Chrisas Chinchilla

 

Nyheder 2007

CHRISAS CHINCHILLA ØNSKER ALLE EN GOD JUL SAMT ET GODT NYTÅR

 

31.12.07

EN MEGET SØRGLIG OG TRIST SLUTNING PÅ ÅRET. Vi måtte en tur til dyrlægen med Chrisas India, da der var noget på vej ud af hende, hvad var for os lidt svært at sige, men det kunne være en unge ved for tidlig fødsel, tarm, eller livmoder. Dyrlægen konstaterede med det samme, at det var hendes livmoder, ved nærmere kig ville hun desværre mene, at der var sket større skade end som så. Dyrlægen valgte dog at tjekke det nøje efter, og beholdte India for at ligge hende i narkose, såfremt det ikke stod til som frygtet kunne India slippe med en sterilisation. Efter en lille times tid ringede telefonen, og beskeden var ikke særlig opmuntrende. Det viste sig at der var større skader indvendig bla. på skeden, så der var desværre kun den mulighed at lade India få fred. Tiden stod stille, min verden brød sammen, og hjertet gik i stå, derefter kom gråden. India efterlader som sin mor (Porschia) et meget stort tomrum, og jeg savner hende allerede utrolig meget. Hun var lyset i livet og ikke mindst opdrættet. India efterlader sig to skønne unger, og jeg har valgt at ændre navnet på hannen, så han opkaldes efter hans mor. Han kommer til at hedde Indiano.

R.I.P. min dejlige skat.

Kære India.

Vi havde meget sammen, såvel både oplevelser og hyggestunder. Du elskede bla. at putte i mine arme.

Du nåede i dit alt for korte liv også nogle udstillinger, her beviste du hvad jeg allerede vidste, nemlig at du besad en skønhed uden lige. Du gjorde det godt, og jeg var stolt af min lille "guldpige"

Vi har mange dejlige minder sammen, og tusind tak for dem India. Jeg er ked af jeg ikke kunne hjælpe dig til sidst. Vore minder og dine 2 unger Indiano og Porschia II, holder jeg godt fast i, og de hjælper mig igennem den svære tid.

Du er nu en stjerne, der sammen med din mor lyser op og viser os vejen, især Indiano og Porschia II der nu skal løfte arven efter dig og deres mormor. Et job de med sikkerhed vil gøre godt, og jeg ved de vil gøre Jer begge stolt.

India du er elsket og savnet, for altid vil du være i mit hjerte og fylde meget :-)

En chinchilla så smuk, et liv så smukt er nu ej mere. Dit liv blev alt for kort.

Ære være India´s minde.

Chrisas India 28.07.06 - 31.12.07

ET LYS PÅ JORD ER BRÆNDT UD, men i mit hjerte og på de evige rosiner marker vil det altid lyse.

 

29.12.07

EN STOR OG GLÆDELIG DAG. Embla´s Tatjana & Tellus Palito er blevet forældre til endnu et kuld skønheder. Denne gang er det blevet til en vældig sød medium ebony pige på 34 g, med det sødeste hoved. Der kom også en lille dark ebony han på kun 27 g, men han døde desværre kort tid efter fødslen. Tatjana der nu sidder alene passer godt på hendes baby, og lader hende aldrig være ubevogtet, vi må med nød og næppe se og røre (meget lidt) .

 

27.12.07

EN STOR OG GLÆDELIG DAG. Chrisas Bonita og Chrisas Malboro er blevet forældre til en rigtig stor violet ebony skønhed på 58 g, og en pige. Bonita er vældig stolt af skønheden, og begge forældre passer godt på hende

 

16.12.07

Velkommen hjem til Taking Chances. En utrolig flot og yderst lovende pink white hun. Med tiden er det planen hun skal danne par med Chrisas go to make a furtune. Vi er ret sikre på de kommer til at klæ hinanden godt. Dog kommer der til at gå noget tid inden det bliver sådan, da de endnu ikke er så gamle. Idag er Chrisas go to make a furtune flyttet sammen med et par andre unghanner, hvilket går fint. Taking chances er flyttet sammen med et par ung hunner (Chrisas Porschia II, og Chrisas Little voice), også denne sammensætning går fint. En stor tak til Louise og Pia for at gøre det muligt for Taking chances at flytte til os.

 

12.12.07

Har fundet parringsprop hos Embla´s Ricky Blue & Tillas Sebastian. Vi ser frem til den kommende fødsel samt unge/r om små 111 dage. En dejlig før julegave.

 

10.12.07

Chrisas...... Sørig´s Pyrus & Flensburg´s Althea´s standard grå, violet bærer hun navngivet til Chrisas Bum-Bum

 

09.12.07

Chrisas...... Sørig´s Pyrus & Flensburg´s Althea´s standard grå, violet bærer hun, flyttet hjemmefra. Vi ønsker hende og hendes nye ejere held og lykke fremover.

 

03.12.07

TIL SALG SIDEN OPDATERET.

 

02.12.07

Vi har idag sat Tillas Sebastian & Embla´s Ricky Blue sammen. Det passer i første omgang ikke Rikke, men vi ved med tiden skal hun nok blive glad for Sebastian, så vi tager sammensætningen i deres tempo, og ser om ikke det lykkes.

 

30.11.07

EN STOR OG GLÆDELIG DAG. Autumn´s Bright Cover har idag beriget os med to MEGET skønne wilson ebonyer, med spændende og meget tydelige markeringer. Denne gang havde vi dog på fornnemelsen, at Cover var drægtig, så selvom vi blev lidt overrasket kom det ikke helt bag på os. Cover passer godt på sine to små, men får i den grad stor hjælp med pasningen fra både Elmander og Santana. Faren til de to små, er Sørig´s Wesselton som desværre ikke længere er iblandt os, men hvor må han være stolt der hvor han nu er. Vi er ihvertfald glade for at han efterlod sig to så smukke chinbasser. Den ene er en pige på 46 g, mens den anden er en dreng på 47 g

 

28.11.07

EN STOR OG GLÆDELIG DAG. Vi har fået os endnu en dejlig overraskelse. Med ikke skyggen af tro på Pika var drægtig, har det nu vist sig idag, at det var hun. For hun sad til aften med den skønneste white ebony hun, på 32 g. En utrolig dejlig lille pige. Far til hende er Quark som bor hos Supreme Chins, men Pika sidder nu med Embla´s Paridor som har taget faderrollen til sig, og passer på den lille ny som var det hans egen, utrolig dejligt at se

 

22.11.07

Velkommen hjem til Supreme Chins Kassandra. Hun er en rigtig flot black velvet hun, som vi med et er blevet meget glade for. Hun har fra første øjekast taget os med storm. Kassandra har et dejligt og ikke mindst skønt temperament, samt en flot størrelse og god kropsform. Med tiden skal hun danne par med Chrisas let´s make a memory, men indtil da har vi sat hende sammen med et par andre hunner på hendes alder, og de tre trives fint sammen. En stor tak til Maria for Kassandra. SACHA´s opdræt: Cinderella´s Moulin Rouge & Sørig´s Stich´s white ebony dreng er navngivet (Pema´s Norbu) og flyttet hjemmefra. Vi ønsker ham og hans nye ejer held og lykke fremover.

