Chrisas Chinchilla

 

Nyheder 2010

06.11.10

SCAF (svensk chinchillaforening) afholder udstilling, formentlig i Örebro. Vi regner med at deltage.

 

09.10.10

SCAF (svensk chinchillaforening) afholder udstilling, formentlig i Uppsala. Det er lige langt nok væk, så vi regner ikke med at deltage på denne udstilling.

 

11.09.10

SCAF (svensk chinchillaforening) afholder udstilling, formentlig i Arentorp. Vi regner med at deltage.

 

23.08.10

SUCH Embla´s Ricky Blue forventet fødsel (tov ebony x homo beige)

 

17.08.10

EN STOR OG GLÆDELIG DAG. Supreme-chins Fantasy og RC´s Footloose er blevet forældre til to dejlige piger. En standard grå, vc på 37 g og en wilson, vc på 39 g. Selvom vi godt vidste Fantasy var drægtig med forventet fødsel en af de nærmeste dage, kom det alligevel bag på os, at der til mogen lå to helt tørre unger og puttede hos Fantasy .

 

08.08.10

En meget meget stor sorg rammer Chrisas. Vores skønne Sørig´s Pandito of the Year er taget til de evige rosinmarker. Vi tror han måske er blevet ramt af en hjerneblødning. Han havde til morgen motorikproblemer, sad og rystede, og hans ene bagben virkede lamt. Umiddelbart virkede han ikke sløv, så vi prøvede at hjælpe ham med mad og vand, men efter noget tid gik det hurtigt ned af bakke for ham, og han sov stille ind. Heldigvis nåede vi at få sagt farvel til ham. Kære Ditto. Allerede fra første gang jeg så dig, forelskede jeg mig i dig, og jeg måtte bare have dig med hjem. Efter lidt overtalelse fik jeg lov at tage dig med hjem, noget jeg aldrig har fortrudt. Du efterlader et stort tomrum i mit hjerte, men heldigvis efterlader du mig også en dejlig søn (Chrisas Eliaz). Vi har sammen været igennem meget, du kom dig over din sygdom kort efter jeg fik dig hjem. Her charmerede du også dyrlægen, som den dag idag stadig kan huske dig, og har dit billede hængende. Du formåede også at gøre det godt på udstillinger, i Sverige er du champion, mens du manglede et enkelt cert for at være champion i Danmark, noget jeg havde regnet med skulle lykkes os det kommende forår, men sådan skulle det ikke være. du elskede at hoppe og på min skulder, og sidde der og putte. Du var en rigtig lille putterøv og en skønhed uden lige. Kan godt være din stjerne på jord er slukket, men i mit hjerte vil din stjerne altid skinne. Vi har så mange gode minder sammen, og du betød alt for mig, det bliver svært at vi ikke længere skal ses, men de mange gode minder skal nu hjælpe mig gennem den svære tid. Det bliver et tab der tager tid at komme over, og jeg kunne fortsætte i en evighed med at skrive om alle vores gode minder, men jeg kan ikke mere, mine øjne er ved at drukne i vand og mit hjerte i savn." Ære være Pandito´s minde, elsket og savnet

 

Har sat 4 nye par sammen. NC´s Oliver og Embla´s Ricky Blue, Chrisas Eliaz og  SUCH Tre-Ben´s Amazing Grace (udlån fra Tre-Ben), Chrisas & Pemas Count on me og Chrisas dark Pors samt Chrisas & Tellus Let´s make a Memory og Kungsängliljans Gry. Grace og Eliaz kan ikke rigtig finde melodien, så det kommer nok til at tage lidt tid med de to, mens de to andre par er der ikke det mindste med, dejligt det endnu engang er gået forholdsvis nemt.

Hjemmesiden opdateret, især bur og udstillingssider.

 

07.08.10

Har mærket liv i maven hos Supreme-chins Fantasy.

 

08.07.10

EN STOR OG GLÆDELIG DAG. Noget overraskende må man også sige. Da jeg kommer ud til eftermiddag for at rengøre bure, sidder SG´s Red Hot Chili Pepper med veer. Vi anede ikke hun var drægtig, så det var bestemt en stor overraskelse, ikke mindst for Sacha som ejer Pema´s. Efter kort tid blev der helt stille i buret, og da jeg kigger nærmere sidder der den yndigste lille tov brown ebony dreng. Da familien havde fået noget fred, lånte jeg allernådigst den lille fyr, og fik ham vejet til 50 g. Chili er en super mor som passer godt på sin lille ny. Far Zero er lidt forvirret og skal vist lige vende sig til situationen .

