Chrisas Chinchilla

 

Nyheder 2008

 

Chrisas ønsker alle en rigtig glædelig jul samt et godt nytår

 

30.12.08

Chrisas Indiano og Taking Chances medium ebony dreng navngivet til Chrisas Mountain High.

 

29.12.08

Da Chrisas Indiano og Taking Chances dark ebony pige (Chrisas Dark Pors) og medium ebony dreng ikke længere kunne ens, har vi valgt at lade dem flytte fra mor og far, og ind i "ungdoms hybel".

 

21.12.08

Er ikke længere helt sikker på Bailey er drægtig. Tror mere hun bare hyggespiser og stortrives, men nu må vi se hvad tiden bringer.

 

20.12.08

Har fundet parringsprop hos Tillas Zenius og Embla´s Ricky Blue. Vi ser frem til den kommende fødsel om 111 dage.

 

06.12.08

Velkommen hjem Nature Chinchillas Yochana. Har haft hyggeligt besøg af Madelene og Daniel fra Nature Chinchillas i Sverige. Med sig havde de Nature Chinchillas Yochana, en flot tov ebony pige, som vi har været så heldige at få lov at købe. Yochana er datter af Chrisas Black eye, som også er en utrolig lækker tov ebony. Vi håber hans datter kommer til at slægte sin far på, og indtil videre lader det til det, hun er et tro kopi af sin far. En kæmpe stor tak for Yochana til Madelene og Daniel, ikke mindst fordi I var så søde at komme forbi med hende .

 

26.11.08

Kongo skulle idag have sit dårlige øje opereret væk. Jeg afleverede ham hos dyrlægen til morgen og kørte derefter på job. Nogle timer senere ringer dyrlægen og siger operationen forløb fint, men at Kongo under opvågningen fik kramper, og på trods af dyrlægens hurtige indsats med adrenalin osv, klarede Kongo den desværre ikke, og han er nu taget til de evige rosin enge. En hård og meget knusende besked at får. Vores stakkels Kongo har de sidste 3 uger kæmpet så hårdt for at komme gennem sine skader, og så skal noget sådan slå ham ud. Livet er sommetider bare så uretfærdig. Kære Kongo. Du var en fantastisk skøn chinchilla. Ikke alene var  du smuk, men du havde også det dejligste temperament, måske for godt, for du fandt dig i meget og sagde ikke fra den dag du fik tæv. Vi har haft mange dejlige stunder sammen, stunder som vi aldrig vil glemme. Vores hjerter bløder idag, men forhåbentlig heler vores hjerter op, og de gode minder vi har om dig, vil lyse vore hjerter op igen, og altid være der. Det er så urimeligt at du på trods af din kamp, desværre måtte give op, men vi ved du nu ikke længere har ondt, hvilket vi ved du har haft en del de sidste 3 uger. Du var en rigtig fighter, som blev slået ud til det sidste, på trods af din store livsvilje. Du er elsket og savnet. Ære være Kongo´s minde

 

24.11.08

Kongo har været til kontrol. Det går fremad med at spise selv og han tager på vægt. Dyrlægen er meget tilfreds med ham og vurdere derfor at Kongo skal opereres. Han får en tid til på onsdag.

 

22.11.08

Chrisas Indiano og Taking Chances brown ebony pige reserveret.

 

21.11.08

Noah Reserveret.

 

17.11.08

Kongo har været til kontrol ved dyrlægen, og det så desværre ikke så godt ud. Der hobes væske op i hans øje, så han skal have opereret øjet væk. Før end han opereres vil dyrlægen være 100 % sikker på Kongo selv kan spise, hvilket han ikke gør lige nu. Så vi får en lille uges tid til at vænne ham til at spise selv, evt. skal han have et tjek i munden for er udelukke evt. skader derinde der gør han endnu ikke selv spiser. Begynder han ikke selv at spise må vi desværre tage den tunge beslutning og lade ham få fred, det håber vi selvfølgelig ikke sker.

 

16.11.08

Turbo Chins Victor er idag flyttet hjemmefra. Vi ønsker ham og hans nye ejer held og lykke fremover. Vi har navngivet Embla´s Rivky Blue og Tillas Zenius brown ebony han Chrisas Pentagon, også Taking Chances og Chrisas Indiano dark ebony hun er navngivet. Hun skal hedde Chrisas dark Pors, og hende beholder vi selv. Taking Chances og Chrisas Indiano´s brown ebony hun er reserveret.

 

10.11.08

Kongo har været til kontrol ved dyrlægen. Han har haft betændelse i syningen på næsen. Dyrlægen syntes såret havde en pæn skorpe og der var ikke meget betændelse tilbage, han skulle have en antibiotikakur mere. Hvad værre var, at den ene øje var der blødning i, som vi nu skal behandle i 8-10 dage. Der er risiko for Kongo får nedsat syn eller i værste fald bliver blind på det øje. Vi skal til yderligere kontrol mandag den 17.11.08.

 

04.11.08

EN STOR OG GLÆDELIG DAG. Taking Chances og Chrisas Indiano er blevet forældre til 3 skønheder. I morges viste Taking Chances ikke nogen tegn på veer, men da jeg kommer hjem fra job, sidder hun sammen med 2 super dejlige unger. En dark ebony hun på 50 g, en brown ebony pige på 42 g, samt en medium ebony brormand på 48 g. Hele den ny familie har det godt efter den veloverstået fødsel, og har allerede fundet roen sammen .

 

03.11.08

Det går fremad med Kongo. Nu begynder han at overbevise os om at han nok skal klare den. Han må være en sand fighter og et levende mirakel.