 

12.11.07

Vi bliver desværre nød til at skære yderligere nød grundet særlige omstændigheder herhjemme. TIL SALG SIDEN OPDATERET.

 

11.11.07

Hvis nogle har manglet opdateringer på min hjemme, er det simpelthen fordi der har været nok at se til, men opdateringer nu er de her. Da de to unger efter Sørig´s Pandito of the year & Chrisas India var 1 uge gammel måtte jeg til dyrlægen med deres mor India, som havde en byld ved den ene dievorte. Denne havde hun også da de blev født hvor jeg første gang var ved dyrlægen, grundet ungerne og da India så frisk ud valgte han ikke at give baytril, men jeg skulle holde det rent med lidt sæbevand.  En uge senere var India blevet skidt og jeg tog til dyrlægen igen, som nu gav hende baytril og så måtte vi håbe  alle klarede den. Grundet fødsel og al den rensning af byld, blev India stresset og fik tilmed lidt diarré. Det resulterede også i at hun mistede al mælken, og hende ungerne var nu helt afhængige af mælkeerstatning fra mig. Det var en hård kamp, India var jeg også nød til at give væske og mad, men heldigvis var alle tre ud af godt stof og havde masser af livsmod, så langsomt men sikkert kom India til sig selv, bylden er væk og helet, unger trives fint med erstatningsmælken, og nu har alle det godt igen.

 

31.10.07

En trist dag. Vores skønne violette hun Sørig´s Fantazia fandt vi til morgen i sit bur, og hun var taget til de evige rosinenge. Vi ved desværre ikke hvad der er sket med hende, hun trivedes fint her og var umiddelbart ikke syg, men noget må der jo have været. "Kære Fantazia. Du var en skønhed uden lige, og sjældent set, vi er kede af vi ikke lærte dig bedre at kende, men den tid du var her nød vi tiden sammen med dig, vi håber du har det godt hvor du er nu." Ære være Fantazia´s minde.

 

29.10.07

Sørig´s Queen of Ice havde forventet fødsel, men har desværre snydt os, så ingen unger fra hende og Kongo i denne omgang.

 

28.10.07

EN STOR OG GLÆDELIG DAG, MEN OGSÅ ENDNU EN Overraskelse. Chrisas Dancing Queen viste sig at være drægtig, og til morgen sad hun med to dejlige unger, begge piger. En brown ebony på 29 g, som vi tror bliver meget mørk, samt en medium ebony på 46 g. DQ er utrolig omsorgsfuld og forlader ikke sine unger, og hun synes bestemt heller ikke om vi skal kigge til hende og til hendes unger. Vi har dog fået lov at tage nogle billeder, men det var så også det .

 

27.10.07

En trist dag. Madam Bailey og NC´s Zaza dejlige unge er taget til de evige rosinenge. Han tog aldrig rigtig på, og selvom vi hjalp med mælkeerstatning tog han stadig ikke på, og til morgen havde han givet op. Utrolig trist, han var så flot. Ære være den lille fyrs minde.

 

22.10.07

EN STOR OG GLÆDELIG DAG, MEN OGSÅ OVERRASKENDE. Madam Bailey bar tilsyneladende på en dejlig hemmelig. Vi anede ikke hun var drægtig, hun havde ganske vist taget lidt på, men ikke mere end vi højest kunne have en lille mistanke. Idag da jeg kommer hjem fra arbejde, ligger en dejlig mosaic dreng (mulig tov) på 42 g og kigger frem lige bag sin mor. Sikke en skøn overraskelse at komme hjem til. Både Zaza og Bailey passer godt på deres dreng, især Zaza er meget beskyttende .

 

08.10.07

 EN STOR, GLÆDELIG OG LÆNGE VENTET DAG. Endelig kom dagen hvor Chrisas India fik veer, og berigede os med en utrolig dejlig flot tan/white ebony pige på 55 g. Far til vores lille ny skønhed er Sørig´s PAndito of the year, som var ved India´s side under veerne, under selve fødslen holdt han en lille smule afstand, men ikke længere end han kunne holde øje med det hele. Efter fødslen passer de begge på deres lille ny guldklump. Vi har valgt at give "guldklumpen" navnet Chrisas Porschia II, efter hendes mormor Sørig´s Porschia, som desværre ikke længere er iblandt os. Vi håber dog at hun har fulgt barnebarnet´s fødsel, fra de evige rosinmarker, og at hun er ligeså stolt af "guldklumpen" som vi er . Flere timer efter Chrisas Porschia II kom til verden, blev vi beriget med endnu en unge fra India og Pandito. Denne gang var det en utrolig flot mørk all dark dreng  . Vi troede ellers det blev til den ene pige, men der blev vi i den grad snydt, men tusind tak for det India og Pandito.

 

06.10.07

Embla´s Tatjana og Tellus Palito tov ebony dreng er navngivet Chrisas Point of no return. Også Chrisas Malboro og Chrisas Bonita´s beige violette pige er navngivet. Hun har fået navnet Chrisas Chanel. Chrisas Malboro og Chrisas Bonita´s lys brown ebony, vc pige er reserveret.

 

04.10.07

EN STOR OG GLÆDELIG DAG. Embla´s Capri og Chrisas Louis er blevet forældre til to dejlige unger. Dette er deres andet kuld og denne gang kom der en white ebony dreng på 51 g, samt en dark ebony pige på 50 g. Capri må have haft en meget nem fødsel. Til morgen var der ingen unger og hun lå og sov sammen med Louis. To timer senere sad hun med de to unger, som hun passer rigtig godt på. Louis har taget flugten til den øverste del i buret, og holder øje med det hele derfra . Tilsalg siden opdateret.

 

02.10.07

TILSALG SIDEN OPDATERET

 

30.09.07

Så fandt vi et navn til "Tøsen". Vi synes hun er så fantastisk at hun ikke kan hedde andet end Sørig´s Fantazia.

 

29.09.07

Endelig kom dagen hvor vi kunne få vores dejlige violette pige hjem fra Niels Sørig. Birgitte har været så sød at gøre det muligt for os, så en KÆMPE TAK til hende for hendes store hjælp og ikke mindst tålmodighed. "Tøsen" har endnu ikke fået et navn, men hun er en dejlig stor skønhed med en helt unik god kvalitet .

 

22.09.07

EN STOR OG GLÆDELIG DAG. Endelig fødte Flensburg´s Althea, og det blev til en overraskelse mere end lige unger. Det viser sig nemlig at Althea ikke er white violet, men "kun" mosaic, violet bærer. Hende og Sørig´s Pyrus er nemlig blevet forældre til to store og skønne piger, en standard grå, violet bærer hun på 56 g, samt en white violet hun på 62 g. Da ungerne var så store betød det en hård fødsel for Althea, men Pyrus svigtede ikke, han var ved hendes side før, under og efter fødslen, en helt igennem "super dad" .

 

17.09.07

Chrisas India forventet fødsel (tov brown ebony x wilson ebony), samt Flensburg´s Althea forventet fødsel (white violet x violet)

 

16.09.07

Har mærket liv i maven på Embla´s Capri.