 

01.07.10

EN STOR OG GLÆDELIG DAG. Supreme-chins Independence og RC´s Footloose er idag blevet forældre til en helt utrolig skøn pink white, vc pige på 50 g. Independence passer godt på sin lille ny, som allerede er meget nysgerrig og undersøgende, ihvertfald render hun meget rundt i buret, så Independence har fået nok at  se til. Det er vist godt der kun kom den ene unge, vi troede ellers hun gemte på et par stykker i den store mave, men der blev vi snydt .

 

17.06.10

Vi har valgt, at tage Tillas Zenius ud af avl for et stykke tid. Istedet vælger vi at sætte NC´s Oliver sammen med Embla´s Ricky Blue.

 

16.06.10

En sorgens dag for Chrisas. Vores super flotte standard grå han Chili Pepper (Pepsi) har idag givet op, og er taget til de evige rosinmarker. Det sidste stykke tid, har han ikke været rigtig frisk, og har tabt sig en del. Vi har været ved dyrlægen op til flere gange med ham, men hun har ingenting kunne finde på ham. Han har bla. fået tjekket tænder, fået baytrilkur, men lige meget har det hjulpet, og idag valgte han så desværre at opgive kampen. "Kære Pepsi. Hvorfor og hvad, det spørgsmål har jeg snart stillet mig utallige gange, og kan ikke forstå, at du nu ikke længere er iblandt os. Du kæmpede så hårdt fra hvad det nu end har været, og det gjorde ondt på mig, at se dig sådan, og ikke kunne hjælpe dig. Du var bare en rigtig flot mørk standard grå, og du vil blive savnet vældig meget. Du gjorde mig så glad og jeg har nogle dejlige minder om dig i mit hjerte, hvilket varmer i en svær tid. Ære være Pepsi´s minde

 

 

 

12.06.10

Har sat Taking Chances, Chrisas Elmander og Supreme-chins Vanessa sammen. Aldrig har en sammensætning været nemmere. Lige fra de blev præsenteret for hinanden, fandt de sammen i en stor "putteklump", og har stort set ligget sådan siden. Jeg er næsten helt målløs over det er gået så nemt, men bestemt også utrolig glad.

 

10.06.10

Chrisas Pentagon flyttet hjemmefra. Vi ønsker ham og hans nye ejer held og lykke fremover.

 

26.05.10

Supreme-chins Independence, og RC´s Footloose´s to dreng er idag flyttet fra deres forældre, og over i et bur for dem selv, og jeg skal love for, at de nyder tilværelsen. De ligger og slanger sig i deres hængekøje, og kan Theodor liiiiige lokke en til at klø ham under hagen, ja så er det bare top luksus.

 

24.05.10

Har været ved dyrlægen med Taking Chances. Vi opdagede at hun havde knækket den ene fortand, så vi måtte hellere tage en tur til doktor dyr og få hende tjekket. Dyrlægen tjekkede ved samme lejlighed hendes tænder, som heldigvis så rigtig fine ud. Dyrlægen syntes vi skulle se tiden, da han kunne se en ny tand var ved at gro op. Det kan så være med tiden, når tanden er groet op, at hun skal ud og have sine fortænder slebet, grundet de bliver lidt skæve nu. Vi har af samme årsag valgt ikke at sælge Taking Chances, vi vil lige se hvordan det kommer til at gå hende. Supreme-Chins Fantasy og RC´s Footloose´s standard grå, vc er flyttet hjemmefra og navngivet Supreme-chins Fru Lesley. Vi ønsker hende og hendes nye ejer held og lykke fremover. Supreme-chins Independence og RC´s Footloose´s pink white, vc han og brown ebony, vc han bliver hos os. Den pink white dreng skal hedde Supreme-chins Theodor, og den brown ebony dreng Supreme-chins Memphis.

 

23.05.10

EN STOR OG GLÆDELIG DAG. Supreme-chins & Tillas lille samt Ritterspach´s Star er idag blevet forældre til en dejlig stor medium ebony, vc dreng på ikke mindre end 54 g. Både Lille og Star passer godt på deres lille ny, og der hersker en ro og harmoni i buret .

 

22.05.10

SCAF (svensk chinhillaforening) afholdte udstilling i Norrköping. Vi deltog med Chrisas: 7 dyr, Pema´s 2 dyr. Vi havde en forrygende dag, og dyrene leverede en masse pæne resultater. Chrisas & Pema´s Count on me belv SUCH. Se mere under udstillingsresultater. Tak til SCAF for en god udstilling og til Tourholdet, som endnu engang var med til at gøre dagen KANON. Nu holder vi sommerferie fra udstillingerne, men vender stærkt tilbage til efteråret. Vi glæder os allerede.