 

30.10.08

Stakkels, stakkels Embla´s Kongo. Til morgen fandt vi han total gennemtævet af  Zenia. Ikke noget kønt syn og Kongo var meget ilde tilredt. Vi tog til dyrlægen, der konstaterede at han måtte sys i nakken og hen over næseryggen. Han havde hul helt ind til næsehulen. Hele ryggen var fyldt med bidemærker, forholdsvis overfladisk. Efter behandlingen hos dyrlægen hentede vi Kongo hjem, og dyrlægen var ikke alt for optimistisk, kun tiden vil vise om Kongo klare den.

 

25.10.08

SCAF (Svensk chinchillaforening) afholdte udstilling i Östra Husby i Sverige. Vi deltog med 10 chins og vores datter Sacha med 2 chins. De 12 var: Chrisas Elmander, Embla´s Capri, Chrisas Indiano, Louisa, Sørig´s Pandito of the Year, Chrisas Let´s make a memory, Tillas Zenius, Chrisas Kangaroo, Supreme-chins & Tillas Othello, Pemas Miss Cute, Chrisas & Pemas Audi samt Chrisas Zachary. Det gik rigtig godt på udstillingen. Vi kan ikke være mere glade og stolte af vores uldtotter. Chrisas Indiano blev SUCH, Chrisas Kangaroo blev BIB med udstillings næst højeste antal point, Pemas Miss Cute løb med udstillingens højeste antal point. . En stor tak til SCAF for en som altid god udstillingen, samt alle andre for en dejlig hyggelig dag, især Ciara, AW og Susanna . Udstillingen var årets sidste, men vi glæder os alle allerede til de mange nye udstillinger der kommer i det nye år.

 

24.10.08

Bailey øger meget i vægt for tiden, så tror hun er parret med Zaza igen. Hun har også en fin rund mave, men der er endnu ikke liv at mærke.

 

23.10.08

Har fundet parringsprop hos Sørig´s If only I Could og Ritterspach´s Star, så nu venter vi spændt på resultater om 111 dage, og forhåbentlig kan Only.

 

19.10.08

Har navngivet vores nye standard dreng Chili Pepper og wilson pigen Miss Gangster.

 

18.10.08

Velkommen hjem til to nye medlemmer af Chrisas Klanen. Det er en super skøn standard dreng, samt en flot wilson pige. Begge fra Kim Hermansen. En stor tak til såvel Maja og Camilla som begge altid er så hjælpsomme og gjorde flytningen mulig.

 

13.10.08

Velkommen hjem til Fogsgaards Soya. En dejlig wilson violet bærer pige. Tak til Birgitte for at hun måtte komme til os. Også en stor tak til Sus som gjorde det muligt for Soya at flytte nu.

 

12.10.08

Chrisas Kawazaki er idag flyttet hjemmefra. Vi ønsker ham og hans nye ejer held og lykke fremover.

 

07.10.08

En meget kedelig dag for Chrisas. Vi har ladet Kassandra få fred i dag. Hun blev fredag i sidste uge syg. Vejrtrækningen var dårlig og hun havde blødt ud af næsen. Dyrlægen kunne ikke finde ud af årsagen dertil. I dag måtte vi så af sted igen, da hun ikke var blevet bedre med vejrtrækningen, og tilmed havde fået noget hvad der lignede noget underlivsbetændelse, der kom nemlig noget betændt ud af hende. Vi fik desværre bekræftet vores bange anelser, og dyrlægen sagde det ikke så godt ud for hende. Hun skulle have fjernet underlivet, og grundet hendes dårlige vejrtrækning ville hun formentlig ikke kunne klare en narkose. Hendes immunforsvar var helt i bund. Så vi måtte tage den svære beslutning og lade hende få fred. "Kære Kassandra. Du var en skønhed og et livsstykke. Vi havde håbet vi skulle have en masse dejlige oplevelser sammen, men sådan skulle det desværre ikke være, heldigvis har vi da allerede haft en god tid sammen. Vi er glade for den tid vi fik sammen, og du var et stort og lovende håb både udstilling og avlsmæssigt. Vi havde da også glædet os til en mini Kassandra. For altid vil du være i vore minder. Ære være dit minde. Farvel elskede kassandra. Hvil i fred."

 Har bestemt os for at sælge Chrisas Kawazaki, da vi synes det er synd han skal sidde alene, og vi ikke kan finde en passende hun til ham. Kawazaki er allerede reserveret.

 

04.10.08

EN STOR OG GLÆDELIG DAG. Embla´s Ricky Blue fik endelig bestemt sig for at spytte ud. Hende og Tillas Zenius er idag blevet forældre til en skøn lille brown ebony dreng på 35 g. Han er en super energisk dreng, og meget udforskende .

 

27.09.08

Velkommen hjem Almost famous. En flot standard grå han fra Hanne og Frank Østergaard. Fame som han hedder i daglig tale skal danne par med Chinchillastars Precious. Vi tror de bliver et rigtig godt par. Fame er faldet forholdsvis godt til . Taking Chances øger temmelig meget i sin vægt for tiden, så vi er ret sikre på hun er drægtig igen. Er hun genparret efter Rose og Zero har hun forventet fødsel om lidt over en måned. Vi glæder os til de kommende unger.

 

26.09.08

Chrisas Indian Rose og Chrisas Indian Zero er idag flyttet fra deres forældre (Taking Chances og Chrisas Indiano) og i deres egne bure.

 

22.09.08

Chrisa Calibra (Tillas Hannibal og Chinchillastars Precious brown ebony hun) reserveret og flyttet hjemmefra. Vi ønsker hende og hendes nye ejere held og lykke fremover.

 

21.09.08

Tillas Timira flyttet hjemmefra. Vi ønsker hende og hendes nye ejere held og lykke fremover.

 

12.09.08

Tillas Hannibal reserveret samt flyttet hjemmefra. Vi ønsker ham og hans kommende ejer held og lykke fremover.

 

10.09.08

På trods af det gik godt fremad med Zamoras unger og vores mælkehjælp, har den brown ebony hun idag valgt at give op, og er taget til de evige rosinenge. Ære være hendes minde. Vi er kede af vi ikke fik mere tid sammen med hende, men sådan kan livet jo være uretfærdig.