 

15.09.07

Desværre klarede Cinderella´s Moulin Rouge & Sørig´s Stitch´s lille sort dreng sig ikke, og til morgen var han taget til de evige rosinenge. Ære være den lille drengs minde - ked af vi ikke lærte dig at kende lille ven.

 

14.09.07

Er super glad, har mærket små svage spark i maven på Chrisas India, nøøøj hvor vi glæder os til den kommende fødsel. Desværre også lidt af en kedelig dag. Den lille sorte dreng efter Moulin og Stich har tabt sig og virker svag, så vi er startet op på mælkeerstatning og giver ham mælk ca. hver anden time. Han lader dog ikke til at have meget lyst på livet, men måske der kommer i takt med han får noget mælk.

 

12.09.07

EN STOR OG GLÆDELIG DAG. Præcis på 111. dagen fødte Cinderella´s Moulin Rouge et utrolig flot kuld, bestående af 3 dejlige unger, en medium ebony pige på 32 g, en white ebony dreng på 39 g, og en lille dark ebony dreng på kun 31 g . Moulin har lidt svært ved at holde styr på 3 unger, som er særdeles livlige. Farmand Sørig´s Stitch tager det mere roligt og forbliver højt oppe i buret . Ejes ad Sacha (Pema´s Chins).

 

11.09.07

Har mærket liv i maven på Flensburg´s Althea.

 

06.09.07

EN STOR OG GLÆDELIG DAG. Præcis på 111. dagen fødte Chrisas Bonita hendes og Chrisas Malboro´s andet kuld. Denne gang også et rigtig dejligt kuld, bestående at en violet dreng på 47 g, en beige ebony, vc hun på 50 g, samt en beige violet hun på 48 g. Bonita klarede fødslen af de store unger flot og uden problemer, mens Malboro så til fra sidelinjen. Bonita er dog træt og ligger i huset og putter med sine tre unger. Malboro må lidt endnu passe sig selv .

 

02.09.07

EN STOR OG GLÆDELIG DAG. Embla´s Tatjana har en uge senere end forventet født to meget dejlige unger. En mørk brown ebony pige på 33g samt en medium ebony dreng på 32 g. Udfra Tatjana´ s størrelse at dømme havde vi troet der kom flere eller et par store unger, men der blev vi rigtig nok snydt. Tatjana og farmand Palito er ved at være et par garvede forældre, måske derfor der er en utrolig ro og harmoni i buret. Velkommen til verden til de to små

 

31.08.07

Flensburg´s Santana, Chrisas Elmander og Autumn´s Bright Cover sat sammen, hvilket er gået utrolig godt. Trekløveret har taget godt imod hinanden, og der er ikke skyggen er uro, snarer tværtimod.

 

30.08.07

Så er det vist ganske vist. Tre skønne damer er genparret, og forventer kuld inden længe. De tre er Chrisas Bonita, Flensburg´s Althea samt Cinderella´s Moulin Rouge. Det bliver spændende at se hvad de damer "hoster" op med denne gang.

 

29.08.07

Tillas Charlie er flyttet hjem til sin ejer, samtidigt er Pika og hendes unge flyttet hjem. Velkommen til Chrisas til de to. Pika er en flot silver mosaic som vi er glade for at have i vores opdræt. Hendes unge er en ganske nydelig medium ebony hun, som vi vælger at sætte til salg (se mere under til salg)

 

14.08.07

Grundet personlige årsager ser vi os desværre nødsaget til at skære ned i antallet af chinchillaer. Vi har dermed opdateret TIL SALG siden. Prize, Tobias, Elize, Moonwing, samt Luisao er allerede reserveret.

 

02.08.07

WEEEEEEEEEEEEEEEEEE, tror nu at Chrisas India er drægtig. Ved de sidste ugentlige vejninger har hun øget en pæn del i vægt, så nu må der altså være noget i hende. Hold op hvor vi glæder os. Da vi endnu ikke har fået det 100 % bekræftet ved at mærke liv, regner vi med der er ca. 1½ måneds tid til endnu. Samtidigt glæder vi os også over en anden drægtighed. Vi har nemlig også konstateret at Embla´s Tatjana må være genparret. Sørig´s Wesselton & Autumn´s Bright Cover´s mosaic han unge reserveret.

 

28.07.07

Har navngivet Chrisas Suffle & Tilla Zenius beige ebony han. Han har fået navnet Chrisas Let´s make a memory, og bliver her hos os. TIL SALG SIDEN OPDATERET.

 

26.07.07

EN STOR OG GLÆDELIG DAG. Tre dage før forventet fødsels, blev Sørig´s Contezza og Tillas Sebastian forældre til to utrolig dejlig drenge. En medium ebony på 33 g og en white ebony på 46 g. Begge drenge har fået en god start på livet og deres forældre passer godt på dem .

 

22.07.07

Cinderella´s Moulin Rouge og Sørig´s Stitch´s beige ebony han er idag flyttet hjemmefra. Vi ønsker ham og hans nye ejere held og lykke fremover.

 

21.07.07

Har fået lov at købe Madam Bailey som bor hos os i et led i et samarbejde, men ikke længere for nu er vi de heldige ejer af skønheden. En stor tak til Anette for at vi måtte købe hende.

 

20.07.07

EN MEGET STOR OG GLÆDELIG DAG. Midt i dagens store burrengøring føder Chrisas Suffle (ejes af Rebecka Wolden). Vi var ellers noget usikker på om hun var eller ikke var drægtig, men det fandt vi ud af idag hun var. Til verden kom ihvertfald en flot beige ebony han på 42 g. Han ser lidt lys ud så måske han er homo beige ebony. En unge efter Chrisas Suffle har længe været et af vores store ønsker, da Suffle er datter af Up North & Tellus Zorin (en flot brown ebony som ikke er her længere, og betød meget for os). Zorin´s gener har vi ønsket at få ind i vores opdræt igen, hvilket er derfor vi samarbejder med Rebecka Wolden. Nu er vores ønske gået i opfyldelse og det er bestemt en dejlig flot dreng vi er blevet beriget med og tilmed på vores bryllupsdag . Far til den lille ny er Tillas Zenius (homo beige). Den lille familie ligger i huset og hygger tæt sammen.

 

18.07.07

Sørig´s Pyrus og Flensburg´s Altheas white violet hun er endnu engang reserveret, da den tidligere købere sprang fra.

 

14.07.07

Sørig´s Wesselton & Autumn´s Bright Cover´s mosaic pige reserveret.

 

11.07.07

Har mærket liv i maven på Sørig´s Contezza. Vi har valgt at beholde Embla´s Tatjana og Tellus Palito´s medium ebony hun. Hun skal hedde Chrisas Andrea.

 

10.07.07

Har fundet parringsprop hos Sørig´s Queen of ice og Embla´s Kongo. Vi glæder os til om 111 dage. Det er nemlig dette pars først kuld.

 

09.07.07

Embla´s Tatjana og Tellus Palito´s tov ebony hanunge (Chrisas Black Eye) samt Chrisas Malboro og Chrisas Bonita´s violet ebony han (Chrisas Iceman) er flyttet hjemmefra. Vi ønsker dem og deres nye ejer held og lykke fremover.

 

08.07.07

Chrisas India var som forventet alligevel ikke drægtig. Vi håber på en drægtighed senere.