 

21.05.10

NC´s Zaza og Chrisas Indian Rose´s medium ebony hun (Chrisas Leona) er flyttet fra sine forældre, og over i buret til "tanterne" og Madonna. De har taget godt imod hende, og igen er de to "tanter" som forældre for Leona. Bare så dejligt at se.

 

15.05.10

En sorgens dag hos Chrisas. Til morgen lå Flensburg´s Laika i sit bur og var sovet ind i løbet af natten. Hvad der lige er sket hende er os en gåde, for i aftes da vi "puttede" dyr var hun frisk og frejdig som altid. Oliver lå ved hendes side, og efter vi har fjernet Laika og begravet hende i vores have, sidder stakkels Oliver og hænger. " Kære Laika. For et lille års tid siden var vi så heldige, at få lov at købe dig af Tillas, og hvor har vi været glade for dig. Du var en sød og skøn chinchilla, med et yderst dejligt og roligt temperament. Altid var du nysgerrig og skulle være med i alt hvad vi foretog os. Sammen har vi været på udstillinger hvor du har gjort det ganske flot. NC´s Oliver og sig har været utrolig glade for hinanden og klædte hinanden godt. Desværre blev det bare ikke til nogen unger, og nu sidder Oliver tilbage og er så ked. Som os savner han dig og ville ønske du fortsat var her iblandt os. Når det nu ikke kan være anderledes håber vi at du har det godt hvor end du er. Ære være Laika´s minde"

 

 

04.05.10

Embla´s Capri samt Mt´s Kia er idag flyttet hjemmefra. Vi ønsker dem og deres nye ejer held og lykke fremover. Vi har fundet parringsprop hos SUCH embla´s Ricky Blue og Tillas Zenius, så vi ser frem til endnu en sommerfødsel.

 

02.05.10

Har sat Nature´s Black Madonna sammen med vores to "tanter" som vi kalder dem. Det er et par ældre hunner som ikke længere er i avl. De blev vældig glade for Madonna med det samme, så man skulle næsten tro de havde fået en unge. De passer utrolig godt på hende, og Madonna elsker at putte sammen med dem.

 

01.05.10

VELKOMMEN hjem til Nature´s Black Madonna. Endelig kom dagen hvor Madonna er blevet stor nok til at flytte hjem til os. Hun er en super flot black ebony, som er efter Chrisas Black Eye. Madonna er lidt mørkere end sin far, men ellers ligner hun sin. Vi er meget glade for at vi måtte få lov at købe Madonna. En kæmpe, kæmpe tak til Madelene og Daniel for vores lille ny skønhed, samt for at være så søde at bringe hende hjem til os.

 

28.04.10

Har fundet parringsprop hos Supreme-chins Independence, Supreme-chins Fantasy og RC´s Footloose. Da vi tror Independence er genparret må proppen være fra Fantasy. Vi glæder os til de kommende unger. Supreme-chins & Tillas Lille mistænker vi også for at være nået at blive genparre, er det tilfældet håber vi hun behandler sine unger bedre denne gang.

 

24.04.10

SCAF (Svensk chinchillaforening) afholdte udstilling i Tenhult. Vi deltog med Chrisas = 6 dyr og Pemas = 3 dyr. Det var en noget underlig udstilling og resultaterne var noget svævende og forskellige, men sådan kan det jo gå engang imellem. NC´s Zaza fik heldigvis sit 3. og sidste cert og er dermed nu SUCH, hvilket vi selvfølgelig er utrolig glade for. Chrisas Eliaz vandt sin baby klasse og virker særdeles lovende. Vi havde en utrolig god og hyggelig dag trods alt. Tak til SCAF for udstillingen, og ikke mindst tak til tour-holdet som endnu engang gjorde den lange dag hyggelig. Se mere under udstillinger. Det var også dagen hvor vi fik en ny og dejlig chins til Chrisas. Det er en tov brown ebony hun Kungsängliljans Gry. Det er meningen Gry skal danne par med Sørig´s Pandito of the Year. Vi har besluttet at tage Chrisas & Pemas Count on me i avl igang, da han har haft godt af at sidde alene. Han er kommet sig utrolig flot. Nu mangler vi bare at finde ham en passende hun.

 

20.04.10

TIL SALG - siden opdateret.

 

19.04.10

Har sat Chili Pepper og  SUCH Tre-Ben´s Amazing Grace (udlån fra Tre-Ben) sammen. De elskede hinanden fra første øjekast, og har siden da siddet og puttet sammen. De er et super skønt par, som vi håber med tiden vil komme med nogle dejlige unger til os.