 

01.09.08

Køberen til Tillas Hannibal har desværre været nød til at springe fra, så Hannibal er igen til salg.

 

29.08.08

Det viser sig desværre at Zamora ikke har mælk nok til hendes to unger, så vi er begyndt at give dem mælk, og heldigvis lader de til at være villige til at tage imod vores hjælp.

 

27.08.08

EN STOR OG GLÆDELIG DAG. Zamora fødte præcis på 111.-dagen, to længe ventet og rigtig dejlig unger. Det er blevet til en brown ebony pige samt en pink white mulig ebony han. Far til skønhederne er vores elskede Embla´s Paridor som desværre ikke længere er ibandt os. Zamora er på trods af hun er førstegangs mor en super mor og passer godt på sine unger .

 

24.08.08

Sørig´s Pandito of the Year søger over tabet af Chrisas og Pemas Gucci, så han har ikke rigtig rørt sin mad siden hun forlod os. Idag har vi så sat ham og Louisa sammen, hvilket går nogenlunde. De to skal lige finde ud af hvem der skal bestemme, så når de har fået det på plads er ret sikre på de nok skal blive glade og tilfredse med hinanden, samt blive et flot par.

 

23.08.08

SCAF (Svensk chinchillaforening) afholdte udstilling i Örebro. Vi skulle have deltaget, men et mindre trafikuheld på vores vej dertil forhindrede os desværre i at deltage denne gang. Hermed en hilsen til Tourholdet - Vi kommer stærkt igen venner.

 

21.08.08

Tillas Hannibal reserveret.

 

20.08.08

En utrolig kedelig dag. Til morgen da jeg kom ud til dyrene have Gucci veer, en time senere kører jeg på job og der har hun endnu ikke født. En lille time senere kommer Sacha ud og ser til Gucci, stadig intet. Sacha venter en times tid og håber at nu er der Gucci børn, men nej, Istedet ligger Gucci opgivende i buret. Sacha ringer og beder mig komme hjem, og med lynets hast kommer jeg hjem og bringer Gucci til dyrlægen, som hurtig konstatere at Gucci skal have kejsersnit, da hun ikke har åbnet sig nok. Lige inden jeg går, mærker jeg babyerne sparke, og håber det er et godt tegn. Kort tid efter ringer dyrlægen til mig og siger at Gucci døde ligesom hun var kommet på operationsbordet. Dyrlægen laver kejsersnittet og håber at kunne redde ungerne, desværre lykkes det ikke trods forsøg på genoplivning. Det var to drenge, en standard grå og en wilson ebony, faktisk en tro kopi af sin far Pandito. Nu hviler Gucci og hendes to drenge i vores baghave. Kære Gucci. Du var den skønneste af dem alle, du levede bestemt op til dit navn. Vi troede og håbede vi skulle have en masse dejlige oplevelser sammen, men sådan skulle det desværre ikke være. Vi have glædet os meget til du skulle have babyer, men glæden blev istedet til sorg. Du gav også Pandito en masse glæde. HAn var utrolig glad for sin Gucci, og vi ved han som os vil savne dig. Altid vil du være i vore hjerte du skønne pige. Hvil i fred sammen med dine to dejlige drenge, Må i have det godt hvor end i er. Farvel elsket og savnet Gucci. "Ære være Gucci´s minde". Chrisas og Pemas Gucci var ejet of Sacha . Chrisas Bonita er flyttet hjemmefra. Vi ønsker hende og hendes nye ejer held og lykke fremover.

 

17.08.08

Zanella og Chrisas The Socks Rocks pink white dreng reserveret og navngivet Chrisas Chili.

 

15.08.08

Har navngivet Chinchillastars Precious & Tillas Hannibal´s brown ebony pige. Hun skal hedde Chrisas Calibra.

 

13.08.08

Har tilmeldt ialt 11 chins og Sacha 2 til udstillingen i Örebro. De 13 udvalgte denne gang er: Chrisas Elmander, Chrisas Let´s make a memory, Louisa, Supreme chins Kassandra, Sørig´s Pandito of the year, Tillas Zenius, Embla´s Capri, Chrisas Indiano, Pemas Miss Cute, Chrisas Kangaroo, Chrisas Audi, Supreme og Tillas Lille samt Chrisas Zachary.

 

09.08.08

Chinchillastars Precious & Tillas Hannibals wilson white, mulig ebony (Chrisas Bamse) han er reserveret.

 

06.08.08

Embla´s Kongo har idag været til kontrol ved doktor dyr, for hans sår. Heldigvis så det fint ud. Det heler fint, men er endnu ikke helet helt, så han skal fortsat smøres med salven, desværre for Kongo for han hader det. Men inden længe er benet helt ok igen.

 

05.08.08

Har navngivet Taking Chances og Chrisas Indano´s to unger. Pink white drengen skal hedde Chrisas Indian Zero, og den brown ebo ny pige skal hedde Chrisas Indian Rose. Har mærket liv i maven på Chrisas & Pemas Gucci, bliver spændende med unger efter hende og Sørig´s Pandito of the Year.

 

03.08.08

NOGET OVERRASKENDE må vi nok sige. Til morgen sad Zanella i bundet af sit bur og fra siden under hende stak en lille hvid hale ud. Ved nærmere eftersyn var den god nok, der sad nemlig en dejlig pink white (mulig ebony) dreng på 51 g og puttede trygt og godt. Vi har ikke haft den fjerneste anelse om Zanella var drægtig, så der er vi godt nok blevet snydt, men heldigvis til det gode. Zanella passer godt på sin dreng. Far er Chrisas The Socks Rocks som netop er flyttet hjemmefra . Tillas Timira er reserveret.