 

02.07.07

Chrisas Malboro og Chrisas Bonita´s beige violet ebony han unge reserveret.

 

01.07.07

Sørig´s Stitch og Cinderellas Moulin Rouge´s brown ebony han reserveret og navngivet. Han skal hedde Chrisas & Pemas Chopin. Chinchillastars Precious og Tillas Hannibal er flyttet sammen. Desværre går det ikke helt så godt, så vi prøver langsomt og i deres tempo og se om ikke det med tiden vil gå. Sørig´s Quintus har vi sat ind til Embla´s Ricky Blue nu hvor deres unge ikke er her mere, dette går heldigvis fint og de var glade for at se hinanden igen. Sørig´s Luisao og Chrisas Dancing Queen har vi også sat sammen, en dejlig nem sammensætning. De var så glade for hinanden ved første øjekast og sad hurtigt sammen og så ud som om de aldrig har lavet andet.

 

30.06.07

Noget overraskende har Autumn Rose Bright Cover og Sørig´s Wesselton til morgen beriget os med et flot kuld unger, bestående af en moasic pige på 45 g, en mosaic dreng på 44 g, og en standard grå pige på 44 g. Cover er førstegangs mor, og klarer det rigtig flot. Far Wesselton har prøvet det før og er en god far som passer godt på sine unger. Alle ligger og putter sammen i huset, Wesselton på tværs af indgangen så ingen kommer ud/ind . Har taget Chinca´s Diablo og Chinchillastars Precious unger fra Precious. De to drenge Sir white Socks og The Socks Rocks er flyttet sammen med Tillas Tobias og Silverhagen´s Moonwing´s white violet han (Always and forever), som også er flyttet fra sine forældre idag. Chinca´s Diablo og Chinchillastars Precious hun unge (Babysocks) er flyttet sammen med de øvrige hunner i "tøseburet".

 

29.06.07

Chrisas Louis og Embla´s Capri´s ene all dark ebony hun unge ( Chrisas Lady Cecilia) er flyttet hjemmefra. Vi ønsker hende og hendes nye ejere held og lykke fremover. Udfra den ugentlige vejning har vi nu ret sikre på, at Sørig´s Contezza er drægtig. Udover hun øger pænt i vægt har hun også en tydelig mave. Vi har endnu ikke mærket liv, men vi vil tro der er 1-1½ måned igen.

 

28.06.07

En meget trist dag. Embla´s Ricky Blue og Sørig´s Quintus´s black/white ebony dreng har forladt os og er tage til de evige rosinmarker. Grundet tarmudfald hos ham, måtte vi en tur til dyrlægen, som desværre intet kunne gøre for vores lille dreng, da de yderste stykke tarm allerede var dødt. Han var en dejlig lille dreng, og det var hårdt at sige farvel til ham. Ære være den lille fyrs minde.

 

11.06.07

EN STOR OG GLÆDELIG DAG. Embla´s Ricky Blue har lige på 111. dagen født en super lækker black/white ebony han på 51 g. Den lille fyr ligger trygt og godt og putter mellem mor og far, som ikke bevæger sig særlig langt væk fra deres lille ny .

 

09.06.07

Vi tvivler på om India er drægtig. Hun øger ikke rigtig i vægt og synes heller ikke at have mave, men vi lader det stå lidt endnu og ser hvad der sker, det kan jo være hun snyder os.

 

07.06.07

Sørig´s Pyrus og Flensburgs Althea´s ene white violet hununge navngivet, hun skal hedde Chrisas Little Princess.

 

06.06.07

Sørig´s Pyrus og Flensburgs Althea´s anden white violet hununge er reserveret.

 

05.06.07

Embla´s Tatjana og Tellus Palito´s all dark ebony hanunge reserveret og navngivet Chrisas Black eye. - også Sørig´s Pyrus og Flensburgs Althea´s ene white violet hununge er reserveret.

 

04.06.07

En trist dag. Madam Bailey fødte en dag før forventet fødsel, en stor flot white & beige han på 69 g. Desværre var han død ved fødsel. Madam Bailey havde veer i nogle timer inden han kom ud, vi tror derfor at han er død som følge af en svær fødsel, grundet hans store størrelse. Vi er meget kede af det, især på Madam Baileys vegne. Ære være den lille fyrs minde.

 

03.06.07

Chrisas Bonita og Chrisas Malboro´s violet ebony han er reserveret og navngivet. Han skal hedde Chrisas Iceman.

 

01.06.07

Chrisas Zippo (Cinderella´s Moulin Rouge og NC´s Zaza´s hetero beige han) Reserveret og flyttet hjemmefra.

 

29.05.07

EN STOR OG DOBBELT GLÆDE. Morgen startede lidt overraskende, for hos Sørig´s Elize som ellers først havde forventet fødsel d. 10.06.07, g, og Chrisas Zachary sad en utrolig dejlig flot white safir han på 42 g. Inden jeg tog på arbejde tjekkede for om der skulle være kommet flere, men der var kun denne lille fyr. Da jeg senere kommer hjem, sidder der nu også to unger hos Flensburg´s Althea og Sørig´s Pyrus. To meget skønne white violet piger, begge på 48 g. Pigerne lå trygt og godt hos deres mor, men far fra oven holdte godt øje med dem. Til gengæld sad Elize og Zachary´s han unge godt gemt mellem far og mor i deres hus. Zachary er en meget stolt far og vrisser af os hvis vi kommer for tæt på hans baby, vi har dog allernådigst fået lov at se ham . Embla´s Capri og Chrisas Louis ene pige navngivet. Hun skal hedde Chrisas Florence.

 

28.05.07

Velkommen til og velkommen hjem til 3 skønne piger. Den ene er Tillas Timira (tov violet hun), som er en del at et samarbejde mellem Tilla og Chrisas Chinchilla. Den anden er Tillas Zeline, en flot violet pige, og sidst men ikke mindst er der Flensburg´s Vanesse, en utrolig skøn og lækker black velvet hun. En stor tak til Anette (Tillas Chinchilla) for lån og køb af disse tre vidunderlige piger, og tak fordi du var så sød og bringe dem, samt tak for en hyggelig eftermiddag. Tillas Timira og Ritterspach´s Star, samt NC´s Oliver og Flensburg´s Vanessa er sat sammen. Begge par er allerede faldet godt til plads i hinandens selskab, så det kan jo ikke være bedre. Tillas Zelina er sat i tøseburet sammen med Palisja, Precious og Dancing Queen. Også her er det gået godt, de store piger passer godt på deres lille ny sambo . Hjemmesiden opdateret på bursiderne: 18, 19, 2 og 25

 

27.05.07

Vores datter har overtaget vor skønne NC´s Izadora. Izadora skal danne par med Embla´s Paridor, som et samarbejde mellem Pema´s og Chrisas Chinchilla. Vi forventer os meget af dette par og deres eventuelle unger.
 

25.05.07

En trist dag ikke mindst for vores datter Sacha. Til morgen fandt hun nemlig Sweet Chins Dancer in the dark død i sit bur. Det kom pludseligt og ingen ved hvorfor. Sacha nåede ikke at have Dancer så længe, men hun nåede dog at blive utrolig glad for den sorte skønhed, så hun er bestemt savnet og elsket. Ære være Dancers minde.