 

18.04.10

Miss Gangster og Chili Pepper´s wilson dreng (Chrisas Leopold, samt wilson pige (Chrisas Marion)og Embla´s Ricky Blue og Tillas Zenius brown ebony (Chrisas Alice) er alle flyttet hjemmefra. Vi ønsker dem og deres nye ejere held og lykke fremover.

 

17.04.10

TIL SALG - siden opdateret.

 

12.04.10

Vi har bestemt os for at beholde Footloose og Indenpendence´s pink white dreng, samt Chrisas Indian Rose og NC´s Zaza´z medium ebony pige. Med tiden er det planen de to skal danne par. Har tilmeldt chinbasser til SCAF´s udstilling i Tenhult.

 

11.04.10

DCKF (Dansk chinchilla kæledyrs forening) afholdte udstilling i Løsning. Både Chrisas og Pema´s chins deltog. Vi havde en god dag og ikke mindst en super udstilling. Vores chinbasser gjorde det nemlig godt. Ikke mindst Oliver som udover at vinde sin gruppe, blev DUCH samt BIS. Precious blev ligeledes DUCH. Se evt. mere under udstillinger. Tak til alle for en dejlig dag, ikke mindst DCKF som leverede en god udstilling og et godt stykke arbejde. Vi har indgået et samarbejde med Ciara fra Tre-ben, så nu "låner" vi Grace af hende. Grace kommer til at sidde med Chili Peppper (Pepsi), så kan Miss Gangster få sig en pause for sig selv når hendes unger er flyttet hjemmefra. Vi har navngivet vores sorte pige fra Nature Chinchillas, SE. Hun skal hedde Black Madonna. Vi regner med hun kommer hjem først i maj, og vi glæder os allerede meget til at få hende hjem. Vi får løbende billeder af hende fra Nature Chinchillas, og hun bliver bare skønnere og skønnere som tiden går. Tak til Madelene og Daniel fordi I er så søde at holde os opdateret omkring Black Madonna.

 

10.04.10

Footloose og Fantasy´s standard grå hun reserveret. Embla´s Ricky Blue og Tillas Zenius brown hun er navngivet: Chrisas Alice. Pepsi og Miss Gangster´s wilson hun er navngivet: Chrisas Marion.

 

05.04.10

Velkommen til Chrisas. Idag har Maria fra Supreme-chins været med Footloose, Independence, Fantasy, samt deres 3 dejlige unger (en standard grå pige, en pink white dreng, og en brown ebony dreng - alle violetbærer). Vi skal passe disse skønheder for Maria i et stykke tid.

 

27.03.10

Chrisas & Pema´s Lesley (Supreme & Tillas Lille & Ritterspach´s Star´s standard grå dreng) er idag flyttet hjemmefra. Vi ønsker ham og hans nye ejere held og lykke fremover.

 

24.03.10

EN STOR OG GLÆDELIG DAG. Chrisas Indian Rose & NC´s Zaza er idag blevet forældre til en skøn medium ebony pige på 50 g. Rose og Passer begge godt på deres lille ny skønhed .

 

14.03.10

Supreme & Tillas Lille & Ritterspach´s Star´s standard grå dreng reserveret og navngivet Chrisas & Pema´s Lesley.

 

07.03.10

Velkommen hjem til MT´s Kia. En rigtig flot pink white, violet bærer hun, som vi er vældig glade for, at være ´blevet de lykkelige ejere af. En stor tak til Birgitte for at måtte købe hende, og også en meget stor tak til Stella for hjælpen med at få hende hjem. Vi regner med Kia med tiden skal sidde sammen med Chrisas Eliaz.

 

23.02.10

Embla´s Ricky Blue og Tillas Zenius brown ebony pige er reserveret. Ligeledes er Pepsi og Miss Gangster´s wilson pige reserveret.

 

22.02.10

EN STOR OG GLÆDELIG DAG, og ikke mindst en dejlig fødselsdagsgave at få. Embla´s Ricky Blue har gennem 111 dage båret på en lille hemmelighed, og sandelig lige på dagen hvor jeg fylder år, føder hun en super skøn brown ebony pige på 37 g. Ikke engang fødslen have vi bemærket, da min datter så kommer og fodre uldtotter finder hun denne dejlige gave. Tusind tak for gaven Rikke og Zenius. Dette kuld er Zenius og Rikke´s andet kuld, og ligesom sidst passer de begge godt på deres lille ny .