 

30.07.08

Det er åbenbart blevet en meget dårlig vane at hunnerne her hos os tæver deres hanner. Denne gang er det gået ud over Embla´s Kongo. Det er dog nogle dage siden Zenia har været efter ham, dengang konstaterede vi "kun" overfladiske skræmmer. Vi havde desværre overset et bidesår under det ene forben, som vi opdagede helt tilfældigt idag. Det var nemlig trukket op under ham og dobbelt så stort som det andet. Vi fik en akut tid ved doktor dyr, som konstaterede betændelse, men intet brækket (heldigvis). Kongo er nu sat på antibiotika, smertestillende og skal smøres med salve, den næste uges tid, hvor vi så skal til kontrol.

 

27.07.08

Til morgen havde Taking Chances & Chrisas Indiano´s standard grå dreng forladt denne verden og siedet valgt de evige rosin enge. Han var i forhold til sine søskende meget lille, og formåede aldrig at tage på i vægt, til trods for vi hjalp med mælken. Ære være den lille fyrs minde, må han hvile i fred.

 

20.07.08

Chrisas The Socks Rocks flyttet hjemmefra. Vi ønsker ham og hans nye ejer held og lykke fremover.

 

17.07.08

EN STOR OG GLÆDELIG DAG. Taking Chances og Chrisas Indiano blev til morgen forældre til ikke mindre end 3 dejlige unger. En brown ebony hun på 48 g, en pink white (måske ebony) han på 42 g, samt en standard grå han (måske medium ebony) på 38 g. Taking Chances passer godt på de 3 skønheder, mens Chrisas Indiano har kæmpet en kamp for at være med at putte med familien i huset. Til sidst lykkedes det ham, og nu er familien samlet i dejlig familie idyl i deres hus . TIL SALG SIDEN OPDATERET. Chrisas The Socks Rocks reserveret.

 

16.07.08

Nu må det snart stoppe. Ritterspach´s Star 0g Tillas Timiras tredje og sidste viollette hun unge fandt vi idag død i deres hus. Hvad der lige er sket for hende har vi ingen idé om, da hun hele tiden har virket frisk, og så sent som til morgen rendte hun frisk rundt i buret. Simpelthen bare så trist, og det sætter mange spørgsmål igang, så som "burde Timira og Star danne par eller er det bare sort uheld". Ære være violet III minde.

 

11.07.08

Uheld sker desværre, og hos os er det desværre ikke nogen undtagelse. Til morgen fandt vi Ritterspach´s Star & Tillas Timiras anden violette hununge død hængende ud af madskålen. Hun havde brækket nakket, så vi tror at Star eller Timira er sprunget ned og har ramt hende i springet. Utrolig trist og et meget ubehageligt syn at komme ud til. Ære være violet II minde.

 

06.07.08

Sammensætningens dag. I dag har vi sat Sørig´s If only I could og Chrisas Always and forever sammen. En sammensætning som vi troede ville give problemer, da Always er en bestemt herre, og Only en lidt ældre dame. Heldigvis snød de os, og var fra første øjekast pot og pande. Always blev vældig glad for Only, faktisk så glad, at han fik hende i huset og satte sig i åbningen så hun ikke kunne løbe væk fra ham, og vi ikke kunne tage hende fra ham igen. En dejlig sammensætning, og en sammensætning som vi nu ved bare var så rigtig. De to små drenge har vi sat sammen med Supreme og Tillas Othello, også han blev glad for sit nye selskab og omvendt. Hvor er det dejligt når sammensætninger kører så nemt.

 

05.07.08

Har været på chin/tøse tur i det Jyske. Vi besøgte Niels Sørig, og selvfølgelig er det svært at komme derfra uden en chin. For vores vedkommende blev det til en stor flot violet hun (Sørig´s If only I could), som Niels ikke længere havde i avl, da hun ikke havde givet unger i et stykke tid. Vi valgte at tage chancen og se om der kunne ske noget når hun kommer i selskab med Chrisas Always and forever. På hjemturen mødtes vi med Maja fra Turbo Chins, og her hentede vi endnu to dejlige chinbasser. En brown ebony han ( Turbo Chins Victor), samt en dark ebony han (Turbo Chins Noah). Velkommen hjem til jer alle 3. Tak til tøserne for en dejlig dag og ikke mindst tur, det gør vi gerne en anden gang.

 

03.07.08

Idag måtte vi desværre sige farvel til Tillas Timira og Ritterspach´s Stars mindste violette hun unge. Hun har skræntet meget og til trods for vi hjalp med mælk tog hun ikke på, og idag gav hun så op. Ære være lille violet piges minde.

 

29.06.08

Velkommen hjem til Supreme & Tillas Othello. En flot tov ebony dreng. Han er meget sort, nærmest all dark, har et smukt hoved, og ikke mindst et dejligt roligt temperament. Tak til Maria Gratved for at vi fik lov at købe ham.

 

23.06.08

Jubiiiiii, så er det ganske vist. Der er bebser på vej efter Chrisas Indiano og Taking Chances. Jeg har idag mærket liv i maven på Taking Chances. Der skulle så efter tommelfingerreglen være godt en måned til forventet fødesel, men det kunne være sjovt om Taking Chances kunne føde på Indias fødselsdag 28/7 (India ville være blevet farmor til bebserne).

 

18.06.08

EN STOR OG GLÆDELIG DAG. Til morgen havde Chinchillastars Precious beriget os med endnu to smukke unger. Det var noget overraskende at der kom små pibelyde fra huset, da det var 14 dage før forventet fødsel, men der har vi vist taget fejl. De to smuksakker er en wilson (mulig ebony) han på 45 g, samt en pæn mørk brun hun (mulig tov) på 51 g. Begge unger ligger trygt og godt og putter sammen med Precious i huset, mens Hannibal vogter dem fra oven. Dette er Tillas Hannibal og Chinchillastars Precious 1. kuld, og bestemt ikke noget dårligt kuld . To af Tillas Timira og Ritterspach´s Stars tre violette piger er reserveret. Ligeledes er Chinchillastars Precious og Tillas Hannibal´s wilson dreng reserveret.