 

24.05.07

EN STOR OG GLÆDELIG DAG. Cinderella´s Moulin Rouge, som vi var noget usikre på om hvor drægtig, har overraskende født til morgen. Pludselig kom der en piv lyd fra buret, og jeg tænkte var det der lyden kom fra eller var det et af de andre bure, jeg valgte dog lige at undersøge det nærmere, og ganske rigtig der sad den sødeste lille brown ebony og puttede under sin mor. Noget af en overraskelse må vi sige, men så sandelig også en af de dejlige. Den lille fyr vejer 42 g, og bliver passet godt på af sin mor. Far sidder og holder øje med dem fra oven, men ellers er der ro i buret .

 

20.05.07

Chrisas Elmander er idag flyttet hjem. Han kunne desværre ikke enes med sin sambo, så nu er han hjemme igen. Vi er glade for at have ham hjemme igen, men der skal også lyde en stor tak til AW-chins for at have passet godt på vores dejlige Elmander. Hjemmesiden opdateret bl.a. er følgende bursider redigeret med nyt info samt billeder: 2, 3, 5, 8, 10, 16, 19, 20, 23

 

19.05.07

Vi har valgt at låne Embla´s Paridor ud til vores datter Sacha. Efter Porschias bortgang har han været lidt ked af det, og Sacha har en dejlig flot hun som han kan sidde med

.

18.05.07

EN STOR OG GLÆDELIG DAG. Tre dage før tid fødte Chrisas Bonita to dejlige drenge, en violet ebony på 54 g og en beige violet (mulig ebony) på 43 g. Det lader til a både Bonita og Malboro er lidt forvirret over at være blevet flere i buret, men de klarer det nu alligevel flot og passer godt på deres unger. Bonita er tilmed begyndt at snerre lidt af os, men vi får da lov at se og holde de små, bare vi holder dem inden for hendes synsvinkel .

 

17.05.07

Har svagt mærket liv i maven på Embla´s Ricky Blue. Vi har indgået samarbejdsaftale med Tillas Chinchilla v/ Anette Andersen, om at låne Tillas Timira til vores Ritterspach´s Star.

 

15.05.07

Har også valgt at beholde Chinchillastars Precious og Chinca´s Diablo´s tan white hun unge. Tillas Tobias og Silverhagens Moonwing´s white violette hanunge skal også blive her. Han er navngivet Chrisas Always and forever. Vi har været så heldige at få lov at købe en flot violet hun, som vi påtænker med tiden skal danne par med Chrisas Always and forever. 

 

13.05.07

En stor sorg har endnu engang ramt os. Denne gang er det vores skønne Chinchillastars Celine, som har forladt os. Hvad der er sket har vi ingen idé om. Hun lå i huset og vi troede hun sov, men da hun ikke kom ud og sagde godmorgen som hun plejer, og hendes hale lå mistænksom stille, løftede vi huset, og fandt vores elskede Celine død. I løbet af natten havde hun valgt at forlade os og tage til de evige rosinmarker. Aftenen før var der intet og hun fik sin godbid som gled ligeså hurtig ned som den plejer. Vi håber dun ikke har lidt, men ligeså stille har forladt os mens hun sov. Altid hårdt at miste, ikke desto mindre når man ikke ved hvorfor. "Kære Celine. for snart 4 år siden kom du, den dejligste sorte skønhed ind i vores liv. Vi elskede dig fra første øjekast - hvem kunne ikke det. Vi har haft mange dejlige stunder sammen, og du har givet os mange gode minder, og ikke mindst mange dejlige unger, som nu sprede hygge og glæde rundt omkring i Norden. Vi håber deres ejere har det ligeså skønt med dem som vi har haft med dig. Vi savner dig utrolig meget, du var altid et frisk pust, du var der altid når vi kom, selvfølgelig for at se om der faldt noget af - og selvfølgelig gjorde der det. Du havde en uhørt charme, og var en sand skønhed. En skønhed som vi aldrig vil glemme, men for altid vil have i vores hjerter. Må du hvile i fred og aldrig glemme at vi elsker dig og vil aldrig glemme dig.

ÆRE VÆRE CELINES MINDE

 

10.05.07

Har mærket liv i maven på Sørig´s Elize, så nu er også hun på drægtigheds listen, og selvfølgelig glæder vi os også meget til denne fødsel, som der forventes at være en lille måneds tid til.

 

08.05.07

Embla´s Tatjana og Tellus Palito´s lille brown ebony dreng kunne ikke klare de skræmmer han havde pådraget sig i forbindelse med hans fødsel. Han lå derfor lå her til morgen da vi kom ud. Ære være den lille drengs minde.

 

07.05.07

Midt i dagens store sorg fødte Embla´s Tatjana 4 flotte unger. Desværre var den ene, en brown ebony dreng på 27 g dødfødt. Derudover er der kommet en dark ebony dreng på 38 g, en medium ebony pige på 31 g, og en brown ebony dreng på 29 g. Desværre har den brown dreng fået sig nogle skræmmer på sin vej ud i livet. Om han kommer sig over disse skræmmer kan kun tiden vise, vi hjælper ihvertfald med at holde skræmmerne rene. Tatjana passer godt på sine unger, og lader gerne far Tellus Palito hjælpe til, om ikke andet så vogter han godt om hans lille familie .

 

07.05.07

En mørk og trist dag hos Chrisas. Tror ikke dagen kan blive mørkere. Livet er utrolig uretfærdeligt. Idag mistede vi vor elskede Sørig´s Porschia til de evige rosin marker. Efter hendes fødsel i sidste uge, hvor hendes livmoder ikke trak sig ordenligt sammen, stødte en livmoderbetændelse til og idag kunne dyrlægen ikke gøre mere for hende, og vi måtte tage den tunge beslutning og lade hende få fred. Ære være Porschias minde.

Kære Porschia.

 

Du kom meget pludseligt ind i vores liv. En anden chin (Polle) var ked af hans kone var taget til de evige rosin enge, og havde det skidt med at være alene.

Du bliver fundet hos Niels Sørig, og med det samme du kom ind af vores dør lyste Polle op, og dette var starten på al det lys du spredte på din vej her på jord.

 

Det stod hurtigt klart at du var ”one of a kind”. Du var kærlig, beskyttende, og en utrolig skønhed.

Du kom på div. Udstillinger også her så de din dejlige skønhed, og det betød at du vandt alt hvad du kom i nærheden af i både Norge, Sverige, Danmark, tog alles hjerter med storm, og endte med at blive SUCH, og en sand berømthed, ja nærmest Hollywood status fik du.

Vi var meget stolte af dig.

 

Vi ville så gerne have du fik unger, men med Polle gik det ikke, så I skiltes og fik hver jeres nye partnere. Heller ikke med Midnight fik du unger, og for en tid flyttede du fra os, og ind til AW og Sonny. Her var vi ganske sikker på, at nu skete der noget, men næ nej her snød du os også. I stedet flyttede du hjem igen, og flyttede sammen med Paridor. Det var tydeligt at ham elskede du fra dag et, du hang altid ind over ham, og omvendt var Paridor også glad for dig. Altid var han ved din side, skulle du ud af buret skulle han med, i var uadskillelige.