 

21.02.10

EN STOR OG GLÆDELIG DAG. En dag senere end forventet fødsel fødte Miss Gangster til morgen to meget skønne wilson unger. En pige på 42 g samt en dreng på 55 g. Der er ikke meget aktivitet i dette bur, hele den nybagte familie ligger og putter sig sammen i deres hus. Dog har vi allernådigst fået lov at forstyrre idyllen lidt for at tjekke ungerne og tage nogle billeder. Ellers er det kun de dejlige små pibe lyde der vidner om at der er kommet unger til verden . Vi tror desværre Chrisas Pusle snyder os, og alligevel ikke er drægtig. Hun havde forventet fødsel for 3 dage siden, og ligner bestemt ikke en der skal føde.

 

20.02.10

Har reserveret en balck ebony hun hos Nature Chinchillas, SE. Hun er efter super skønne Chrisas Black Eye. Hun flytter hjem når hun er gammel nok.

 

08.02.10

Vores søgning efter en passende hun til Chrisas Eliaz har lykkedes. Birgitte har været så sød at tilbyde os en super flot pw violet hun (Kia). En stor tak til Birgitte. Vi regner med Kia kommer hjem engang i marts.

 

07.02.10

Det er som om uheldene ingen ende vil tage. Idag finder vi den wilson dreng, liggende mast under huset, så nu har han også forladt os. Ære være wilson drengens minde.

 

03.02.10

Vi finder desværre den lille standard grå pige liggende død i buret til morgen. Det er formentlig de voldsomme skader på hendes øre der er skyld i dette. Vi tager konsekvensen og tager Lille fra Star og deres unger. Så må vi hjælpe med mælken og Star på opdrage de små alene. Ære være den lille piges minde.

 

02.02.10

Nu er det ikke kun den lille pige´s øre der er spist (begge øre er nu næsten væk), også de to andre ungers øre er der spist af. Vi mistænker Lille til at være synderen, da Star tidligere har haft unger uden problemer. Vi renser ørerne, og smøre dem samtidig med lidt Helosan salve, dels er det rensende og dels smager det forhåbentlig grimt i synderens mund.

 

01.02.10

Vi må hjælpe den lille standard grå pige med noget mælk. Det lader nemlig til hendes brødre er efter hende, da hun er blevet bidt godt og grundigt i hendes øre, faktisk er begge hendes øre halveret. Den standard grå han er reserveret, mens den wilson han bliver hos Pemas.

 

30.01.10

EN STOR OG GLÆDELIG DAG, men også en noget uventet dag. Supreme & Tillas Lille og Ritterspach´s Star er idag blevet forældre til 3 dejlige unger. Det er blevet til en lille standard grå pige på kun 27 g, en standard grå dreng på 49 g, samt en wilson dreng på 37 g. Der er lutter familie idyl i buret, da både Star og Lille passer godt på deres nye familiemedlemmer. Star og Lille´s Kuld er samtidig årets første kuld hos Chrisas og Pemas .

 

28.01.10

Har fået lov at købe en flot tov tan ebony hun (Gry) af Maria Renander. Gry forventes at komme hjem til april.

 

23.01.10

Dansk pelsavlerforening afholder i samarbejde med DCKF udstilling i Hovborg. Vi kan desværre ikke deltage denne gang, men alle Jer der skal afsted må have held og lykke samt en god dag.

 

22.01.10

En stor sorg har ramt os. Vores evig skønne SUCH Louisa er stille sovet ind i nattens løb. Vi fandt hende liggende i hendes hus. Vi var hurtig ret sikre på noget var galt, for Louisa plejede altid at komme ug sige hej som en af de første. Denne gang forblev hun væk og da vi løftede huset så vi hun lå så fin og så ud som om hun sov, hvilket desværre ikke var tilfældet. "Kære Louisa. Det er med meget tårevædet øjne at vi siger farvel til dig. Vi har været utrolig glade for at have dig i vores opdræt, og for at have lært dig at kende. Du har gennem tiden givet os mange gode oplevelser, og du var en køn, skøn og super dejlig chin. Skønheden udmærkede sig også i at du opnåede at blive SUCH, og var godt på vej til også at blive dansk champion. Heldigvis nåede du sammen med Pandito at give os to unger. den ene Eliaz har vi selv beholdt. Vi er meget glade for vi valgte at beholde Eliaz, for gennem ham lever du videre. Vi håber han gør dig kunsten efter, og at han vil gøre dig i himlen samt os stolte. Du er elsket og meget savnet, her er så tomt uden dig. Håber du har det godt hvor du er nu, Ære være Louisa´s minde"

 

20.01.10

Har mærket liv hos Supreme & Tillas Lille.

 

05.01.10

Vi søger en passende hun til Chrisas Eliaz (brown ebony). Har du en sådan til salg hører vi meget gerne fra dig.