 

17.06.08

Chrisas Malboro og Chrisas Bonitas han unge (Chrisas Gizmo) er flyttet hjemmefra. Vi ønsker ham og hans nye ejere held og lykke fremover.

 

14.06.08

Endnu to hunner formoder vi er drægtige udfra deres øgning i vægt at dømme. Det er Chrisas & pemas Gucci, samt Taking Chances, begge er førstegangs fødende og vi glæder os meget til de forhåbentlig nær stående fødsler. Vi har endnu ikke mærket liv, så de forventet fødsler står endnu i det uvisse.

 

13.06.08

EN STOR OG GLÆDELIG DAG. Tillas Timira forventet fødte på 111. dagen 3 dejlige violette unger, alle 3 piger. Timira var blevet temmelig stor, hvilket også kan forstås idag, hvor 3 skønheder så dagens lys, vi havde ellers skudt på to stk., men der blev vi snydt. De tre piger "Kylle, Pylle og Rylle" som vi pt. kalder dem, vejer hhv. 39 g, 47 g og 50 g. Timira passer rigtig godt på dem, og er som altid en god mor. Tre piger har vist været for meget for farmand Ritterspach´s Star, så han har taget flugten til øverste hylde i buret (kylling hihi)

 

11.06.08

Så blev Tillas Zenius og Embla´s Ricky Blue så glade for hinanden at der nu er unge/r på vej. Vi fandt nemlig en parringsprop hos dem idag.

 

10.06.08

EN MEGET TRIST DAG. Embla´s Paridor har forladt os, og er taget til de evige rosin enge. Paridor havde fået en tandbyld, som hade bredt sig til kæben, så det så allerede inden operationen ikke for lyst ud, men vi levede i håbet. Vi kørte Paridor ud til dyrlægen tidlig morgen, og skulle hente ham 14.30. De ville ringe hvis der var noget undervejs. Da vi ikke havde hørt noget kl. 13.30 begyndte vi at tro på det var gået godt, men men men. Klokken 14.10 ringede dyrlægen og sagde at operationen var gået godt, men Paridor kunne tilsyneladende ikke klare narkosen, og han var netop sovet ind. Vi tog ud og hentede vores dejlige trold hjem, han skulle selvfølgelig i haven sammen med de andre. Han fik en rosin med på rejsen.

Kære Paridor. Du var om nogen en rigtig nussedreng, en charmetrold af de store, hvilket ses tydeligt på dine udstillingsresultater "dommerens favorit, klassens charmetrold, og klassens sødeste hoved". Hvem husker ikke din hoppen rundt med fælden på udstillingerne, alle vidste hvem Paridor var, og ja du var skøn. En smuk dreng, som har givet os mange dejlige oplevelser, og ikke mindst unger. Her er så tomt uden dig, og du er i den grad savnet. Vi må nu finde trøst i bla. Elmander og Indiano, som er vores stoltheder efter dig. Derudover nåede du inden du rejste fra os, at gøre Zamora drægtig, noget vi nu glæder os meget mere over end før. Allerede nu kan vi sige at der er en beholder, en Paridor II. Vi håber du har det godt hvor du er nu, vi vil aldrig glemme dig ej heller alt det du gav os. Farvel vores elskede charmør Paridor" Ære være Paridors minde.

Embla´s Paridor var til sidst ejet af Sacha Tomicich.

 

06.06.08

Embla´s Ricky Blue og Tillas Sebastians tov medium ebony hun er idag flyttet fra sin mor og sat sammen med Pemas Princess og hendes datter Pemas Candyfloss. Princess og Candyfloss har taget utrolig godt imod Chrisas Kangaroo, en succesfuld sammensætning. Emblas Ricky Blue er herefter flyttet sammen med Tillas Zenius. En sammensætning der ikke gik ligeså nemt, de skulle lige finde ud hvem der bestemte hvor "skabet" skulle stå. Dette er nu overstået og de trives godt i hinandens selskab. Dejligt at det gik så nemt, for Rikke kan ellers være noget af en strigle når det kommer til hanner, men Zenius finder hun sig i.

 

05.06.08

Det går fremad med NC´s Oliver, som for nogle dage siden fik tæv af Vanessa. Han har tabt sig en del, men vægten er nu stabiliseret, han spiser og han hopper lidt rundt i buret. Der er nu en lille uges tid til Tillas Timira´s forventet fødsel. Hun er yderst spræng klar, har helt ondt af hende. Hun er væsentlig større end forrige gang, så der er nok et par stykker i hende denne gang. Vi glæder os og er for Timirs skyld glad for det snart er overstået.

 

02.06.08

Har mærket liv i Chinchillastars Precious. Vi havde nok en lille mistanke om hun kunne være drægtig grundet hendes vægt øgning. Denne mistanke må nu siges at være bekræftet. Vi regner med der er en lille måneds tid tilbage. Idag var også en sorgens dag. Vi har nemlig mistet Chrisas Suffle, som desværre har valgt at tage til de evige rosin marker. Vi er meget kede af dette tab, hun var en utrolig dejlig og flot chinchilla. Hvorfor hun har forladt os vides ikke. Vi fandt hende liggende død i hendes hus til eftermiddag, i morges virkede hun som hun plejede. Chrisas Suffle var ejet af Rebecka Wolden i Norge, men udlånt til os. Tak for alt du gav os Suffle, ikke mindst Chrisas Memory, som nu ikke kun er memory af sin farmor men også sin mor. Du vil altid være i vore hjerter. Ære være Suffle´s minde. Chrisas Malboro og Chrisas Bonitas hanunge navngivet Chrisas Gizmo.