Pludselig en dag, sker det vi snart ikke længere troede var muligt. Der var liv i din mave. Det udløste stor lykke, og efter en lille måneds tid kom der to dejlige brune piger til verden, smukke som deres mor.

Desværre kom den ene pige ud for et uheld i buret og tog til de evige rosin enge. Tilbage var India, en gudeskøn pige, nøjagtigt som sine forældre.

Dagen kom hvor India skulle flytte fra dig, men ikke så langt, kun et par bure væk, hun bliver her hos os, og vi lover dig at passe godt på hende. Du var en god mor.

 

Tiden går og vi håber at du med tiden vil berige os med flere skønheder. For et lille stykke tid siden var den der så igen, et lille spark i din mave. Endnu engang oplevede vi den store glæde og var ligeså spændte som sidst.

Den 1. maj i år kom så det der skulle vise sig at blive dit sidste kuld. To dejlige drenge, en tan white han på 21 g, som valgte de evige rosinenge kort tid efter sin fødsel, den anden var en homo tan han på 31 g, som desværre kun var hos os i 3 dage, så valgte også han de evige rosinenge.

Som om det ikke var nok, så viser det sig at din livmoder ikke har trukket sig sammen, og vi må af sted til dyrlægen som giver dig noget vestimulerende for at få den til at trække sig sammen.

Desværre koster det dig en omgang livmoderbetændelse, og i løbet af weekenden får du det ikke bedre. Vi vælger at tage til kontrol til morgen, men allerede inden vi tager af sted har vi bange anelser. Du ligger dig på siden og ser rigtig skidt ud.

Du vi kommer til dyrlægen fortæller han os at du ikke kan reddes og vi må tage den tunge beslutning om at befri dig for dit liv her på jord, og lade dig tage til de evige rosin enge.

Vi håber du nu har det godt og er blevet genforenet med dine unger.

 

Paridor og jeg vil savne dig. I vore hjerter vil du altid være, du vil aldrig blive glemt, og vi lover at passe godt på India. Vi håber du vil holde øje med os oppe fra dit sted, og at India vil gøre dig stolt.

Der er ikke ord for det vi har mistet i dag, det var det absolut dyrebareste vi havde. Alt synes ligegyldigt lige nu, og alt er sort.

 

ET LYS PÅ JORD ER BRÆNDT UD, men i mit hjerte og på de evige rosiner marker vil det altid lyse

 

05.05.07

Porschia taber sig, og vil ikke rigtig spise, dog lader det ikke til at hun har fået underlivsbetændelse, men for en sikkerheds skyld skal hun i samråd med dyrlægen have baytril de næste 5 dage. Har mærket liv i maven på Madam Bailey. Vi glæder os til unger efter hende og NC´s Zaza. Vi har haft en mistanke om hendes drægtighed i noget tid, grundet hendes vægtøgning. Idag blev vores mistanke bekræftet. Vi har valgt selv at beholde Chinchillastars Precious og Chinca´s Diablo´s white tan han unge (Chrisas The Socks Rocks).

 

04.05.07

En sorgens dag. Sørig´s Porschia og Embla´s Paridors flotte homo tan dreng har forladt os. Der er ikke ord for dette tab, er bare utrolig ked af det. "Kære lille dreng. Nok nåede du ikke at være hos os så længe, men du nåede dog at berøre vores hjerter i stor stil. Du udstrålede glæde og var ellers så fuld af liv. Desværre havde du din lille vægt, en syg mor, og den manglende mælk at kæmpe imod. Selvom vi hjalp med mælken var det desværre ikke nok. idag gav du op og tog til rosin engene for er forenes med din bror. Må i begge have det godt hvor I er nu." Ære være Chrisas Golden Secrets minde. Det lader ikke til Sweet Chins Dancer in the Dark trives hos os, hun er istedet flyttet hjem til vores datter. Vi håber hun kommer til at trives hos hende.

 

03.05.07

EN STOR OG GLÆDELIG DAG. Chinchillastars Precious fødte endelig, hvilket må have været en lettelse for hende selv. Hun vejede ikke mindre end 1108 g til sidst. Precious har fået 3 dejlige unger en medium ebony han på 51g, en tan white han på 49 g, og en tan white 44 g. Sjovt er det at der også denne gang er en medium ebony med et hvidt bagben i kuldet, faktisk har de alle tre dette. Derfor er kuldet døbt Socks - kuldet. Precious er singlemor, da far Chinca´s Diablo desværre forlod os for lidt tid siden. Hun tager det dog pænt og passer godt på sine tre babyer . Chinchillastars Precious og Chinca´s Diablo´s white/black ebony (Chrisas Sir white Socks the third) reserveret. Har været ved dyrlægen med Sørig´s Porschia, da hun forsat blødte efter hendes fødsel for to dage siden. Det viste sig at hendes livmoder ikke havde trukket sig sammen, hvilket hun fik noget for. Så håber vi ikke der støder en livmoderbetændelse til, da hun grundet sin unge ikke ret gerne skal have baytril.

 

01.05.07

EN STOR OG GLÆDELIG DAG - og dog. Til morgen finder jeg en meget overraskende en unge hos Porschia og Paridor. Da Porschia først havde forventet fødsel om 14 dage var det netop en overraskelse. Desværre var denne unge meget svag, en flot han på kun 21 g (white/brown). Dette er først den eneste unge jeg ser og er utrolig ked af hans tilstand, jeg ved hvad vej det går for ham. Der gik ganske rigtig heller ikke lang tid før han sov ind, på trods af vi kæmpede for og med ham. Til gengæld blev jeg oven ud lykkelig da jeg finder ud af, at Porschia sidder med endnu en unge. En flot beige måske homo brown han på 31 g. Han var helt tør og fin og må have gemt sig godt, da jeg tjekkede buret for flere unger. Er bare så lykkelig og glad for ham. Samtidigt at jeg ked af den anden han ikke klarede det, så en dag med ret mange blandede følelser. Den lille ny familie sidder alle tre og putter sig med hinanden i huset, og der er en dejlig ro i buret. Vi vælger selv at beholde ham og han skal hedde Chrisas Golden Secret . Ære være mini pors minde, må du hvile i fred.

 

28.04.07

Har svagt mærket liv i maven på Chrisas Bonita, men også meget overraskende på Flensburg´s Althea. Så nu skal også Sørig´s Pyrus og Flensburg´s Althea være forældre, hold op hvor vi glæder os til de mange dejlige forårskuld der kommer.

 

23.04.07

EN STOR OG GLÆDELIG DAG. Silverhagen´s Moonwing og Tillas Tobias er blevet forældre til en flot white violet dreng på 58 g. I morges kunne jeg godt se Moonwing havde lidt veer, men intet skete inden jeg tog på job, så da jeg kom hjem sad de stolte forældre og puttede sammen med deres lille ny. Han var stadig ikke helt tør, så det kunne ikke være lang tid siden han kom til verden. Begge forældre passer godt på deres lille ny, og der er en dejlig ro i buret . Har mærket liv i maven på Embla´s Tatjana.

