer, og vi er vældig tilfredse med alles resultater. Vi havde en rigtig god dag i selskab med andre i chinchillaverdenen, kendte som knapt så kendte. Rebecka Wolden fra Norge, var så sød at bringe Capella´s Ferrero, som jeg har købt af Kjersti Holmang, Norge til udstillingen. Capella´s Ferrero er en dejlig flot standard grå, sapphire bærer. Chrisas Nemo og Chrisas Blue Passion (Santiago´s Passion og Santiago´s Chopins to han unger) flyttede hjemmefra på udstillingen. Vi ønsker dem og deres nye ejere held og lykke fremover. Efter udstillingen tog vi til Dorthe Kapersen og spiste pizza, hvorefter vi så alle hendes dyr, deriblandt de 9 hundehvalpe, som er noget af det sødeste. Ved 20-tiden gik turen hjem igen. Det havde været en lang dag, men også en dejlig og lærerig dag. Tak til alle dem som var med til at gøre dagen god, og ikke indst Rebecka og Kjersti for Ferrero. Har nu 32 chinchillaer og 4 unger.

 

21.01.05

Colour Point´s Mira og Tillas Mads beige han unge, samt Silverstreaks Wicca og Silverstreaks Milovons han unge reserveret.

 

19.01.05

EN STOR OG GLÆDELIG DAG. Silverstreaks Wicca og Silverstreaks Milovon er til aften blevet forældre til en stor flot TOV Ebony han på 61 g. Milovon passer godt på sin lille familie. Han siger lyde af os hvis vi kommer ind i buret. Den lille ny ligger og putter godt mellem far og mor. Der er simpelthen ren familiehygge i buret, dejligt. Har nu 31 chinchillaer og 6 unger.

 

14.01.05

EN STOR OG GLÆDELIG DAG. Lidt uventet blev Tillas Mads og Colour Points Mira idag forældre til to dejlige store og kraftige unger. Der kom en beige han på 52 g og en std. grå hun på 48 g. Det er ikke meget vi har set til ungerne. De ligger i huset og hygger hos Mira, som passer godt på de to. Mads er endnu ikke helt velkommen i huset, men han arbejder hårdt på at blive det. Har nu 31 chinchillaer og 5 unger.

 

08.01.05

Lykken varede kort, og livet er i den grad uretfærdigt. Her til aften tog de to små violette unger til de evige rosinmarker. Synd og skam at de ikke fik en chance her i livet, og at deres liv blev så kort. Vi er kede af vi ikke nåede at lære dem bedre at kende. Har nu 31 chinchillaer og 3 unger.

 

04.01.05

EN STOR OG GLÆDELIG DAG. Santiago´s Perle og Pyrus er idag blevet forældre til to små dejlige violette unger. Det blev til en af hver køn, med vægte på hhv. 32 g og 34 g, hunnen den mindste. Trods de små vægte er de to unger nogle sande livstykker. De sprutter af liv og ballade. Mor Perle tager sig rigtig godt af dem, og passer dem efter alle kunstens regler. Far Pyrus tager det hele meget afslappet og holder øje med sin familie fra den øverste hylde. Denne fødsel er årets første hos Chrisas Chinchilla. Har nu 31 chinchillaer og 5 unger.