 

29.05.08

Nc´s Oliver er blevet bidt temmelig voldsomt af Flensburg´s Vanessa. Han er hårdt medtaget, og vi har været ved dyrlægen for at få noget baytril til ham, og så renser vi hans sår. Vi håber han kæmper og kommer sig over overfaldet.

 

22.05.08

Har en lille mistanke til at Embla´s Capri er drægtig. Hun har ihvertfald øget en del i vægt den sidste uges tid, men nu må vi se hvad tiden bringer eller om hun bare har været sulten. Har reserveret to dejlige drenge, en dark ebony samt en brown ebony. De forventes hjem engang i løbet af juni.

 

21.05.08

NC´s Zaza og Madam Bailey´s tov brown ebony hun unge navngivet. Hun skal hedde Chrisas Lucia.

 

19.05.08

Chrisas Malboro og Chrisas Bonitas hununge navngivet Chrisas Kahlua, mens NC´s Zaza og Madam Baileys beige hununge er navngivet Chrisas Cocio.

 

14.05.08

Har overraskende mærket liv i maven på Tillas Timira. Er hun genparret, hvilket det kunne tyde på har hun forventet fødsel om en lille måneds tid.

 

12.05.08

Sørig´s Contezza og Chrisas Louis hununge som vi selv beholder, har vi bestemt skal hedde Chrisas miss Cute.

 

09.05.08

Chrisas Black eye og Pemas little Princess´s medium ebony pige navngivet og flyttet hjemmefra. Hun skal hedde Pemas Fraja. Vi ønsker hende og hendes nye ejere held og lykke fremover.

 

08.05.08

Har idag fundet parringprop hos Zamora og Embla´s Paridor. En fødsels vi glæder os meget til.

 

04.05.08

Tillas Timira og Ritterspach´s Stars violette hanunge reserveret.

 

27.04.08

EN STOR OG GLÆDELIG DAG. Madam Bailey fødte langt om længe. En fødsel vi havde gået og ventet på, samt frygtet ville ske igår hvor vi var på udstilling, Heldigvis valgte Bailey dagen idag hvor vi er hjemme og kan nyde de to små dejlige unger der er kommet. Madam Bailey og NC´s Zaza har denne gang beriget os med to hetero beige piger, begge på 51 g. De ligner unægtelig hinanden meget, og da begge også vejer lige meget er det utrolig svært at se forskel på dem, men hvad vi kan se er hvor dejlige de er. Bailey er i husset og passer godt på dem, mens far Zaza sidder og holder øje med dem fra øverste hylde, ellers er der fred og ro i buret

 

26.04.08

SCAF (Svensk chinchillaforening) afholdte udstilling i Arentorp. Vi regner deltog med ialt 6 seks dyr (den ene vores Sachas). Vi havde en god tur til Sverige, for første gang kørte vi forkert, men det gjorde bestemt ikke turen mindre kedelig. Vi tog det med et godt humør alle sammen, og vi kom da også frem til udstillingen i tide, trods de lange og sidste "40 km" som Allan sagde. Som altid var udstilling fyldt med spænding og en masse godt humør. Vi hyggede og vores chinbasser klarede det over alt forventning. Vi synes måske ikke rigtig de var i udstillingsform, men den må vi vist "æde" i os igen. Det endte nemlig med en 4.-plads, tre 3.-pladser samt en 1.-plads til Chrisas, mens Pemas (Sacha) fik en 2.-plads. Udover sin 1.-plads blev Louisa også BIB, og fik dagens højeste score. Alle på nær en fik cert. Turen hjem gik uden de store problemer og omveje. Tak til SCAF for endnu en god udstilling, og til Tourholdet samt alle jer andre der med til at gøre dagen god

 

25.04.08

Grundet transportproblemer er køber til Ritterspach´s Star og Tillas Timira´s violette hanunge sprunget fra, og han er endnu engang til salg.

 

22.04.08

EN STOR OG GLÆDELIG DAG, ikke mindst for Sacha. Hendes Sørig´s Contezza har idag født en utrolig skøn wilson hun på 54 g. Contezza er en stolt mor, hvilket hun har al mulig grund til at være, for hold op en lækker baby hun har fået. Contezza lader os ikke megen tid med hendes baby, men vi har allernådigst fået lov at se, holde og tage nogle billeder af hende. Faren til skønheden er Chrisas Louis (medium ebony) .

 

18.04.08

EN OVERRASKENDE OG GLÆDELIG DAG.  Chrisas Bonita fødte uventet to beige unger, en han på 51 g og en lille bitte hun på kun 25 g. Et par dage før fødslen havde der godt nok været lidt uro mellem Bonita og Always, hvilket er helt forståeligt nu. Vi har også valgt at tage Always fra og lade ham sidde alene, til Bornitas unger er flyttet hjemmefra. Det er Bonitas 4. kuld og hun er som altid en god mor for hendes unger .

 

14.04.08

I sidste time blev Sørig´s Contezza byttet ud med Zamora til udstillingen i Arentorp. Noget uventet var der pludselig noget der sparkede i maven på Contezza. Contezza ejes af Sacha, og vi glæder os på hendes vegne. Faren til den/de kommende unge/r er Chrisas Louis.

 

12.04.08

Har tilmeldt følgende cinbasser til udstillingen i Arentorp: Chrisas Indiano, Tillas Timira, Louisa samt Taking Chances. Sacha har tilmeldt følgende: Sørig´s Contezza samt Chrisas/Pemas Gucci. Vi glæder os til udstillingen og til turen, som altid plejer at være så hyggelig. Har bestemt vi skal beholde Rikkes hun unge og hun skal hedde Chrisas Miss Kangoroo, da hun springer rundt i buret og mellem hænderne på os når vi tager hende ud. Princess beige hununge som Sacha selv beholder skal hedde Pemas Candyfloss.