 

20.04.07

Sørig´s Pandito of the year har været til kontrol hos dyrlægen, som kunne fortælle os at alt så pænt ud. Sej lille fyr, selv dyrlægen er stolt af ham. Vi er utrolig glade for han klarede sådan en omgang.

 

19.04.07

Har mærket liv i maven på Chinchillastars Precious. Vi har længet regnet med hun var drægtig, grundet hendes vægtøgning, og idag blev det så bekræftet. Vi glæder os til hendes fødsel, ikke mindst fordi Diablo som vi mistede for kort tid siden er faren.

 

16.04.07

Sørig´s Pandito of the Year, har i et stykke tid, haft noget der ligner hvad vi vil kalde en byld. Vi har renset byldet, givet ham baytril osv., men lige meget hjalp det, den blev ved at komme igen. Vi tog ham til dyrlægen, som fandt "bylden" noget underligt, så han fik taget nogle røntgenbilleder, som desværre viste at han formentlig havde en godartet svulst. Han fik foretaget en biopsi. Ganske rigtig var det en godartet svulst, som dyrlægen idag fjernede. Vi afleverede ham imorges og hentede ham ieftermiddags, hvor han godt nok var noget groggy oven på narkosen. Vi måtte ud til dyrlægen en ekstra gang for at han kunne få noget mere at vågne på, og så skal jeg love for at der skete noget. Der gik nogle timer, så var han næsten helt frisk.

 

15.04.07

SÅ SKETE DET ENDELIG. For kun anden gang er Sørig´s Porschia drægtig. Noget overraskende mærkede jeg til morgen aktivitet i maven på Porschia. Som sidst blev jeg utrolig glad og rørt. Jeg kan næste vente den måneds tid der nu engang går, er bare fantastisk glad. Chrisas Lux (Embla´s Tatjana og Tellus Palitos tov ebony han unge) er flyttet hjemmefra. Vi ønsker ham og hans nye ejer held og lykke fremover.

 

14.04.07

SCAF (Svensk chinchilla forening) afholdte udstilling i Norrköping. Vi deltog med 5 dyr, og kan bestemt ikke klage over deres resultater. Vi fik denne gang en 1.-plads, to 2.-pladser, en 4.-plads og en 5,-plads. To dyr (NC´s Oliver og Emblas Ricky Blue) fik deres 3. cert og er nu SUCH, vi er meget stolte af dem. Se mere under "udstillingsresutater". Det var også dagen hvor vi kunne byde velkommen til Tecco´s Chocolate Fever. En flot beige ebony dreng. Chocolate er allerede faldet godt til og er en meget rolig chnbasse med et dejligt roligt temperament. Velkommen hjem Chocolate .

 

12.04.07

Har uventet og overraskende mærket liv i maven på Silverhagens Moonwing. Så om en lille måneds tid kan vi forventer unge/r fra Tobias og Moonwing. Det kan uden tvivl blive spændende og vi glæder os.

 

10.04.07

EN STOR OG GLÆDELIG DAG. Lige på dagen fødte Embla´s Capri. Hun sad til morgen med to yndige all dark piger på hhv. 41 og 49 g. Desværre synes Capri ikke om Louis tilstedeværelse, så ham har vi været nød til at finde en anden bolig til. Vi håber selvfølgelig Capri kommer til at savne ham, og med tiden gerne vil have ham tilbage igen. Indtil videre hygger hun sig med ungerne, og hun er en dejlig mor der ikke viger fra sine ungers side. Louis hygger sig også alene, tror han blev glad for at komme lidt væk fra den "tossede" En dag der begyndte glædelig. Senere viser dagen tænder. Da jeg kommer hjem fra job ser jeg som altid til dyrene, og møder mit livs mareridt. Vores kære Diablo ser ud til at sove, men ved nærmere eftersyn viser det sig at han ikke sover, men desværre har forladt os til fordel for de evige rosinmarker. Der brød min verden sammen. "kære Diablo. hvad er der sket?, hvorfor dig?, vi talte sammen i morges og der var du frisk, nogle timer senere har du forladt os, det er ikke til at forstå. Du er elsket og savnet, og har gennem vores mange år sammen givet os mange glæder. Vi vil aldrig glemme dig, du have en ganske særlig plads i vore hjerter, en plads som du altid vil have selvom vi ikke længere er sammen. Du er nu blevet den engel som du fortjener at være, og var for os. Vi håber du kigger ned til os deroppe fra."  ÆRE VÆRE DIABLO´s MINDE

 

09.04.07

Embla´s Tatjana og Tellus Palitos brown ebony pige som vi selv beholder er idag flyttet fra sine forældre og ind til Silas Palisja og Chrisas Chelsey. De to store passer fra første øjekast rigtig godt på Dancing Queen, og hun hygger sig i "tanternes" selskab.

 

08.04.07

Embla´s Tatjana og Tellus Palitos tov ebony han unge navngivet til Chrisas Lux.

 

31.03.07

EN STOR OG GLÆDELIG DAG. Hele 4 dage før tid overraskede Tellus Peja os med unger til morgen. Det blev til to unger, en medium ebony dreng på 35 g, og en beige ebony pige på 35 g. Som altid er der familieidyl efter fødslen, og Tillas Cassius er også som altid en behjælpelig far for sine unger. En rigtig sød lille familie . Velkommen hjem til Tillas Hannibal (all dark ebony) og Sweet chins Dancer in the Dark (all dark ebony). Vi takker både Anette og Svend for et par dejlig flotte dyr. Tillas Beauty er flyttet hjemmefra, vi ønsker hende og hendes nye ejer held og lykke fremover. DCKF afholdte generalforsamling, her hos os. Der var et pænt fremmøde, og sammen havde vi en hyggelig eftermiddag, læs mere på www.dckf.dk

 

25.03.07

Har sat Tillas Sebastian og Sørig´s Contezza sammen. De to er bestemt ikke bedste venner, så vi må gå langsomt til værks og tage det i deres tempo. Vi håber dog at det med tiden lykkes. Hjemmesiden opdateret bla. har vi sat en ny side ind som indeholder udstillingsresultater.

 

24.03.07

SCAF (Svensk chinchillaforening) afholdte årets første udstilling i Varberg. Vi deltog med 11 dyr, som det alle gik rigtig godt. Vi kan absolut kun sige vi er stolte af vores dyr. Vi fik to 1.-pladser, en 2.-plads, tre 3.- pladser, fire 4.- pladser og en 5.- plads, så vi klager ikke. Selvom vi er stolte af alle vores dyr, er vi vi især stolte af Chrisas India. Hun er vores eget opdræt og klarede sig utrolig flot. Hun slægter sine forældre (Sørig´s Porschia og Embla´s Paridor) godt på. For vores datter Sacha gik det også godt. Hun deltog med Chrisas Loius som vandt sin klasse.  Se mere under "Udstillingsresultater. På vej hjem "mistede" vi Chrisas Elmander. Han tog med AW hjem istedet, som et led i et samarbejde, som vi ser meget frem til. Til gengæld kan vi byde Älvans Black eyed Pea hjem. Hun er vores længe ventet black velvet pige. Tak til Maria for en rigtig dejligt pige. - også en tak til Tourholdet, og alle Jer andre som var med til at gøre dagen god, og tak til SCAF for en god udstilling . Nu da Elmander midlertidigt er flyttet har vi valgt at beholde Tillas Sebastian, som vi sætter sammen med Sørig´s Contezza.

 

19.03.07

Har fundet parringsprop hos Chrisas India og Sørig´s Pandito of the Year, så vi glæder os meget til den kommende fødsel om små 111 dage.

 

17.03.07

Hjemmesiden opdateret på bursiderne. Vi har ændret lidt i vore opdrætsplaner.

 

16.03.07

Sorgens dag. Vi måtte en tur til dyrlægen med NC´s Lady Lana. Hun har det sidste stykke tid tabt sig og skær tænder, så vi frygtede den var gal med tænderne. Desværre bekræftede dyrlægen vores bange anelser, Lanas bagerste tænder groede meget skævt, så vi måtte tage den tunge beslutning og lade hende få fred. Det var så slemt, så det aldrig ville blive godt, selvom hun fik tænderne slebet. "kære Lana. du var om nogen en snad skønhed, og havde et guddommeligt temperament. Vi savner dig, men vil altid bære sit minde i vore hjerter, hvil i fred". Ære være Lana´s minde. Vor datter Sacha overtager NC´s Sir Percival som Lana sad med.

 

15.03.07

Embla´s Tatjana øger jævnt i vægt, så vi er ret sikre på hun er genparret af Tellus Palito

 

14.03.07

Har mærket liv i maven på Embla´s Capri

 

12.03.07

Tillas Beauty reserveret

 

10.03.07

TIL SALG SIDEN OPDATERET.

 

09.03.07

Har mærket liv i maven hos Tellus Peja.

 

08.03.07

Har fået lov at købe Tillas Hannibal, en flot black ebony han.

 

07.03.07

Har sat Sørig´s Pandito of the year og Chrisas India sammen. De to var fra første øjekast utrolig glade for hinanden, og det var som om de aldrig havde lavet andet end sidde sammen. Et rigtig flot par som vi forventer os meget af.

 

05.03.07

Har taget lidt billeder af nogle af chinbasserne, og følgende bursider er opdateret med nye billeder: 1, 3, 11, 12, 14,15, 16, 17, 19, 21, 22, og 23.

 

20.02.07

Har fundet parringsprop hos Emblas Ricky Blue (Rikke) og Sørig´s Quintus. Vi glæder os til den kommende fødsel om små 111 dage.

 

19.02.07

Silas Palisja og Chrisas Mr. Mysterious hetero beige han unge er navngivet Chrisas Pumba, og flyttet hjemmefra. Vi ønsker ham og hans nye ejer held og lykke fremover.

 

14.02.07

Har sat Sørig´s Quintus og Embla´s Ricky Blue (Rikke), samt Sørig´s Queen of Ice og Embla ´Kongo sammen. Kun den ene samsætning går fint, nemlig den mellem Luisao og Rikke, mens Queen og Kongo skal bruge noget mere tid på til at se hinanden an.

 

13.02.07

Embla´s Tatjana og Tellus Paridor´s tov ebony dreng reserveret.

 

06.02.07

Har navngivet den all dark hun Sweet Chins Dancer in the Dark. Hun flytter hjem i løbet af foråret. Vi har valgt at beholde Embla´s Tatjana og Tellus Paridor´s brown ebony hununge, hun skal med tiden danne par med Sørig´s Luisao. Vi har navngivet hende Chrisas Dancing Queen.

 

04.02.07

Har reserveret en all dark hun, som med tiden skal danne par med Sørig´s Pandito of the Year. TIL SALG SIDEN OPDATERET

 

30.01.07

Har fundet parringsprop hos Chrisas Malboro og Chrisas Bonita. Det vil blive deres første kuld der er på vej, hvilket vi ser meget frem til.

 

28.01.07

Chrisas byder velkommen til to dejlige hunner. Flensburg´s Santana (standard grå) og Madam Bailey (hetero beige). Vi har sat Prize-Santana, Zaza-Madam Bailey, og Zenius-Suffle sammen. Alle tre par har fundet godt sammen og der har ingen uro og problemer været

 

27.01.07

International udstilling i Hovborg. Vi deltog med ialt 10 dyr, og er ganske tilfreds med vores dyrs placeringer. Det kan nævnes at Chrisas Elmander fik en 1.-plads i hans gruppe, Chinchillastars Precious en 2.-plads i sin gruppe og Chrisas India er godt på vej til at slægte sine forældre på med en flot 3.-plads i sin gruppe. Det var også dagen hvor Chrisas Suffle flyttede hertil som et led i et samarbejde mellem Tellus og Chrisas Chinchilla. Velkommen til Suffle, vi er glade for at se dig igen.

 

22.01.07

Navnedag..... Så har wilson ebony hunnen fået sit navn som er Sørig´s Queen of Ice, mens hendes søn wilson ebony hannen kommer til at hedde Sørig´s Pandito of the Year.

 

21.01.07

Sorgens dag. Flensburg´s Speedy har vi idag fundet død i bundet af sit bur. I går aftes var han som altid kvik og frisk, så meget uforståligt at han ikke længere er iblandt os. "kære Speedy. Du har kun været hos os i kort tid, men tak for den tid vi fik sammen, samt de gode minder, stunder og glæde du fyldte os med. Må du hvile i fred". Ære være Speedy´s minde.

 

20.01.07

Velkommen hjem til Sørig´s Luisao (tov wilson han), Sørig´s Quintus (wilson ebony han), Sørig´s ? (wilson ebony han - navn kommer) og Sørig´s ? (wilson ebony hun - navn kommer). Efter e dejlig dag hos Niels Sørig kom vores længe ventet dyr hjem. De er alle meget, meget skønne, og vi er utrolig glade for dem alle. Tak til alle Jer de var med til at gøre dagen hyggelig

 

13.01.07

EN STOR OG GLÆDELIG DAG. Embla´s Tatjana og Tellus Palito og noget tid før forventet fødsel, bevet forældre til to utrolig skønne unger. En dark ebony dreng på 39 g, og en brown ebony pige på 36 g. Begge er mulig tov, men det er lidt svært at se lige nu. Det er to unger med en masse livsglæde og gang i. De er undersøgende og er stort set overalt, såfremt deres forældre giver dem lov. Tatjana og Palito kæmper med at holde dem i huset, hvilket lykkes ind i mellem. Tatjana og Palito er nogle super gode forældre og der er ikke den mindste uro i buret

 

12.01.07

Det er blevet besluttet at endnu et samarbejde indgås mellem Tillas og Chrisas Chinchilla. Denne gang bliver det Santana (standard grey, mvc hun), som med tiden vil komme til at danne par med AW´s Prinze og Surprize. En sammensætning som vi glæder os meget til.

 

11.01.07

Vi tror desværre ikke NC´s Lady Lana er drægtig alligevel. Hun har ikke nogen mave og øger ikke vægtmæssigt. Vi havde ellers set frem til unger efter Lana og Percival, men de lader tilsyneladende vente på sig.

 

06.01.07

Det er i samarbejde med Anette (Tillas Chinchilla) blevet besluttet at lave et samarbejde mere. Denne gang er det Madam Bailey (hetero beige hun), som med tiden skal sidde med Sørig´s Quintus (wilson ebony).