 

04.04.08

En dag med blandede følelser. Sørig´s Tilda kunne ikke klare sig gennem hendes kvæstelser efter overfaldet af Chrisas Always and forever, så hun valgte at forlade os til fordel for de evige rosinenge. Ære være Tilda´s minde, elsket og savnet.  " Kære Tilda. Du var din mors flotte violette pige, og vi er meget kede af den måde du kom herfra på, dels har du måtte så meget igennem og dels var det alt for tidligt at forlade os. Vi håber du har fundet fred nu" . Næsten samtidigt med Tilda forlod os kom Embla´s Ricky Blue (SUCH) og Tillas Sebastian længe ventet og 4 dage senere end forventet unge til verden. En vældig skøn medium ebony pige på 45 g. Rikke passer godt på sit lille vidunder, som trygt ligger under sin mor og putter .

 

29.03.08

Har sat Chrisas Always and forever sammen med Chrisas Bonita. De sad begge alene, så tænkte at det kunne da være de ville kunne sammen, og det må vi sandelig sige. De sad allerede efter kort tid og sov sammen. Bonita er en stor og bestemt dame, så er sikker på hun nok skal få sat skik på Always. Bonita er dermed ikke længere til salg.

 

25.03.08

I nat har Chrisas Always and forever, været efter Sørig´s Tilda, og hun er meget ilde tilredt, dog lader det umiddelbart til at der er "overfladiske" skræmmer, så vi har fået noget baytril til hende af dyrlægen. Vi har vasket og rengjort hendes sår, og sat hende i et bur for hendes selv. Hun spiser, drikker og hopper lidt rundt, så vi er forhåbningsfulde, og tror hun nok skal komme sig. Vi tror at det er et parringsforsøg der er gået galt, Tilda har sikkert ikke villet og så er Always blevet sur.

 

24.03.08

Ikke så godt. I går opdagede vi at Capri sad i buret hos Mads som bor ved siden af Capri og Elmander. Heldigvis var ingen kommet til skade, men vi kløede godt nok os selv i nakken for hvordan det var gået til. Vi sikrede lågerne med yderligere en lukkemekanisme. Idag opdager vi så grundet en masse vrissen hos Capri og Elmander, at Mads var på vej ind til dem. Derved fandt vi også problemet, nemlig at de havde lavet et stort hul i væggen der skiller burene ad. Dette er nu lukket og forhåbentlig sker dette ikke igen, og heldigt at ingen er kommet til skade. Chrisas Black eye & Pemas Little Princess medium ebony hun reserveret.

 

23.03.08

Det nye chinchillarum står nu færdig, og er blevet rigtig godt. Tror også selv chinbasserne synes det.

 

18.03.08

Noget overraskende, men en dejlig overraskelse. Tror med næsten 100 % sikkerhed at Madam Bailey er drægtig. Hun har på det sidste øget en del i sin vægt, og har nu en tydelig rund og hård mave. Det er dog ikke lykkedes at mærke liv, så hvor længe der er igen, tør vi ikke spå om, men vi glæder os så, meget er sikkert.

 

17.03.08

Så er der billeder af de tre nye piger Zenia, Zanella og Zamora på bursiderne. Har mærket liv i maven hos Embla´s Ricky Blue.

 

16.03.08

Har idag sat følgende par sammen: Chrisas & Pemas Gucci-Sørig´s Pandito of the year, Chrisas Indiano - Taking Chances, Embla´s Capri - Chrisas Elmander, Chrisas the socks Rocks - Zanella. Ikke alle sammensætninger er gået godt, men de for den tid de skal bruge til at finde sammen. Til gengæld er Chrisas Indiano og Taking Chances meget glade for hinanden, det er næsten som om de altid har været sammen, en helt utrolig dejlig sammensætning. Udstillingsresultater opdateret.

 

15.03.08

SCAF (Svensk chinchillaforening) afholdte udstilling i Tenhult. Vi deltog fra Chrisas side med 10 dyr og fra Sacha´s side 2 dyr. Det gik utrolig godt og vi er meget stolte af vore dyrs præstationer. Det blev for os til 3 1.-pladser, 2 2.-pladser, 1 3.-plads, 2 5.-pladser, en 6.-plads (Tildas bedømmelse glemte vi deroppe så den ved vi ikke endnu). Sacha fik en 1.-plads samt en 3.-plads. Det var en god udstilling samt en dejlig dag. En stor tak skal lyde til SCAF og til Tourholdet som i den grad var med til at gøre dagen god. Det var også dagen hvor så godt som alle vores til salg dyr flyttede hjemmefra. Vi ønsker dem alle og deres nye familie held og lykke fremover. Det var nu også dagen hvor vores længe ventet piger Zenia, Zanella, og Zamora kom hjem. De lever fuldt ud op til vores forventninger, og er nogle skønne piger. En stor tak til Kim, Maja og Dorthe K., som alle var med til at gøre det muligt for os at få dem hjem.

 

14.03.08

Pemas Chins: VELKOMMEN TIL VERDEN. Til Chrisas Black Eye & Pemas Little Princes´s to små dejlige vidunder. Det er to skønne piger, en medium ebony på 51 g og en beige ebony på 57 g. Begge piger trives fint og er meget nysgerrigE. Begge forældre passer godt på de to piger, især farmand, som nærmest overfalder os når vi kigge til familien .

 

13.03.08

Chrisas Malboro & Chrisas Bonita´s violette dreng reserveret og flyttet hjemmefra. Vi ønsker ham og hans nye familie held og lykke fremover.

 

05.03.08

VELKOMMEN HJEM. Til skønne Louisa, som er en utrolig flot brown velvet pige. Hun har en lækker pels, vældig god hoved og kropsform, god vægt, godt temperament, ja alt er bare perfekt, hun er så dejlig en pige og vi er glade for at være de heldige ejere af hende. En kæmpe kæmpe stor tak til både Louise og Henning som gjorde det muligt for os at få hende .

 

01.03.08

Chrisas Malboro og Chrisas Bonitas beige violet ebony (Chrisas Mille) samt Autumn´s Bright cover og Sørig´s Wesselton´s wilson ebony hun (Chrisas Isolde) er flyttet hjemmefra. Vi ønsker dem og deres nye ejere held og lykke fremover.

 

29.02.08

Chrisas Malboro og Flensburg´s Santana reserveret

 

27.02.08

Da køber er sprunget fra sættes Chrisas Malboro, Chrisas Bonita, Flensburg´s Santana, Sørig´s Contezza & Tillas Sebastians medium ebony han samt Autumn´s Bright Cover & Sørig´s Wesseltons wilson ebony til salg igen.

 

24.02.08

Tillas Timira & Ritterspach´s Star´s violet han unge reserveret.

 

23.02.08

VELKOMMEN TIL VERDEN.  Til Tillas Timira & Ritterspach´s Star´s længe ventet unge. En stor og flot violet dreng på ikke mindre end 53 g. Timira passer ekstra godt på den lille og vrisser af os hvis vi kommer for tæt på, selv Star får en tur hvis han kommer for tæt på. Det er dog lykkes os at låne den lille ny til et par billeder .

 

22.02.08

Chrisas Malboro & Chrisas Bonita´s beige ebony, vc hun reserveret og navngivet. Hun skal hedde Chrisas Mille.

 

18.02.08

Har lavet ny film med de 3 chin engle i vores liv - Sørig´s Porschia, Chrisas India & Chrisas Porschia II.

 

17.02.08

Pemas Chins (vores datters). Har mærket liv i Pemas Little Princess.

 

10.02.08

Bursiderne opdateret.

 

09.02.08

Endelig!!!! og Jubiii. Har noget overraskende mærket liv i Tillas Timira. Hun opholder sig allerede en del i bunden af buret så måske der ikke er så længe til, dog max 1 måned, men vi venter spændt.

 

05.02.08

Sørig´s Stitch, NC´s Percival, og Santiago´s Misty er reserveret. Har fået lov at købe to dejlige wilson hunner samt en flot hetero beige hun. Tak Maja for tøserne.

 

04.02.08

Chrisas Andrea, Chrisas Louis, Tillas Zelina, Tillas Sebastian, Kaja, Sørig´s Shadow, samt Sørig´s Contezza & Tillas Sebastian tov white ebony han er alle reserveret.

 

03.02.08

ENDNU EN STOR SORG HOS CHRISAS. Chrisas India og Sørig´s Pandito of the Years Tow pink white ebony hun (Chrisas Porschia II) har forladt os. For et par dage siden fik hun en voldsom diarré som vi ikke kunne hjælpe hende med, til trods for vi gjorde alt hvad vi kunne. "Kære Porschia II. du var her kun kort tid, men i den tid nåede du at røre så meget ved vores hjerte at du var utrolig betydningsfuld for os. Vi havde mange forventninger til alt det vi skulle opleve sammen, men desværre gik det ikke sådan. Du kæmpede bravt for at bliver hos os, men til sidst kom din mor som en engel og hentede dig op til sig. Vi håber du har det godt sammen med din mor og mormor, og ej mere har smerter. Vi savner dig og du vil for altid være hos os i vore hjerter. Farvel mors skat, ære være Porschia II´s minde" . TIL SALG SIDEN OPDATERET. Sørig´s Contezza reserveret.

 

02.02.08

Har fået lov at købe Tillas Timira, som jo allerede bor hos os som udlån. Tusind tak til Anette for at vi nu bliver de heldige ejer af skønheden.

 

27.01.08

Sørig´s Wesselton & Autumn´s Bright Cover ´s wilson ebony han (Chrisas Wesselton Junior er flyttet hjemmefra. Vi ønsker ham og hans nye ejer held og lykke fremover. Samtidig er en lille ny violet hun flyttet hjem til os fra Niels Sørig. Velkommen til kære Sørig´s Tilda.

 

26.01.08

International udstilling i Hovborg. Vi deltager desværre ikke i år, men ønsker alle der skal afsted held og lykke. Sørig´s Wesselton & Autumn´s Bright Cover ´s wilson ebony hun (Chrisas Chili) flyttet hjemmefra, vi ønsker hende og hendes nye ejer held og lykke fremover.

 

22.01.08

Chrisas Iceman er flyttet hjemmefra. Vi ønsker ham og hans nye ejer held og lykke fremover.

 

20.01.08

Begge unger efter Sørig´s Luisao & Chrisas Dancing Queen reserveret og flyttet hjemmefra. Vi ønsker dem og deres nye ejer held og lykke fremover.

 

16.01.08

Chrisas Malboro & Chrisas Bonita´s violet ebony han reserveret.

 

15.01.08

Sørig´s Wesselton & Autumn´s Bright Cover ´s wilson ebony han reserveret og navngivet. Han skal hedde Chrisas Wesselton Junior, et rigtig flot navn til en skøn chin.

 

14.01.08

Tillas Sebastian, Chrisas Malboro, Chrisas Bonita, Flensburg´s Santana, Sørig´s Wesselton & Autumn´s Bright Cover wilson ebony hun, samt Tillas Sebastian & Sørig´s Contezza´s medium ebony han er alle reserveret. Chrisas Malbor & Chrisas Bonita´s violet ebony hun er navngivet Chrisas Naomi.

 

13.01.08

TIL SALG SIDEN OPDATERET. Autumns bright Cover, Flensburg´s Althea, Chrisas Dancing Queen og Sørig´s Queen of Ice er alle reserveret, ligeledes er Sørig´s Pyrus & Flensburg´s Althea´s white violet hun, reserveret.

 

05.01.08

Chrisas Malboro og Chrisas Bonita´s violet ebony hun reserveret.

 

04.01.08

Sørig´s Wesselton og Autumn´s Bright Cover´s wilson ebony hun reserveret og navngivet. Hun skal hedde Chrisas Chili.